15 / 05 / 2024

 türkiye dask analizi 

 türkiye dask analizi 

Ankara'nın sigortacılık haritası açıklandı. Açıklanan verilere göre başkentliler en çok deprem sigortası yaptırdı.

Türkiye'de 4 evden biri konut sigortası sahibi!

Türkiye genelinde DASK zorunlu deprem sigortalılık oranı yüzde 59 oldu. Yeni ülke genelinde 4 konuttan sadece biri DASK dışındaki ihtiyari konut sigortalı.

Yabancılar Türkiye’de nakit harcamayı unuttu! Turizmde kart harcamaları ‘rekor’ getirdi!

Akdeniz havzasındaki yabancı turistlerin kartla yaptıkları harcamaları araştıran Visa Akdeniz Turizm Analizi'nin 2022 sonuçları açıklandı. Turistlerin kart harcamalar yüzde 43 büyürken, bu oran Türkiye'de yüzde 90'ı buldu.

İngiliz gazeteden çarpıcı seçim analizi: Erdoğan’ın politikaları Türkiye’nin ekonomisine zarar veriyor!

İngiliz Financial Times, seçim öncesi Türkiye ekonomisini analiz etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ekonomideki risklere dikkat çekilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın para politikalarının ekonomiyi tehdit ettiği ileri sürüldü.

Türkiye Müteahhitler Birliği: İmar affı ülke gündeminden çıkartılmalıdır

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda "Ülkenin gündeminden imar affı ve benzeri uygulamalar tümden çıkartılmalı, cezaların caydırıcı olması sağlanmalıdır" ifadesi kullanıldı.

Dünya devi Bloomberg Türkiye ekonomisi analizi yaptı! Yüksek enflasyona rağmen…

Türkiye ekonomisinde büyümeye devam ederken geçen hafta konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İngiliz The Economist'in sonrasında Bloomberg de bir analiz yayımladı. İşte detaylar…

Tarım ve Orman Bakanı Venezuela'da toprak analizi yaptı! Türkiye orada ne ekecek?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Venezuela'da tarımsal üretim alanlarında incelemeler yaptı. Türkiye'de artan üretim maliyetlerine çözüm formülü henüz bulunamamışken Türkiye'nin Venezuela'ya çıkarma yapması dikkat çekti.

Türkiye'deki konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı!

Türkiye'de DASK'ın kurulduğu Eylül 2000'den bu yana meydana gelen depremler sonrasında hasar sahiplerine 1 milyar 128 milyon lira ödeme yapıldı. Deprem ülkesi olan Türkiye'de konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı.

3-5 müteahhit para kazanacak diye İstanbul ve Türkiye yaşanılmaz hale gelmemeli!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "3-5 müteahhit para kazanacak diye İstanbul ve Türkiye yaşanılmaz hale gelmemeli" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 12 maddelik o analizi...

Türkiye'de en yüksek DASK oranı hangi ilde?

Türkiye'de deprem meydana gelen şehirlerde deprem sigortası bilincinin daha yüksek olduğu belirlendi. Ülkedeki 17,6 milyon konuttan 10,3 milyonunun sigortalı olduğu tespit edilirken, en yüksek sigortalı şehir yüzde 97 ile Bolu oldu.

Türkiye'de DASK'lılık oranı yüzde 58'e ulaştı!

17 Ağustos depremi yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulunan Doğal Afet Sigortaları Kurumu Koordinatörü Erdal Turgut Türkiye'de DASK oranının yüzde 58'e ulaştığını açıkladı. 

Türkiye'de 7,4 milyon konutun deprem sigortası yok!

DASK tarafından açıklanan deprem sigortası konut sayısı verilerine göre; Türkiye'de 7,4 milyon konutun deprem sigortası bulunmuyor. 

Endeksa Dijital Sohbetler'in konuğu Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş!

Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksacom’un  Dijital Sohbetler serisi, 06 Şubat tarihinde Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş ile sürüyor.

Türkiye'de son bir yılda kira değer artışı yüzde 18!

Yeni nesil gayrimenkul değerleme ve lokasyon analizi platformu Endeksacom’un açıkladığı verilerine göre, Türkiye genelinde konut kira değeri son bir senede yüzde 18, satış değeri ise yüzde 35 arttı. 

 türkiye dask analizi  Haberi

 türkiye dask analizi 

Generali Sigorya, Ankara'nın sigorta tercihlerini açıkladı. Sabah'ta yer alan habere göre; Ankara'da sigorta hizmeti alanların yüzde 64'ü 35-60 yaş aralığındaki bireylerden oluşurken, genel yaş ortalaması 47 olarak gözlemlendi. 

Ankaralıların en çok tercih ettiği sigortacılık ürün ve hizmetleri ise sırasıyla zorunlu deprem sigortası (DASK), kasko sigortası ve konut sigortası oldu.

Generali verilerine göre, Ankaralıların en çok tercih ettiği sigortacılık ürün ve hizmeti yüzde 41'lik oranla zorunlu deprem sigortası (DASK) olurken, ikinci sırada yüzde 28 ile kasko sigortası, üçüncü sırada ise yüzde 13 ile konut sigortası yer aldı. Ankaralıların online ve acente kanalı üzerinden sigortacılık ürünlerini alma yüzdelerine göz atıldığında, yüzde 30 kadın ve yüzde 70 erkek dağılım olarak istatistiklere yansıdı.
 

Türkiye'de konutların yüzde 56.70'i deprem...