04 / 05 / 2024

türkiye imsad şubat sektör raporu

türkiye imsad şubat sektör raporu

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun şubat ayı sonuçları açıklandı. Rapora göre, konut ve konut dışı bina yapı ruhsatlarında 2015 yılında alınan toplam yapı ruhsatlarında geçen yıla göre azalma yaşandığı görüldü.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 6 Şubat depremi Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz etti! 24 saatte 4 büyük deprem!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, son 24 saatte 4'ten büyük 4 depremin meydana geldiğini belirterek, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz ettiğini söyledi.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı Şubat ayında yüzde 4,2 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Şubat ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4,2 azaldı ve yaklaşık 6 milyar 11 milyon metreküp oldu.

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu duyurdu! Şubat ayında yıllık artışını sürdürdü

Türkiye İstatistik Kurumu  TÜİK, Şubat ayı ücretli çalışan sayısını açıkladı. Yükselişte  olan istatistiklerde yön senenin ikinci ayında da yukarıyı işaret etti. Ayrıntılar haberde.

Türkiye İMSAD başkanı yeniden Tayfun Küçükoğlu oldu!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden Tayfun Küçükoğlu seçildi.

Türkiye İMSAD'tan Deprem Haftası açıklaması: Bilinç seferberliği oluşturmalıyız!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, güvenli bina için güçlü denetim vurgusu yaparak, "Deprem konusunda bilinç seferberliği oluşturmalıyız" dedi.

Bu fiyatlar izdiham yaratır! Tüm Türkiye'de fiyatlar indi! Sepetler peş peşe dolacak! Tarım Kredi 17 Şubat kataloğu

Tarım Kredi şubat ayı aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. Bu fiyatlar izdiham yaratır! Tüm Türkiye'de fiyatlar indi! Sepetler peş peşe dolacak! Tarım Kredi 17 Şubat kataloğu fiyat listesi...

Türkiye İMSAD ve üye derneklerden deprem konusunda kritik açıklama!

Türkiye İMSAD ve üye dernekler, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 23'üncü yıl dönümü sebebiyle deprem ilgili ortak bir açıklama yaptı. İşte detaylar...

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

Türkiye İMSAD raporuna göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,7 arttı!

Türkiye İMSAD mayıs ayına ait verilerle beraber senenin ilk çeyreğini değerlendiren sektör raporunu açıkladı. Mayıs Ayı Sektör Raporu’na göre; enerji kesintilerinin etkisine rağmen 2022 senesinin ilk üç ayında üretim, geçen senenin ilk üç ayına göre yüzde 4.7 yükseldi. Talep tarafında ise büyüme yav

Türkiye'deki işsizlik rakamları açıklandı! Toplamda kaç işsiz kişi var?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından şubat ayı işsizlik verileri açıklandı.TÜİK verilerine göre, şubatta dar tanımlı işsiz sayısı bir önceki aya göre 178 bin kişi azalarak 3 milyon 579 bin oldu.

Rusların Türkiye'deki konutlara ilgisi artacak!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış rakamlara göre, Şubat 2022'de ülke genelinde konut satışları, geçen senenin aynı ayına göre yüzde 20,1 artış gösterdi ve 97 bin 587 şeklinde oldu.  

türkiye imsad şubat sektör raporu Haberi

türkiye imsad şubat sektör raporu

Türkiye İMSAD tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Aylık Sektör Raporu’nun şubat ayı sonuçları açıklandı. Rapora göre, bir dönem sonraki inşaat harcamaları için önemli bir öncü gösterge olarak kabul edilen konut ve konut dışı bina yapı ruhsatlarında 2015 yılında alınan toplam yapı ruhsatlarında geçen yıla göre azalma yaşandığı görüldü.


2015 yılında alınan toplam yapı ruhsatları metrekare olarak geçen yıla göre yüzde 16,4 azalarak 184,1 milyon metrekareye gerilerken, alınan konut yapı ruhsatları ise bir önceki yıla göre metrekare bazında yüzde 16,8 azalarak 136,1 milyon metrekareye indi. Konut dışı bina yapı ruhsatlarında da 2015 yılında yüzde 15,3 azalarak 48,0 milyon metrekareye düştü. Alınan yapı ruhsatlarındaki gerilemenin 2016 yılındaki işleri de sınırlayacağı öngörülüyor. Bu düşüşe rağmen, 2015 yılında alınan yapı ruhsatları 2013 yılının...