19 / 05 / 2024

türkiye hollanda geçici oturum vizesi

türkiye hollanda geçici oturum vizesi

Hollanda Danıştayı, yasal konumda olmayan yabancılar için geçerli olan geçici oturum vizesi başvurusunu kendi ülkelerinde yapma zorunluluğunun, Türklere uygulanamayacağına karar verdi. Karar, Türkiye ile AB arasında imzalanan anlaşmalara dayanıyor...

Hollanda'daki uygulama Türkiye'de olsa kira sınırı 67 bin TL olur!

Mağdur bir ev sahibi olan Akdenizli isimli kullanıcı, Hollanda'da 1.235 Euro'dan fazla kira olmamasına karar verildiği haberini alıntılayarak, Türkiye'de olması gereken kira sınırını hesapladı. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yorumlar...

Türkiye ultra zenginlikte artışta birinci sırada!

Türkiye'de geçtiğimiz sene ultra zengin sayısında patlama meydana geldi. Knight Frank 2024 Servet Raporu kapsamında Türkiye, dünyada 30 milyon dolar ve üstü servete sahip kişi sayısının oransal olarak en çok yükseldiği ülke oldu.

Türkiye'de doğalgaz ithalatı geçen kasım ayında yüzde oranında 7,5 yükseldi...

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı, geçen sene kasım ayında bir önceki senenin aynı ayına oranla yüzde 7,5 yükselerek 4 milyar 433 milyon 830 bin metreküp olduğu açıklandı.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Yurt dışından gelen yabancı plakalı taşıtlar Türkiye'de 4 yıl kalabilecek

Yurt dışından emekli vatandaşların, geçici olarak Türkiye'ye getirdikleri yabancı plakalı taşıtlarının, aralıksız olarak dört sene boyunca ülkede kalmasının mümkün olacağı açıklandı. İşte haberin detayları...

Dünya devi Türkiye'den şirket satın almak için harekete geçti!

Dünya devleri arasında yer alan İsveçli Systemair, Türkiye'de şirket satın alman için harekete geçti. 

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçti!

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçtiğini duyurdu. Hayat Kimya ve Kastamonu Entegre A.Ş.’nin yüzde 50-50 ortaklığı ile kurulan banka, sadece dijital kanallardan hizmet verecek.

Türkşeker fabrikalarına 613 geçici işçi alınacak! Bu tarihleri aman kaçırmayın! Tek tek açıklandı! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin (Türkşeker) bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmesi amacıyla farklı branşlarda toplam 613 geçici işçi alınacağını duyurdu. Peki başvurular ne zaman?

Wolf Tiny CEO: Türkiye’nin tek çıkışı çelik evlerden geçiyor, bir devlet politikasına dönüşmeli!

Çelik evlerin önemine değinen Wolf Tiny CEO’su İbrahim Tetik Türkiye’nin tek çıkışının çelik evlerden geçtiğini ve bir devlet politikasına dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Türkiye Şeker Fabrikası'na 1000 işçi alımı yapılacak! Elinizi çabuk tutun başvurular başladı!

TÜRKŞEKER (Türkiye Şeker Fabrikası) 1000 geçici işçi alacağını duyurdu. Peki,  TÜRKŞEKER bin işçi alımı başvuru şartları ve tarihi belli oldu mu? İşte TÜRKŞEKER personel alımına ilişkin tüm detaylar...

Türkiye'de geçen ay 208 binden fazla gayrimenkul satışı yapıldı! Tapu harcı geliri şaşırttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen ay 208 binin üzerindeki gayrimenkul satış işleminden 3 milyar 669 milyon 976 bin Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Türkiye'de geçen ay 287 bin gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi! İlk sıradaki il yine şaşırtmadı!

Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye genelinde geçen ay 287 bin 59 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi ve bu satışlardan 5 milyar 221 milyon 100 bin 611 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Türkiye Taşkömürü personel alımı yapıyor! 35 yaşını geçmeyen herkes başvursun! Başvuruları sakın kaçırmayın

Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı yapacağını duyurdu. 35 Yaşını geçmeyen herkes başvuru yapabilirken, başvuru şartları merak ediliyor. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvurular başladı mı? İşte Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı ayrıntıları...

türkiye hollanda geçici oturum vizesi Haberi

türkiye hollanda geçici oturum vizesi

Hollanda Danıştayı, yasal konumda bulunmayan yabancılar için geçerli olan, geçici oturum vizesi başvurusu (MVV) yaparken ülkelerine dönme zorunluluğunun, Türklere uygulanamayacağına karar verdi.


Hollanda Türk Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Ejder Köse, Danıştay'ın kararının Türkiye ile AB arasında imzalanan anlaşmalara dayandırılarak verildiğini açıkladı.


Mahkemenin, Türkleri de kapsayan bu zorunluluğun, Türkiye ile AB arasında imzalanan 1963 tarihli Ankara Anlaşması’na istinaden 1980 yılında yürürlüğe giren, “Ortaklık Konseyi Kararı”na aykırılık teşkil ettiği yönünde karar verdiğini belirten Köse, kararın emsal teşkil edebileceğini dile getirdi. Köse, “Ortaklık Konseyi Kararı”nın ilgili maddesinin Türk vatandaşlarının haklarında kısıtlama yapılamayacağını içerdiğini ifade etti.


Ankara Anlaşması’nın Türk vatandaşlarına pek çok hak tanıdığına vurgu yapan Köse, mevcut uygulamaya göre Hollanda’da yasal statüde bulunmayan bir Türk vatandaşının, oturum vizesi başvurusu yapmak istediğinde Türkiye’ye gitmek zorunda olduğunu...