07 / 07 / 2024

türkiye GSYH

türkiye GSYH

Türkiye’nin bu yıl yüzde 4, hatta daha fazla büyüyeceğini söyleyen Ekonomi Bakanı Zeybekci, üçüncü çeyrekten itibaren IMF, OECD, Dünya Bankası gibi kuruluşların büyüme tahminlerini yukarı çekeceklerini belirtti

Emekli maaşlarının milli gelire oranında Türkiye sondan ikinci sırada!

2021'de emekli/yaşlı ve dul/yetim maaşlarının GSYH’den aldığı pay Türkiye’de yüzde 6,1 olarak gerçekleşti. Türkiye, sondan ikinci sıraya yerleşirken, AB ortalaması yüzde 13 şeklinde belirlendi. 

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin en zengin ve yoksul kentleri belli oldu...

Türkiye'nin en zengin ve en yoksul illeri açıklandı. Buna göre, il düzeyinde yapılan hesaplamalar kapsamında, Kocaeli, 302 bin 772 lira ile 2022'de kişi başına gayrisafi yurt içi hasılada (GSYH) ilk sırada bulunuyor. Son sırada da 54 bin 272 lira ile Van yerini aldı. İşte haberin detayları...

EBRD, Türkiye'nin büyüme tahminini revize etti! ABD’ye göre dolar ne zaman 30 TL olacak? Hemen bakın!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Mayıs ayında yüzde 2,5 olarak açıkladığı Türkiye'nin GSYH büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 3,5’a yükseltti. Bank of America ise dolar/TL kurunun son çeyrekte 30 TL’yi göreceğini tahmin etti.

Goldman Sachs: Depremin Türkiye ekonomisine etkisi yüzde 1’in altında kalabilir

Goldman Sachs ekonomistleri, depremlerin Türkiye’deki etkilerini analiz etti. Raporda, bölgenin büyümedeki payı dikkate alındığında depremin GSYH’ye maliyetinin yüzde 1’in oldukça altında kalabileceği belirtildi.

Türkiye ekonomisi hız kesmiyor! Üst üste 9 çeyrek büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bu yılın üçüncü çeyreğine (temmuz-eylül) yönelik gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçları açıklandı. Türkiye Ekonomisi üst üste 9 çeyrektir büyüme kaydetti. İşte ayrıntılar..

Rakamlar açıklandı! Türkiye, 2022’nin ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 büyüme kaydetti!

Türkiye İstatistik Kurumu, bu yılın ikinci çeyreğine (nisan-haziran) ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) rakamlarını açıkladı. Yılın ikinci çeyreğinde 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 7,6 artış gösterdi. İşte haberin devamı..

JP Morgan Türkiye'nin büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti!

Uluslararası yatırım kuruluşu JP Morgan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası kararlarını değerlendirdi. Değerlendirmiş olduğu raporda Türkiye'nin 2021 yılı GSYH büyüme tahminini yükseltti.

Türkiye ekonomisi, yüzde 1,8 küçüldü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini açıkladı. Türkiye ekonomisi, yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1,8 küçüldü.

Fitch Türkiye tahminini açıkladı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, bugün yayınladığı Global Ekonomik Görünüm raporunda Türkiye tahminlerini açıkladı. Fitch, 2016 yılı için yüzde 2,9 olarak belirlediği GSYH büyüme tahminini 2017 için yüzde 3,1'e, 2018 için de yüzde 3,5 olacağını kaydetti.

Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,8 büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın ikinci çeyreğine ilişkin gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) verilerini açıkladı. Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,8 büyüdü.

Türkiye ekonomisi 2015'in ilk çeyreğinde yüzde 2,3 büyüdü!

Türkiye ekonomisi, yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,3 büyüdü. TÜiK'e göre, 2015 yılı 1. çeyrekte GSYH cari fiyatlarla 180 milyar 506 milyon dolar oldu.

Türkiye ekonomisi 2014 yılında yüzde 2,9 büyüdü!

Türkiye ekonomisi, geçen yıl yüzde 2,9 büyüdü. Kişi başına GSYH değeri, 2014'te cari fiyatlarla 22 bin 753 lira (10 bin 404 dolar) olarak hesaplandı.

Türkiye ekonomisi yüzde 1,7 büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1,7 büyüdü.

türkiye GSYH Haberi

türkiye GSYH


Türkiye’nin bu yıl yüzde 4, hatta daha fazla büyüyeceğini söyleyen Ekonomi Bakanı Zeybekci, üçüncü çeyrekten itibaren IMF, OECD, Dünya Bankası gibi kuruluşların büyüme tahminlerini yukarı çekeceklerini belirtti


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kapasite kullanım oranlarında yükseliş ve ihracatın katkısının desteğiyle Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 4'ün üzerinde büyüyeceğini ve üçüncü çeyrekten itibaren IMF, OECD, Dünya Bankası gibi kuruluşların büyüme tahminlerini yukarı çekmelerini beklediklerini söyledi.


Zeybekci ayrıca, ilk dört ayda yüzde 10 artış kaydeden ihracatın ekonomiye yapacağı katkıyı 2.5 puan olarak hesapladıklarını söyledi.


Hükümetin Orta Vadeli Programı'ndaki tahminlere göre, 2014 yılında büyümenin yüzde 4 olması hedefleniyor ancak IMF, OECD ve Dünya Bankası gibi kuruluşlar ve piyasa ekonomistleri bu seviyenin altında bir büyüme gerçekleşeceğini öngörüyor.


Son olarak Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) 6 Mayıs tarihinde,...