01 / 05 / 2024

Türkiye'den duyanları hayrete düşüren buğday ekimi açıklaması! Yurt dışına ekilecek

Türkiye'den duyanları hayrete düşüren buğday ekimi açıklaması! Yurt dışına ekilecek

Türkiye'de bu sene 19 milyon ton buğday hasadı elde edilmesi bekleniyor. Buğday üreticisi artan maliyetler nedeniyle tarlaları boş bırakmaktan söz ederken hükümetten şaşkınlık uyandıran bir adım geldi. Türkiye, yurt dışına buğday ekecek hem de bakın hangi ülkeye?



Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Diyarbakır'da bir dizi temaslarda bulundu. 

Türkiye'nin buğday üretimi ve ihtiyacıyla ilgili açıklamalar da yapan Bakan Kirişci, Türkiye'nin yurt dışında buğday ekeceğini açıkladı. 

Buğday ekilecek ülkeyi de açıklayan Kirişci, teklifin söz konusu devletin başkanından geldiğini duyurdu.

Kirişci'nin açıklamasına göre bu ülke Venezuela. 

Teklif de önceki gün Türkiye'yi ziyaret eden devlet başkanı Nicolas Maduro'dan geldi. Bakan teklifi değerlendirdiklerini ve Venezuela'da buğday ekimi yapacaklarını açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön