05 / 05 / 2024

türkiye ekolojik stad

türkiye ekolojik stad

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı iş birliği ile Sivas 'ta yapımına başlanan “ ekolojik stadın ” tribünleri yükselmeye başladı.

Murat Kurum: Türkiye'de 22 ekolojik koridor kurulacak!

Türkiye'de Ankara merkezli ve başkentin kuzeyi ile güneyini, batısı ile doğusunu bağlayan 4 ana hat üzerinde 22 ekolojik koridorla, ana hatların birbirine bağlanacağını açıkladı...

Türkiye’nin ilk ekolojik yuvası Kadıköy’de açılıyor!

Türkiye’nin ilk ekolojik yuvası Kadıköy’de açılıyor. Kadıköy Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası 15 Ekim Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla saat 15.00’de açılacak.

Türkiye’de sürdürülebilir mimarlık için inovasyonda yaptırımlar olmalı!

Ekolojik mimarlığın Türkiye’deki öncü isimlerinden Avcı Architects kurucusu Mimar Selçuk Avcı, mimaride inovasyonun, sürdürülebilir, sosyal ve ekonomik iyileşmeye önemli katkılarda bulunduğunu dile getiriyor.

Akyazı Stadı, Türkiye’deki en özellikli stadyum olacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu stadyum ve spor tesisleri inşaatlarıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede Akyazı’da yapım çalışmaları devam eden stadyumun, Türkiye’deki en özellikli stadyum olacağını ifade etti.

Türkiye'nin en özellikli stadyumu Akyazı Stadı olacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akyazı’da yapım çalışmaları devam eden stadyumun, Türkiye’deki en özellikli stadyum olacağını ifade etti.

Akyazı Stadı Türkiye'nin en özellikli stadı olacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akyazı'da yapım çalışmaları devam eden stadyumun, Türkiye'deki en özellikli stadyum olacağını ifade etti.

Kayseri Kadir Has Stadı Türkiye'ye örnek oldu!

Mustafa Çelik, Kadir Has Stadı’nda incelemelerde bulundu. Statta sık maç oynanması nedeniyle bazı yıpranmalar olduğunu; ancak bunların giderildiğini ifade eden Başkan Çelik, "Türkiye’ye örnek bir stadımız var" diye konuştu.

Şükrü Saracoğlu Stadı Türkiye'deki en akıllı stat olacak!

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın Türk Telekom Grubu'nun teknolojisiyle baştan aşağı yenilenmiş Wi-Fi ve 4,5G'ye hazır mobil internet altyapısı ile Türkiye'nin en akıllı stadı olacak.

Şükrü Saracoğlu Stadı, Türkiye'nin en akıllı stadı olacak!

Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO'su Akdemir: "Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı Türkiye'nin ilk, dünyanın ise sayılı 'en akıllı statlarından' biri haline getirmenin adımlarını attık" dedi.

Ergün Turan Sivas'taki ekolojik stadı inceledi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Sivas'ta yapımı devam eden "Türkiye'nin ilk ekolojik stadı"nı inceledi. Turan 25 bin seyirci kapasiteli stadın inşaatını gezerek yetkililerden bügi aldı.

Türkiye'nin ilk ekolojik stadının kaba inşaatı tamamlandı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iş birliğinde Sivas'ta yapımına başlanan "Türkiye'nin ilk ekolojik stadı"nın kaba inşaatı tamamlandı.

2014 Yılının En İyi Stadyumları yarışmasına Türkiye'den 2 aday!

Konya’da inşa edilen 42 bin kişilik Torku Arena Stadı ile İstanbul’daki Başakşehir Fatih Terim Stadyumu, “Yılın En İyi Stadyumları” yarışmasına aday gösterildi. İki stat, 20 ülkeden 32 stadyum ile yarışmada Türkiye’yi temsil ediyor.

Türkiye sulak alanlarını yitiriyor!

“Çocuklarımıza bir zamanlar sahip olduğumuz verimli topraklar, su kaynakları, sağlıklı bitkiler ve hayvanlar bırakabilecek miyiz?” sorusunu gündeme getiren Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Türkiye’nin sulak alanlarını yitirdiğine dikkat çekiyor.

türkiye ekolojik stad Haberi

türkiye ekolojik stad


Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Salim Kılıç, yaptığı açıklamada, 18 Haziran 2012'de ihalesi yapılan 25 bin seyirci kapasiteli Sivas 4 Eylül Stadı'nın temelinin 25 Mayıs'ta atıldığını anımsattı. Stat inşatının hızla ilerlediğini ve betonarmede yüzde 60 seviyelerinin geçildiğini belirten Kılıç, "Havalar müsait olduğu sürece, stadın taahhüt edilen günde bitirileceğini ümit ediyorum. İnşaatın süresi, 800 gün ve 2014 yılının kasım ayında bitirilmesi bekleniyor. Çok modern bir spor tesisi olacak. Stadyum inşaatı çok hızlı bir şekilde ilerliyor" ifadesini kullandı.


Stadın Sivas'ın iklim koşullarına uygun şekilde inşa edildiğini dile getiren Kılıç, şunları söyledi:


"Alttan ve tribün ısıtması olacak. Stadyumun içi ile dışarı arasında 8-10 derecelik ısı farkı olacak. Güneş panelleri sayesinde elektriğinin bir kısmını kendisi üretecek. Yağmur ve kar sularını kullanma suyu olarak depolayacağız....