29 / 04 / 2024

türkiye inşaat harcamaları ne kadar arttı

türkiye inşaat harcamaları ne kadar arttı

TOKİ Başkan Yardımcısı Er , "2015 yılında inşaat harcamalarında dünyada yüzde 4 oranında bir artış yaşanırken Türkiye'de bu oranın yüzde 7'ye ulaştığını kaydeden Er, "İnşaat sektörünün milli gelir içindeki payı yüzde beş nokta altıdır. " dedi.

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi 2024 yılında yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından 56’ncı kez düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’nda önemli değerlendirmeler yapıldı. Söz konusu buluşmada Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin 2024 yılında yüzde 5 büyüyeceği belirtildi.

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

Türkiye'deki inşaat harcamalarının 1 trilyon doları bulması bekleniyor!

Şubat başında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin üstünden zaman geçmiş olsa da, açılan yaralar sarılmaya devam ediyor. Verilen detaylara göre, Türkiye'deki inşaat harcamaları 1 trilyon doları bulması bekleniyor.

ABD'de inşaat harcamaları Eylül ayında düştü!

Merakla beklenen rakamlara göre, ABD'de inşaat harcamaları, Eylül 2021'de aylık bazda yüzde 0,5 azaldı.

İlham Aliyev'den Türk inşaat şirketlerine ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kardeş şehri olarak nitelendirilen Azerbaycan Şuşa'ya gitti. Burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. İlham Aliyev Türk inşaat şirketlerine ilişkin açıklama yaptı.

Türk inşaat firmaları, Sırbistan'daki projelerde yer alacak!

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy yaptığı açıklamada, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile iş birliği ile hayata geçirilecek olan projelerde Türk inşaat firmalarına yer verileceğini söyledi.

ABD'de inşaat harcamaları Şubat ayında beklenenden az düştü!

ABD'de inşaat harcamaları, Şubat ayında aylık yüzde 0,8 azalarak piyasa beklentilerinin altında düşüş gösterdi.

Türk inşaat sektörü uluslararası pazarda marka haline geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk inşaat sektörünün uluslararası pazarda marka haline geldiğinin altını çizdi. Yenigün, yurt dışında yıllık 20 milyar dolar, orta vadede ise 50 milyar doların üzerinde proje üstlenme hedefini koruduklarını söyledi.

ABD'de inşaat harcamaları Ocak ayında rekor düzeye ulaştı!

ABD'de inşaat harcamaları, Ocak ayında aylık yüzde 1,7 artarak verinin açıklanmaya başladığı tarih olan 2002 yılından bu yana en yüksek seviyeyi gördü. 

Çekya'da Türk inşaat sektörüne fırsat var!

Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nca (DEİK) düzenlenen "Türkiye-Çekya İş Birliği Fırsatları" webinarında açıklamalarda bulundu. Bağış, "Türk yatırımcılar dışında, Türk inşaat şirketleri de bize nasıl mükemmel yollar inşa edilebileceğini göstermeli" dedi.

Fransa'da kaçak işçi çalıştıran Türk inşaat patronuna hapis!

Fransa'da faaliyet gösteren Türk inşaat patronu; vergi kaçırma, kaçak işçi çalıştırma ve usulsüz olarak parasını Türkiye'ye göndermesi sebebiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine destek!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Türkiye ve Katar arasındaki ticari faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Göksu, açıklamasında Türk inşaat şirketlerinin Katar'daki alt yapı projelerine destek verdiğini söyledi.

ABD'de inşaat harcamaları Ağustos'ta beklentiyi aştı!

ABD'de inşaat harcamaları, Ağustos ayında aylık yüzde 1,4 artarak piyasa beklentilerini geride bıraktı. 

türkiye inşaat harcamaları ne kadar arttı Haberi

türkiye inşaat harcamaları ne kadar arttı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi’nin Nisan ayı Dost Meclisi toplantısını gerçekleştirildi. Dost Meclisi toplantısına Başbakanlık Toplu konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Sami Er katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan MÜSİAD Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Balin, MÜSİAD Genel Merkezi tarafında kurulan Karzı Hasen sandık hakkında bilgi verdi. Genel merkez tarafında yaklaşık iki yıldır çalışma yapıldığını ifade eden Balin, “Karzı Hasen kısacası ödünç para vermektir. Bu konuda bütün üyelerimizin bu sandığa üye olmasını biz çok arzu ediyoruz. Karzı Hasen bütçesinin yüzde 70’ini borç yüzde 30’unu ise hibe şeklinde ticareti bitmiş olan üyelerine karşılıksız olarak verecektir” şeklinde konuştu. Daha sonra söz alan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Sami Er’de TOKİ çalışmaları hakkında MÜSİAD üyelerine bilgiler verdi. Türkiye...