06 / 05 / 2024

Türkiye Gayrimenkul Pazarına Etkileri 2020

Türkiye Gayrimenkul Pazarına Etkileri 2020

COVID-19 tedbirleri kapsamında ekonomik büyüme tahminleri de revize ediliyor. Birçok kuruluş tarafından gerçekleşen ofislere dönüş süreçlerinin yanı sıra, sosyal mesafe adına uygulanacak uygulamaların ve önlemlerin uzun vadede ofis talebinde daha geniş etkilere sahip olacak.

Gayrimenkulde toparlanma hızlı olacak!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının ardından Türkiye’de gayrimenkulde toparlanma sürecinin hızlanacağı düşünülüyor. Ofis pazarındaki yaşanacak büyük etkiler sektörü olumlu etkileyecek.

Türkiye Şeker Fabrikası’na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin TL'ye satıldı!

Bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bursa Karacabey'de yer alan Türkiye Şeker Fabrikası'na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin Türk Lirası'na satıldı.

Türkiye gayrimenkul fiyatları İngiltere konut pazarı ile yarışıyor!

Türkiye'deki konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıyı yurt dışına yöneltti. Yatırımcılar özellikle İngiltere'de konut pazarına büyük ilgi duymaya başladı.

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.

Türkiye Şeker Fabrikası'na 1000 işçi alımı yapılacak! Elinizi çabuk tutun başvurular başladı!

TÜRKŞEKER (Türkiye Şeker Fabrikası) 1000 geçici işçi alacağını duyurdu. Peki,  TÜRKŞEKER bin işçi alımı başvuru şartları ve tarihi belli oldu mu? İşte TÜRKŞEKER personel alımına ilişkin tüm detaylar...

Çinli otomobil markası Türkiye'ye giriş yaptı! İşte fiyatı

Türkiye otomobil pazarına Çin'den bir marka daha giriş yaptı. Çinli elektrikli otomobil üreticilerinden Leapmotor, T03 modelini Türkiye'de satışa çıkardı. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı kaç metrekare?

Pamir-Soyuer 2022 yılı 1. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 160,85 metrekare/1000 kişi olarak hesaplandı.

Türkiye'den duyanları hayrete düşüren buğday ekimi açıklaması! Yurt dışına ekilecek

Türkiye'de bu sene 19 milyon ton buğday hasadı elde edilmesi bekleniyor. Buğday üreticisi artan maliyetler nedeniyle tarlaları boş bırakmaktan söz ederken hükümetten şaşkınlık uyandıran bir adım geldi. Türkiye, yurt dışına buğday ekecek hem de bakın hangi ülkeye?

Türkiye genelinde kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı kaç metrekare?

Pamir-Soyuer 2021 yılı 4. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 162,90 metrekare/1000 kişi olarak hesaplandı.

GYODER, Türkiye gayrimenkul sektörünü sınır ötesine taşımaya hazırlanıyor!

Türkiye’nin gayrimenkul platformu GYODER, düzenlediği toplantıda piyasanın yurtdışındaki gücünü artırmak amacıyla hedeflerini ve 15-18 Mart tarihlerinde yapılacak "MIPIM 2022"deki stratejisini açıkladı.

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı kaç metrekare?

Pamir-Soyuer 2021 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 160,10 metrekare/1000 kişi olarak hesaplandı.

Covid-19 sonrası Türkiye gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ne oldu? İşte Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş'ın Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ve Ekonomik Verileri ile ilgili olarak hazırladığı o rapor...

Türkiye Şeker Fabrikaları'nın 9 ildeki taşınmazı 41.7 milyon TL'ye satıldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait çok sayıda kentteki gayrimenkulün satışı gerçekleşti 

Türkiye Gayrimenkul Pazarına Etkileri 2020 Haberi

Türkiye Gayrimenkul Pazarına Etkileri 2020

Dünyanın önde gelen ticari gayrimenkul danışmanlık şirketleri arasında yer alan Cushman & Wakefield, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınının Türkiye Gayrimenkul pazarı üzerindeki etkilerini paylaştı...

Türkiye, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs COVID-19 tedbirleri kapsamında karantina uygulamalarında beşinci haftaya girdi. Ekonomik büyüme tahminleri de revize ediliyor. Oxford Economics’ tarafından yapılan son tahmine göre, 2020 ekonomik büyümesinin yüzde 1,7’ye düşerken, Fitch Ratings’in beklentisi aynı şekilde pozitif oluyor ve yüzde 0,8 büyüme ile sınırlı kalıyor. Diğer yandan Moody’s Analytics, COVID- 19 pandemisinin bir yansıması olarak daha kırılgan bir tablo çiziliyor, Türkiye ekonomisinin yüzde 1,4 daraldığını anlattı. 2020 Türkiye ekonomik büyümesiyle ilgili beklentilerin yanı sıra, yıl sonu döviz kurunda beklenen artış yatırım ve kiralama faaliyetlerinde etkili olacak.

Birçok kuruluş tarafından gerçekleşen ofislere dönüş...