02 / 05 / 2024

türkiye göç sorunu

türkiye göç sorunu

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Türkiye’nin göç sorununu meclis gündemine taşıdı. CHP'li Yeşil, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük

2023 yılı ile birlikte enflasyonunda yükselmesi gıda alımında ulaşımı zorlaştırdı. Türkiye, gıdada kendi kendine yetebilen ülkeler içinde Vietnam,  Ekvador ve Ürdün'ün akabinden 49'unculuğa düştü.

Türkiye gıda enflasyonunda ilk sırada! Gıda zamlarına karşı ne yapılacak? Araştırmadaki ağır risk uyarısı dikkat çekti

Raporda, gıda fiyatlarındaki mevcut trendin sürmesi halinde gıda enflasyonunun Türkiye'de satın alma gücünde yüzde 100'ün üzerinde kayıp anlamına geleceği ifade edildi.

Türkiye, gökdelen sayısında Avrupa birincisi oldu!

Dikey mimarinin megakent İstanbul ilk sırada olacak şekilde ülkede kendini iyiden iyiye gösteriyor. Avrupa geneline bakıldığında en çok gökdelenin Türkiye’de yer aldığı tespit edildi.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfından bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki!

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki verdi.

Türkiye’nin göç sorunu meclis gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Türkiye’nin göç sorununu meclis gündemine taşıdı. CHP'li Yeşil, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'nin gümrük sorunu çözülmeli!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Türkiye'nin gümrük sorunu çözülmeli!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4  maddelik analizi...

Türkiye, Güney Kore için lojistik merkezi olabilir!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kore İş Konseyi Başkanı Ali Kibar, "Türkiye, Güney Kore için lojistik merkezi olabilir" dedi.

Türkiye'de en güzel araziler AVM'lere çevriliyor!

Türkiye ekonomisiyle ilgili konuşan Prof. Dr. Emre Alkin “Türkiye’nin üretmekle ilgili sorunu yok. Türkiye’nin üretmekten bıkmış insanları var. En güzel arazileri AVM’lere çevirelim, daha fazla para kazanalım düşüncesiyle ve inşaat furyasıyla insanları sanayiden soğuttuk” diye konuştu.

Kazakistan'a yatırım yeniden Türkiye gündeminde!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından olan Jale Özgentürk, bugünkü yazısında Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen enerji Expo’su ile ilgili görüşlerini paylaştı. Özgentürk, Türkiye'nin bölgede yatırım yapacağı sinyallerini verdi.

Mehmet Şimşek: Türkiye ekonomisi büyük bir direnç gösterdi!

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Türkiye ekonomisini bir kelimeyle özetleyin derseniz, 'yüksek direnç' derim. Büyük bir direnç gösterdi Türkiye ekonomisi. Türkiye, güçlü reform uygulamalarıyla bir cazibe merkezine dönüşecektir." dedi.

Türkiye günde 8 futbol sahası kadar tarım toprağı kaybediyor!

ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, son 10 yılda Türkiye'de her gün ortalama 8 futbol sahası büyüklüğünde tarım toprağı kaybedildiğini söyledi.

İşte Türkiye Güzeli Yüksel Ak'ın Alaçatı'daki evi!

2000 Türkiye Güzeli Yüksek Ak İzmir'de yaşıyor. Yazları ise Alaçatı'daki evinde geçiriyor. Ak havuzlu villasının kapısını InStyle Home Dergisi'ne açtı. İşte o ev...

The Abraaj Group'tan Türkiye'ye 526 milyon dolarlık fon!

Uluslararası şirketlerin yaptığı “Türkiye güveniyoruz. Yatırımlara devam edeceğiz” mesajları yeni yatırımlarla büyüyor. Yatırım şirketi The Abraaj Group 500 milyon dolarlık hedefini geçerek ‘Abraaj Türkiye Fonu' 526 milyon dolarla kapattı.

türkiye göç sorunu Haberi

türkiye göç sorunu

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Türkiye’nin göç sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Yeşil, sorusunun İçişleri Bakanlığı tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Yeşil, “Ülkemizde yaşanan, ekonomik- sosyal sorunlar, terör, işsizlik, tarım, hayvancılık, kırsal ve kent arasındaki gelişmişlik düzeyi gibi nedenlerin yol açtığı göç olgusu aciliyetle çözülmesi gereken en önemli sorunlardan biri olmaya devam etmektedir” diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil'in soruları:

1- Son 10 yılda Ankara ne kadar göç almıştır? Yıllara göre dağılımı nedir? 2- Son 10 yılda Ankara’nın aldığı göçün yaş aralığı nedir? 
3- Ankara’ya gelen göç kitlesinin eğitim durumu nedir? 
4- Ankara’da hangi mesleklerde istihdama katılmaktadırlar?
5- Ankara’ya gelen göç kitlesinin ne kadarı işsizdir? 
6- Son 10 yılda Ankara’nın suç haritasına göçmenlerin etkisi ne olmuştur? 
7- Göçmenlerin işlediği suçlar nelerdir?
8-...