04 / 05 / 2024

türkiye İnanç turizmi

türkiye İnanç turizmi

Dünyada üç büyük semavi dinin kutsal mekanlarını bir arada barındıran ender ülkelerden biri olan Türkiye, inanç turizmi potansiyelini kullanamıyor. Çeşitli nedenlerle son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Türkiye inanç turizminde son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi!

Üç semavi dinin kutsal mekanlarını barındıran Türkiye, inanç turizminde 2010 yılına kadar devam ettirdiği hızlı gelişimi sürdüremedi. Türkiye inanç turizminde Irak ve Suriye'deki çatışmalar gibi nedenlerle son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi.

İnanç turizmine 1.1 milyar dolar harcanıyor!

TÜRSAB’ın hazırladığı raporda bu yıl ülkemizden kutsal topraklara gideceklerin sayısının 61 bini, umreye gidenlerin ise 400 bini bulduğu belirtildi. Kutsal topraklarda harcanacak para ise 1.1 milyar doları buluyor

İnanç turizmine 1.1 milyar dolar harcıyoruz!

TÜRSAB İnanç Turizmi 2014 Raporu’na göre, Türklerin bu yıl hac ve umre için 1.1 milyar dolar harcaması bekleniyor. Dünyada inanç turizminden elde edilen gelir ise 20 milyar dolara yaklaştı

Türkiye'den 2023 yılında çok konut satın alan 20 ülke açıklandı...

TÜİK, Konut Satış İstatistikleri Aralık 2023 verilerini yayınladığını açıkladı. Geçtiğimiz senenin tamamına dair verilerinde yer aldığı raporda, 2023 yılında Türkiye'de yabancılar tarafından alınan konut sayısı da yer aldığı belirtildi.

Merakla beklenen Acer Iconia Tab P10 Türkiye'de satışta! İşte fiyatı ve özellikleri

Acer, uygun fiyatlı ve şık ürünler sunmanın yanı sıra sürdürülebilirlik ve çevresel sorumluluğa odaklanmasıyla tanınan Acer, Fiyat performansın açısında dünyada ün yapmış ''Acer Iconia Tab P10''un satışını resmen Türkiye'de de başlattı. 

İşte Tahıl koridoru’nda Türkiye’ye gelen yük miktarı

Türkiye’nin öncülüğünde yapılan ‘tahıl koridoru’ anlaşması kapsamında taşınan yük miktarı açıklanırken, Türkiye’ye gelen tahıl miktarı da belli oldu. Peki Ağustos ayından bu güne limanlarımıza ne kadar tahıl geldi?

Duymayan kalmasın Hyundai IONIQ 5 Türkiye satışlarına hazır

Hyundai IONIQ 5, artık Türkiye satışları için gün sayıyor. Merakla beklenen modelin yenilikçi yanıyla öncü olması bekleniyor. Tıpkı tasarımında ilham alınan Pony gibi...

Elektrik Avrupa’yı vurdu! Türkiye’de de elektrik zammı gelir mi?

Avrupa’daki elektrik fiyatlarının ortalaması olarak ele alınan Almanya elektrik fiyatları Epex spot borsasındaki aylık verilere kıyasla yüzde 23 artarak 385 euro seviyesinden işlem gördü. Avrupa’daki zammın Türkiye’yi etkileyeceği ya da ne kadar etkileyeceği ise bilinmiyor.

Türkiye ile ABD arasında kritik temas! Ana gündem maddesi ekonomi

ABD ile Türkiye arasında kritik bir temas gerçekleşecek. Yabancı basından alınan haberlere göre ABD Hazine ve Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo’nun Türkiye’ye gelerek Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşüleceği iddia edildi. 

Coin yatırımı yapanlar dikkat! Türkiye kriptoda yeni döneme giriyor!

Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan toplantının ardından yeni alınan kararlara göre, coin piyasasını elinde tutan şirketlere Türkiye'de şirket kurma şartı, sermaye zorunluluğu, güvenli saklama ve bireysel yatırımcıların vergilendirilmesi gündeme alındı.

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

Türkiye'nin en zengin inşaatçıları!

Forbes dergisi tarafından Türkiye'nin en zengin isimleri açıklandı. Listede inşaat sektöründen birçok tanınan isim bulunuyor. Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erman Ilıcak, listede en zengin kişi olarak yer aldı.

İnanç Kabadayı: Türkiye'nin geleceğine güveniyoruz!

2,5 milyar TL’lik yatırım zincirinin dördüncü halkası olan ÇamlıYaka Konakları'nın basın toplantısında konuşan Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, Türkiye'nin geleceğine güvendiklerini ve yatırımlara devam edeceklerini söyledi.

Türkiye’de iş ve kongre turizmi hızla büyüyor!

Best Western Hotels ile Resorts Premium Sakarya Genel Müdürü Yüce, son yıllarda Türkiye’de iş ve kongre turizminin hızlı bir büyüme yakaladığını söyledi.

Türkiye El Bab’a hastane kuracak!

Türkiye El Bab’a 200 yatak kapasiteli hastane kuracak. Kurulacak hastanenin doktorları Türkiye’ye sığınan ve Türkiye’de eğitilen Suriyeli doktorlar ve hemşirelerden oluşacak.

Jan Nöther: Türkiye yatırım yapılmasını hak ediyor!

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Jan Nöther,Türkiye'de OHAL kapsamında alınan önlemlerin uzun süreceğine dair endişesinin olmadığını söyledi. Nöther, "Bu ülke yatırım yapılmasını hak ediyor. Çok sayıdaki genel veri bunu söylüyor." dedi.

türkiye İnanç turizmi Haberi

türkiye İnanç turizmi

Papa 16. Benedikt'in Selçuk'taki Meryem Ana Evi ziyareti sonrası rekor seviyeye ulaşan turist sayısı, başta komşu ülkelerdeki çatışmalar olmak üzere çeşitli nedenlerle son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan Yardımcısı Hande Arslanalp, Papa Francis'in son ziyaretinin rakamları biraz artıracağını söyledi. TÜRSAB inanç Turizmi raporuna göre dünyada inancı için seyahat edenlerin sayısı 300 milyonu aştı. Yıllık 20 milyar doları bulan dünya inanç turizmi pazarı içinde Türkiye, hac ve umre için yaptığı 1,1 milyar dolarlık harcamayla yüzde 5 gibi hatırı sayılır bir paya sahip. 


Türkiye, bu yıl inanç turizmi amaçlı olarak yurt dışına gönderdiği 461 bin vatandaşına karşılık 55 bin turisti ülkesinde ağırladı. 


İnanç turizmine yönelik çalışmalar kapsamında dış tanıtımına üç semavi dinin kutsal mekanlarını da ekleyen...