16 / 05 / 2024

türkiye Cumhurbaşkanlığı Sarayı

türkiye Cumhurbaşkanlığı Sarayı

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sarayı için Meclis araştırması istendi. CHP Genel Başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu ve de arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına araştırma önergesi de verildi.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 15 uzman yardımcısı alıyor! 35 yaşından küçük herkes başvurabilir! 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 15 uzman yardımcısı alımı detayları belli oldu. Peki kimler başvurabilir? İşte ayrıntılar...

Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte biri dönüşmeli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte birinin dönüşmesi gerektiğini aktararak, kentsel dönüşümün hızlandırılacağını söyledi. İşte ayrıntılar..

Türkiye'de göçmen sayısı 4 Milyon 893 bin 752'ye ulaştı: Göç İdaresi Başkanlığı açıkladı!

Göç İdaresi Başkanlığı'na göre Türkiye'deki göçmen sayısı 4 milyon 893 bin 752'ye ulaştı. 1169 mahalle yeni yabancı kaydına kapatılırken, İstanbul'da 54 kapalı mahalle bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı resmen bombayı patlattı! Çok sayıda personel alınacak! Açık kadrolar belli oldu!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı Milli Saraylar İdaresi, bünyesinde istihdam etmek üzere 254 adet personel alımı yapacağını duyurdu. Milli Saraylar İdaresi, açık kadroları ve başvuru tarihlerini de paylaştı.

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

28 Mayıs sonrası Türkiye’ye tur taleplerinde talep patlaması yaşandı!

Seçimlerin sona ermesiyle beraber Ruslar, Türkiye’ye akın etmeye başladı. ATOR tarafından yapılan açıklamaya göre, 28 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri sonrası Rusların Türkiye turu rezervasyonları son bir haftada yüzde 40 oranında arttı.

Oy kullanmama cezası ne kadar? 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak zorunlu mu? 

Türkiye bugün 13. Cumhurbaşkanını seçmek üzere ikinci kez sandığa gidiyor. Peki, Oy kullanmama cezası ne kadar? 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak zorunlu mu? İşte tüm merak edilenler...

İngiliz gazeteden çarpıcı seçim analizi: Erdoğan’ın politikaları Türkiye’nin ekonomisine zarar veriyor!

İngiliz Financial Times, seçim öncesi Türkiye ekonomisini analiz etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ekonomideki risklere dikkat çekilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın para politikalarının ekonomiyi tehdit ettiği ileri sürüldü.

Belediye şirket işçilerine kadro ne zaman yasalaşacak? Bakan Bilgin resmen açıkladı!

Türkiye’ Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için 28 Mayıs tarihinde sandık başına gidecek. Seçim sonrası TBMM’nin açılacak ve ilk gündem maddesi taşerona kadro olacak. Peki, belediye şirket işçilerine kadro verilecek mi? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanlığı depremin faturasını hesapladı! İşte kalem kalem deprem felaketinin ekonomiye maliyeti!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın raporuna göre, Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin yol açtığı felaket Türkiye ekonomisine 2 trilyon liraya mal olacak.

Dünyanın önde gelen iki bankası açıkladı! Türkiye’de seçim sonrası faiz oranı bu kadar artacak!

Dünyanın önde gelen bankalarından JP Morgan ve Goldman Sachs, Türkiye’de 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası politika faiziyle ilgili tahminlerini paylaştı. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincan Lale Meydanı'nda "İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni"nde yaptığı açıklamada, bgün itibarıyla Türkiye'de artık illerimizin, ilçelerimizin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattıklarını kaydetti.

Merkez Bankası'nın İstanbul'daki binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek yapısı olacak

İstanbul Finans Merkezi yerleşkesi içinde yükselen Merkez Bankası binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası olacak. Söz konu projenin tasarımını Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Marmaris’teki Yazlık Konut'un mimarı olan Şefik Birkiye’nin şirketi VizzionArchitects gerçekleştirdi.

türkiye Cumhurbaşkanlığı Sarayı Haberi

türkiye Cumhurbaşkanlığı Sarayı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı için Meclis araştırması istendi. Önergenin gerekçesinde, Cumhurbaşkanlığı Binası olarak kullanılan ve 29 Ekim 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından verilecek resepsiyona ev sahipliği yapacak olan 'Ak-Saray'ın "hukuksuz bir imar planına dayalı olarak inşa edilen ve halihazırda iskanı da bulunmayan kaçak bir bina olduğuna" dair mahkeme kararları 1 bulunduğu ve meslek odalarının Anayasa Mahkemesine başvuruları bulunduğu ifade edildi. 


CHP, "kaçak" olduğunu iddia ettiği yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı için Mecliste araştırma komisyonu kurulmasını istedi. CHP Genel Başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına araştırma önergesi...