28 / 04 / 2024

türkiye ekonomisi son gelişmeler

türkiye ekonomisi son gelişmeler

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye olarak eğer biz yüzde 5'in altında büyüme rakamları ile yolumuza devam edersek, bu bizim hedeflerimize aykırıdır. Türkiye olarak yüzde 5'in üzerinde büyümek zorundayız" dedi...

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

Türkiye iç tüketimin katkısı ile yüzde 3,8 oranında büyüdü!

Türkiye ekonomisi yılın 2’nci çeyreğinde, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,8 büyüdü. Büyüme iç tüketim kaynaklı gerçekleşti; hane halklarının tüketimi genel büyümeye 10,7 puan pozitif, net ihracat ise 6,3 puan negatif etki yaptı.

Moody's, Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini yükseltti!

Moody's, Türkiye ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 4,2'ye ve gelecek yıl için yüzde 2'den yüzde 3'e yükseltti.

Türkiye'nin serveti 9 yılda yüzde 55 eridi! Küresel servet raporu açıklandı!

Türkiye'nin son 9 yıldaki toplam servet düşüşü alarm veriyor! UBS ve Credit Suisse'un Küresel Servet Raporu'na göre, Türkiye'nin toplam serveti 2022 yılında 142 milyar dolar eridi ve 1 trilyon 41 milyar dolara geriledi. 

Altını ve doları olanlar dikkat! Türkiye için flaş tarih verildi

Elinde altını ya da doları olan vatandaşlar ne yapacaklarını düşünüyor. Türkiye ekonomisi için flaş bir tarih verildi.

Ne İstanbul ne İzmir! Türkiye’de satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172 ile o ilde!

Endeksa tarafından açıklanan Mayıs 2023 verilerine göre, Türkiye’de son 1 senede satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172’lik artışla Kırklareli’de, kiralık konutlarda ise en fazla değer artışı yüzde 249’luk artışla Hatay ve Malatya’da gerçekleşti. 

Türkiye'nin dehşet verici depremleri: En büyüğü 8 şiddetindeki yıkıcı güç!

Türkiye'de son dönemde meydana gelen Maraş Depremleri büyük hasara ve can kaybına neden oldu. 8 şiddetindeki en büyük deprem binlerce insanın hayatını kaybetmesine yol açtı. Antakya Depremi ise Türkiye tarihindeki en büyük deprem olarak kaydedildi! İşte Türkiye'nin en büyük depremleri...

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

2023’te Türkiye ekonomisi büyüyecek mi? Ne kadar büyüyecek?

Reuters, Türkiye’nin 2023 yılında 2.8 büyüyeceğini tahmin etti. Türkiye ekonomisinin ilk üç aylık dönemde yüzde 3.9 büyümesi, 2023 yılı genelinde ise yüzde 2.8 büyümesi öngörülüyor.

Türkiye ekonomisinin 2023'te yüzde 2.8 büyümesi bekleniyor!

Yapılan anket çalışması sonuçlarına göre Türkiye ekonomisi birinci çeyrekte yüzde 3.9 oranında büyüyecek. Yılın tamamındaki büyüme oranı ise 2.8 olarak tahmin edildi.

Türkiye'de son 10 yılda yabancılara konut satışı 357 bini geçti! 

Son 10 senede yabancıların Türkiye'de satın aldığı konut sayısı 357 bini geçti. 2012 yılında yabancıların taşınmaz alımının önündeki sınırların kaldırılması ve ardından vatandaşlık verilmesi uygulamasıyla satışlar katlandı. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin 19 yıllık bilançosu ağır! Tam 2 milyondan fazla esnaf...

Zelzele felaketinin etkilediği 11 şehirde, 126 bin ticarethane ağır hasar gördü. En çok zarar gören ise 48 bin 881 işletmeyle Hatay başı çekiyor. Fakat ekonomik hasarın tek sebebinin depremler olmadığı tespit edildi. Türkiye'de son 19 senede borçlarını veremediği için 2 milyon 260 bin esnaf iflas et

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde zirveye oturdu!

Türkiye’den son çeyrekte 295 milyon dolarlık zeytin ve zeytinyağı ihracatı gerçekleştirildi. En büyük ihracatçı ülke olan İspanya’ya geçen yılın aynı dönemine göre 15 kat artışla 104 milyon dolarlık ürün satışı yapıldı.

türkiye ekonomisi son gelişmeler Haberi

türkiye ekonomisi son gelişmeler

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye olarak eğer biz yüzde 5'in altında büyüme rakamları ile yolumuza devam edersek, bu bizim hedeflerimize aykırıdır. Türkiye olarak yüzde 5'in üzerinde büyümek zorundayız" dedi.


Sine Fuarcılık tarafından düzenlenen CNR Emlak Fuarı'nın açılışında konuşan Zeybekci, bugün inşaat sektörünün Türkiye'nin dünyada parlayan yıldızı olduğunu kaydetti. Dünyanın en büyük 250 inşaat şirketinin 42'sinin Türkiye'den olduğunu anımsatan Zeybekci, Türkiye'nin bu rakamla dünyada Çin'den sonra ikinci sırada olduğunu hatırlattı.


Türkiye'nin en yüksek teknolojilerle inşaat yapabilir hale geldiğine dikkati çeken Zeybekci, "İnşaat sektörümüz bizim için ekonominin en önde giden lokomotifidir" dedi.


İnşaat sektörünü, geleceğin Türkiye'sini, İstanbul'unu, İzmir'ini, Ankara'sını inşa etmek adına önemsediklerini ifade eden Zeybekci, şunları kaydetti:


"Türkiye'de şehirleşmede çok acele hareket ettiğimiz için, bunu şartlar da zorladı tabii, köyden kente göçte son 25...