25 / 12 / 2024

türkiye deprem haritası 2019

türkiye deprem haritası 2019

Dünya genelinde depremden korunma ve sürdürülebilir çevre yönetimi açısından inşaat malzemelerinin, betonarme ve çelikten ahşaba evrildiği açıklandı.

Türkiye'de 5.5'lik depremde bile bina yıkılıyor! Deprem araştırmacısından depreme karşı dirençli kentler çağrısı! 

Türkiye'nin dört bir yanında peş peşe meydana gelen depremler tedirginliğe neden olurken, deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt "Bir kere gündemde depreme karşı dirençli kentler istiyoruz dendiğini hiç görmedim" diyerek önemli bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Türkiye'de her 2 senede bir ölümlü deprem yaşıyor: Yapılar ve kaç okul, hastane, kamu binası depreme hazır?

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, Türkiye'de her 2 senede bir ölümlü deprem yaşandığını belirtti ve 'depreme hazır mıyız?' sorusunu sordu. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin deprem raporu: O ilde 8 bin bina yıkılma tehlikesi altında!

Türkiye’nin deprem tehlikesi altındaki kentlerinden biri olan Van'da 2011 yılında meydana gelen depremin ardından 13 yıl geçmesine rağmen şu anda 8 bin konut yıkılma tehlikesi altında olduğu belirtildi. 

Japon uzman Moriwaki, onlarca şehri işaret etti, Türkiye'de deprem beklediği yerleri açıkladı: Domino taşı gibi...

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki,  Türkiye'de en büyük depremlerin KAF'ın geçtiği yerlerde olacağına dikkat çekti ce 32 ili uyardı. İşte o açıklama...

Türkiye'nin deprem haritası resmen güncelleniyor: Yeni bir fay hattı tespit edildi!

Türkiye'nin deprem tehlike haritasının güncellenmesi için yürütülen çalışmaların 2025 yılının sonuna kadar tamamlanacağı belirtilirken, Prof. Dr. Hasan Sözbilir de söz konusu proje kapsamında süren çalışmalarda yeni bir fay hattı tespit edildiğini söyledi.

Türkiye'nin en riskli bölgeleri açıklandı! Fay haritası güncellendi...

Türkiye diri fay haritası güncellendiği açıklandı. MTA'nın yayımladığı yenilenen Türkiye Diri Fay Haritası'na göre yurt genelinde 45 ilde 5,5 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek potansiyelde 485 diri fay bulunmaktadır.

Türkiye diri fay hattı haritası güncellendi! En riski bölgeler neresi? 

Türkiye diri fay hattı haritası araştırılıyor. Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de ülke genelinde sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. 2024 güncellenmiş diri fay hattı haritası ile fay hattı geçen deprem riskli iller ve ilçeler listesi.

MTA Türkiye'nin diri fay hattı haritası güncellendi! Risk haritasında hangi bölgeler var?

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de yurt genelinde sarsıntılar sürüyor. Türkiye'yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler ile ilgili olarak MTA Jeoloji Etütleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda deprem bölgesinde yürütülen arazi çalışmaları yer aldı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan açıkladı! Rakamlar Türkiye'nin deprem gerçeğini ortaya koyuyor...

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan , Türkiye'deki deprem sıklılığı ve büyüklüğü ile ilgili bir açıklama yayınladı. Buna göre, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğuna bir kez daha belirterek dikkatleri çeken Prof. Dr. Ercan, "Çare sağlam yerde sağlam yapı" diye konuştu.

MTA Türkiye Diri Fay Haritası'nı güncelledi! Türkiye beşik gibi sallanacak!

Deprem bilimcilerin sürekli gündeme getirdikleri "Türkiye Diri Fay Haritası" güncellenirken, diri fay sayısının 485 olduğu duyuruldu. Buna göre, yenilenen haritada en güvenli şehirlerden bile fay hattı geçerken, uzmanlar da 'sarsıntılardan' etkilenmeyecek şehir olmadığını belirtti.

Türkiye'nin deprem gerçeği yine değişiyor! Prof. Dr. Tüysüz: Yeni deprem haritası 2025'te açıklanacak!

Prof. Dr. Okan Tüysüz, yeni bir deprem haritası için çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti ve büyük olasılıkla yeni haritanın 2025'te ortaya çıkacağını söyledi. Tüysüz, Türkiye'nin deprem riski ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

Japon deprem uzmanı yine uyardı: Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerekli

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye için kentsel dönüşüm uyarısında bulunarak açıklama yaptı. Buna göre, Moriwaki, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerektiğini kaydederek, "Bunun için Japonya'dan 2 firmayı Türkiye'ye getirttim." diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Japonya'daki deprem uyarı sistemi Türkiye'de uygulanır mı? 

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkıldı. Meydana gelen depremde en az 48 kişi hayatını kaybetti. Japonya'da deprem uyarı sistemi ile önceden gelen bildirim sayesinde Japonya halkı depreme karşı hemen önlemini alıyor. Peki bu sistem Türkiye'de uygulanır mı?

türkiye deprem haritası 2019 Haberi

türkiye deprem haritası 2019

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Boğaziçi gibi mühendislikte ileri üniversitelerde de yeni trend ile uyumlu olacak şekilde, lisans ve lisansüstü düzeyde ahşap teknolojileri üzerine eğitim alan inşaat mühendisleri yetiştirilmek üzere eğitimler veriliyor. 

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Türer, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 1824'te Portland çimentosunun icat edilerek, özellikle 20. yüzyılın başlarından itibaren binalarda yoğunlukla kullanılmaya başladığını ifade etti. Bu çağda betonarme binaların hızla arttığını söyleyen Türer, "Ondan önceki yüzyıl ise duvarların yükü taşıdığı yığma yapıların çağı idi." diye açıklama yaptı. 

Türer, "Bu yüzyılda sürdürülebilir çevre yönetimi açısından inşaat malzemeleri betonarme ve çelikten ahşaba evriliyor. Bütün dünyada bu dönüşüm yaşanıyor. Betonarme çok sürdürülebilir bir teknoloji değil ve tüm önlemlere rağmen oldukça kirli bir sanayi." dedi. 

Depremde hafif...