04 / 05 / 2024

Türkiye Çin swap anlaşması

Türkiye Çin swap anlaşması

TCMB, Çin Merkez Bankası ile yenilenen swap anlaşması çerçevesinde Çin yuanı fonlamasının ilk kullandırımlarının 18 Haziran'da yapıldığını açıkladı.

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi 2024 yılında yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından 56’ncı kez düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’nda önemli değerlendirmeler yapıldı. Söz konusu buluşmada Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin 2024 yılında yüzde 5 büyüyeceği belirtildi.

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

Rus altını Türkiye, Çin ve BAE’ye satılıyor!

Rusya'nın geleneksel ihracat yollarının batı yaptırımları nedeniyle kesilmesinden dolayı Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi haline getirdi.

Türkiye'den Rusya ve Çin'den gelecek çelik ithalatında damping önlemi

Türkiye, Çin ve Rusya'dan ülkeye sokulacak çelik ürünlerinde yaılabilecek dampinge karşı önlem almaya karar verdi. Söz konusu karara ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye'nin swap anlaşması için görüştüğü ülkeler belli oldu!

Reuters haber ajansı, Türkiye'nin swap anlaşması için birçok ülke ile görüşme halinde olduğunu ve Azerbaycan ile anlaşmaya yakın olduğunu bildirdi. Ankara'nın Malezya, Güney Kore, Rusya ve İngiltere'nin yanı sıra Asya'dan bazı ülkelerle de görüştüğü belirtildi.

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi daha da güçlenecek!

İnşaat malzemelerinin yüzde 100 yerli olması için başlatılan çalışmalarla ilgili konuşan İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Ürünlerimizin kalitesi ve ihracat performansımız Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin gücünü yansıtıyor'' dedi.

Türkiye inşaat ve gayrimenkul sektöründe nerede?

Türkiye'de yaşanan son gelişmeler inşaat ve gayrimenkul sektörünü de etkiledi. Bankaların faiz oranlarında düşüşe gitmesi sektöre hareketlilik getirdi. Peki inşaat ve gayrimenkul sektöründe neredeyiz? Konut stoku ne kadar? İşte merak edilen soruların cevapları...

Türkiye inşaat malzemeleri ihracatı 2019’da yüzde 8.6 azaldı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle takip edilen aylık sektör raporunu açıkladı. ‘Türkiye İMSAD Şubat 2020 Sektör Raporu’na göre,  inşaat sektörünün yüzde 8,6 daraldığı 2019'da toplam inşaat harcamalarının 581 milyar lira olduğunu belirtti...

Türkiye inşaatta Çin ile yarışıyor!

Türkiye son yıllarda sağlık, eğitim, inşaat ve eğlence gibi birçok alanın bulunduğu hizmet ihracatında bulunuyor. Müteahhitlik alanında uluslararası inşaat şirketlerimiz Çin’le yarışıyor.

Türkiye Çin istilasına karşı ne yapabilir?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Türkiye Çin istilasına karşı ne yapabilir?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 14 maddelik analizi...

Türkiye inşaat sektöründe dünyada öncü!

TİM Genel Sekreteri Prof. Dr. Kerem Alkin, "Türkiye inşaat sektöründe dünyada öncü olmaya başladı. Çinli müteahhitlerden sonra dünyada en çok iş alan, en başarılı iş yürüten ülke pozisyonundayız'' diye konuştu.

Türkiye inşaat sektöründe dünya ikincisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı’nda konuştu. Kurum, Türkiye'de 450 bin müteahhit olduğunu, bu sayı ile Türkiye'nin dünya genelinde ikinci sırada yer aldığını kaydetti.

Tual Bizim Mahalle'den Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasına destek!

Tual Bizim Mahalle projesinde 221 konut bugün ön satışa çıktı. Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasına destek olan proje Dağ Mühendislik imzası ile Küçükçekmece'de yükseliyor. 

Türkiye Çin swap anlaşması Haberi

Türkiye Çin swap anlaşması

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, TCMB ile Çin Halk Cumhuriyeti Merkez Bankası arasında 2019 yılında yenilenen swap (para takası) anlaşması çerçevesinde Çin yuanı (CNY) fonlamasının ilk kullandırımlarının 18 Haziran 2020 tarihinde yapıldığı belirtilldi.

Sputniknews'de yer alan habere göre;  ilgili bankalar aracılığı ile çeşitli sektörlerdeki Türk şirketlerinin, Çin'den ithalatlarını CNY cinsinden ödeme yaparak gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı

"Swap anlaşması kaynaklarının kullanılmış olması, uluslararası ticaret ödemelerinde yerel para kullanımı ve Türk firmalarının uluslararası likiditeye erişimi açısından önem arz etmekte olup aynı zamanda her iki ülke arasındaki mali işbirliğini de güçlendirecek bir adım olarak değerlendirilmektedir. Öte yandan ticari bankalar da uluslararası faaliyetlere ilişkin ürün yelpazelerini, söz konusu swap anlaşmasını dayanak alan bir strateji ile genişletebileceklerdir. TCMB, uluslararası ticaret ödemelerinin yerel para birimleri...