02 / 05 / 2024

Türkiye-Irak

Türkiye-Irak

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Erbil'de yapılan inşaatların yaklaşık yüzde 80'inin Türk müteahhitlerce gerçekleştirildiğini açıkladı

Türkiye'de en çok gayrimenkulü Ruslar ve İranlılar aldı!

Türkiye'de yabancıya gayrimenkul satışında il sırayı Ruslar, İranlı'lar ve Irak vatandaşları aldı.

Türkiye'ye petrol ihracatı için tarih verildi

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani, Irak’tan Türkiye’ye petrol ihracatının yeniden yapılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), petrol firmaları ve Türkiye ile anlaşma sağlanacağını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Son dakika Türkiye ve Irak arasında petrol anlaşması sağlandı!

Son dakika haberi... Irak Petrol Bakanı Hayyan AbdulganiIrak, Kuzey petrolünün ihracının devamı için Türkiye ile anlaştıklarını söyledi.

Türkiye’nin petrol ithalatı ne kadar arttı? En fazla hangi ülkelerden petrol ithal edildi?

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, mart ayında 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 7,27 oranında artarak 4 milyon 119 bin 359 ton oldu. Ham petrol ve petrol ürünlerinde en fazla ithalatın Rusya, Irak ve Kazakistan'dan yapıldığı öğrenildi.

Musul ve Türkiye arasında demiryolu inşa edilecek!

Irak'ın kuzeyindeki Musul vilayetinden Türkiye sınırına kadar modern bir demiryolu yapılacağı bildirildi.

Türkiye’de en fazla konut alan ülkeler belli oldu! Suriye listede yok!

Türkiye'de 2019’da en çok konut satın alan yabancılar Irak’lılar oldu. Irak'ı sırasıyla İran, Rusya ve Suudi Arabistan takip etti. Nüfusu 3.5 milyonu geçen Suriyelilerin listede olmaması ise gözden kaçmadı.

Gayrimenkul yatırımında Türkiye'yi en çok Mısır tercih etti! 

EVA Gayrimenkul Değerleme, yabancı yatırımcıların gayrimenkul alımlarını mercek altına aldı. Mısır Türkiye genelinde, Irak ise İstanbul genelinde yarıtımda ilk sırada yer alıyor...

2019'da en çok hangi ülkenin vatandaşı Türkiye'den ev aldı? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden elde ettiği bilgilere göre, 2019 senesinde konut satışları bir önceki yıla göre düşüş gösterdi. Ülke uyruklarına göre en çok konut satışının da Irak vatandaşlarına yapıldığı belirtildi...

Türkiye'den Almanlar arsa, Iraklılar konut aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı rapora göre, mülk edinimi konusunda Türkiye’yi tercih edenlerin başında sırasıyla Irak, İngiltere, Almanya, Rusya ve Suudi Arabistan vatandaşları geldi. Türkiye'den Almanlar arsa, Iraklılar konut aldı.

Yabancıların Türkiye’de mülk merakı artıyor!

Ocak 2010 ile Ekim 2019 tarihleri arasındaki 9 senelik süreçte 24 bin 393 Irak vatandaşı Türkiye’den satış yoluyla mülk aldı.

Iraklılar Türkiye'den konut almaktan vazgeçmiyor!

TÜİK 2019 Ağustos Konut Satış İstatistikleri'ne göre, Irak vatandaşları Türkiye'den 675 adet konut satın aldı. Irak'ı 469 konut ile İran, 212 konut ile Rusya Federasyonu, 159 konut ile Kuveyt ve 149 konut ile Almanya takip etti...

Türkiye Irak ile bölgesel enerji açılımına hız vermeyi hedefliyor!

BİLGESAM Araştırma Koordinatörü Semin, "Irak ile kurulacak enerji köprüsü, Türkiye’yi bölgesel güç ve transit ülke olma hedefine bir adım daha yaklaştırarak Türkiye’nin dünya pazarındaki önemini artıracak" dedi.

Irak demir yoluyla Türkiye'ye bağlanmayı planlıyor!

Irak Ulaştırma Bakanlığı yaptığı açıklamada ülkenin demir yoluyla Türkiye'ye bağlanmasının planlandığını duyurdu

Türkiye-Irak Haberi

Türkiye-Irak

Çağlayan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve işadamları heyetiyle gerçekleştiridiği Irak gezisinde, "Türkiye Cumhuriyeti-Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Birinci İş Forumu"na katıldı. Türkiye'nin Irak'ın en zor günlerinde yanında yer aldığını belirten Çağlayan, bunun Irak ile ekonomik ilişkilere de yansıdığını ifade etti. Çağlayan, şu an Erbil'de 500'e yakın Türk işadamının bulunduğunu, bölgede yapılan inşaatların yüzde 70-80'inin Türk müteahhitlerce gerçekleştirildiğini bildirdi.

Hedef 20 milyar dolar
Türkiye ile Irak arasında dış ticaret hacminin giderek arttığını kaydeden Çağlayan, 2009'un 9 ayında Türkiye'nin Irak'a ihracatının geçen yıla oranla yüzde 50 arttığını belirtti. Çağlayan, geçen yıl 5,3 milyar dolar olan iki ülke arasındaki ticaret hacmi için 20 milyar dolarlık hedef koyduklarını da anımsattı.

Dünyaya açılan kapı
Bölgesel Kürt Yönetiminde yeni oluşan kabinede görev alan Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi...