29 / 04 / 2024

türkiye Gürültü haritası

türkiye Gürültü haritası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, illerdeki gürültü kirliliğinin belirlenmesi ve gerekli önemlerin alınması amacıyla önemli bir çalışmaya imza atıyor. Harita sonuçlarına göre, kontrol tedbirlerini içeren eylem planları hazırlanacak.

Türkiye Hazır Beton Birliği inşaat sektörünün geleceğini iyi görmüyor! 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Hazır Beton Endeksi” 2024 Mart Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat sektörünün geleceğine dair iyimserliğin henüz oluşmadığı belirtildi.

Türkiye Hazır Beton Birliği açıkladı! İnşaat sektörü yön arıyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2024 Şubat Ayı Raporu’nu açıkladı.

Türkiye Hazır Beton Birliği duyurdu: İnşaat faaliyetlerindeki düşüş devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Hazır Beton Endeksi 2024 Ocak Ayı Raporu açıklandı. Rapora göre, inşaat faaliyetlerindeki yavaşlamanın devam ettiği belirtildi.

Türkiye hazır beton üretiminde Avrupa’da lider!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sunan hazır beton sektörünü 2022 yılı özelinde kapsamlı olarak analiz eden “Hazır Beton Sektör Raporu”nu yayımladı. Rapora göre Türkiye hazır beton üretiminde Avrupa’da lider!

Ramazan pidesine dev zam! Türkiye Fırıncılar Federasyonu’ndan çok konuşulacak açıklama!

Ramazan ayının gelmesine sayılı günler kala insanlar tarafından pide fiyatları da merak konusu oldu. Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun yaptığı açıklama ile beraber pide fiyatlarına büyük zam geleceği düşünülüyor.

Gürültücü komşu nereye şikayet edilir?

Apartman ve sitelerde en çok yaşanan sorunlardan biri gürültü şikayeti olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gürültücü komşu için ne yapılır? Gürültücü komşu nereye şikayet edilir? İşte konu hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik..

Türkiye hazır beton üretiminde lider!

Türkiye, hazır beton üretiminde Avrupa'nın lider konumunda bulunuyor. THBB Genel Sekreteri Reşat Sönmez, “Türkiye Hazır beton sektörü, 2020 yılı resmî verilerine göre yıllık 95 milyon metreküpü bulan üretimiyle Avrupa’da birinci sıradadır" dedi.

Tadilat gürültüsü şikayet edilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Tadilat sırasında gerçekleşen gürültüden şikayetçi olunabilir mi" sorusuna yanıt verdi.

Komşu gürültüsüne karşı en etkili çözüm: Binalarda ses yalıtımı!

Pandemi sürecinde evlerde daha fazla vakit geçirilmesi sebebiyle, binalarda gürültüye karşı duyarlılığın yükseldiğini söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ses yalıtımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Çevre Kanunu’na göre 2021 yılında gürültü yapan komşunun ödeyeceği ceza artırıldı. Peki gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir? Gürültü yapan komşu ne kadar ceza alır? İşte tüm merak edilenler...

Gürültü yapan komşu ne kadar ceza alır?

Gürültü yapan komşuya verilen para cezasının tutarı yükseldi. Buna göre; gürültü yapan komşuya 1.594 TL para cezası verilecek. 

Gürültü yapan komşu için dava açılabilir mi?

Apartmanlarda gürültü sorunu çoğu zaman bina sakinleri arasında krize neden oluyor. Peki, tadilat yapan komşunun gürültüsünden rahatsız olan apartman sakinleri nasıl yol izlemeli?

Türkiye Hazır Beton Birliği, İzmir Depremi İnceleme Raporu’nu yayınladı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen depreme yönelik rapor yayınladı. 

türkiye Gürültü haritası Haberi

türkiye Gürültü haritası

28 Haziran 2013 tarihinde başlayan ve 30 ay sürecek olan proje dâhilinde, öncelikli olarak 10 farklı ilde seçilmiş olan pilot alanlarda gürültü haritaları hazırlama çalışmaları başlatıldı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı projenin ana faydalanıcı konumunda olup projenin etkin ve verimli yürütülmesi noktasında gerekli iş ve işlemleri yürütüyor.


Gürültü haritası çalışmasında seçilen pilot iller

İzmir Aliağa’da seçilen pilot alanda endüstri, Eskişehir’de seçilen pilot alanda demiryolu, Antalya, Muğla ve Nevşehir’de seçilen pilot alanlarda eğlence yerleri, Edirne, Adana, Erzurum, Gaziantep ve Samsun’da seçilen pilot alanlarda ise karayolu gürültü haritası çalışması başlatıldı. Başlatılan gürültü haritası çalışmalarının 2015 yılı şubat ayında tamamlanması hedefleniyor.


Gürültü haritalarının hazırlanması çalışmasının tamamlanmasına müteakip harita sonuçlarına göre, kontrol tedbirlerini içeren eylem planları hazırlanacak.


TOKİ...