27 / 04 / 2024

Türkiye İran Turizm Sektöründe İş birliği Toplantısı

Türkiye İran Turizm Sektöründe İş birliği Toplantısı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu tarafından dün "Türkiye-İran Turizm Sektöründe İş birliği Toplantısı" düzenlendi. DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Rıza Eser, önümüzdeki yıl Türkiye'nin önemli tarihi bölgelerine 250 otel, yapılacağını belirtti.

TÜROB açıkladı! Türkiye'de zincir ve grup otel sayısı 67’ye kadar çıktı! 21'i ise yabancı grupların!

Otel zincir ve gruplarının Türkiye'ye turizm pazarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Buna göre, Türkiye'de 46’sı yerli, 21’i yabancı olan zincir ve grup otellerdeki oda sayısı kapasitesi 157 bine çıktı.

Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildi...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, tarafından yapılan açıklamada 2023 senesinde Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildiği kaydedildi.

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Yabancılar Türkiye’de nakit harcamayı unuttu! Turizmde kart harcamaları ‘rekor’ getirdi!

Akdeniz havzasındaki yabancı turistlerin kartla yaptıkları harcamaları araştıran Visa Akdeniz Turizm Analizi'nin 2022 sonuçları açıklandı. Turistlerin kart harcamalar yüzde 43 büyürken, bu oran Türkiye'de yüzde 90'ı buldu.

Türkiye'de 551 plaj, 23 marina ve 14 turizm teknesinde mavi bayrak dalgalanacak!

Uluslararası Mavi Bayrak jürisi, bu yılın Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Bu kapsamda, Türkiye'deki 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ile 10 bireysel yatta Mavi Bayrak dalgalanacak.

İranlıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımı arttı!

Son dönemde İranlıların Türkiye'deki yatırımlarının arttığını söyleyen DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Osman Aksoy İran vatandaşlarının Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarının arttığını dile getirdi. 

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi: Türkiye, çok cazip gayrimenkul pazarına sahip!

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi Direktör Yardımcısı Stepanova, "Türkiye, gayrimenkul alanında yabancı yatırımcı açısından son derece cazip bir pazara sahip ve Kovid-19 salgınına rağmen bu cazibesini korumaya devam ediyor." diye konuştu.

Türkiye’nin en değerli tatil beldeleri belli oldu!

GABORAS tarafından hazırlanan ‘Türkiye Yaz Turizm Bölgeleri Konut Değer Endeksi’ raporuna göre Türkiye’nin en değerli tatil yerleri belli oldu. Türkiye’nin en değerli tatil beldesi; Bozcaada oldu...

Türkiye’nin en değerli tatil yerlerinde ev fiyatları arttı!

GABORAS,‘Türkiye Yaz Turizm Bölgeleri Konut Değer Endeksi’ raporunu açıkladı. Rapora göre Türkiye’nin en değerli tatil beldesi; Bozcaada oldu. Bölgede yazlık ev fiyatları metrekare bazında yaklaşık 11 -12 bin TL olarak seyrediyor.

Türkiye Avrupa'da asgari ücreti en fazla artıran ikinci ülke oldu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücretin satın alma gücü paritesine oranında Avrupa'da 8'inci sıraya yükselen Türkiye'nin aynı zamanda asgari ücreti en fazla artıran ikinci ülke olduğunu bildirdi.

Uluslarası turizm yatırımcılardan Türkiye’ye büyük ilgi!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) aracılığıyla, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğiyle düzenlenen 'Tourism Investments Forum-TIF 2020' etkinliği dünyanın önemli markaları tarafından ilgi gördü.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı faaliyete başlıyor!

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının Teşkilatı’nın Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğin yayımlanması ile Ajans'ın fiilen çalışmaları başlamış oldu...

Türkiye İran Turizm Sektöründe İş birliği Toplantısı Haberi

Türkiye İran Turizm Sektöründe İş birliği Toplantısı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından dün "Türkiye-İran Turizm Sektöründe İş birliği Toplantısı" düzenlendi. Toplantının açılışında konuşan DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Rıza Eser, İran'dan Türkiye'ye gelen turist sayısına dikkati çekerek, isteklerinin en azından birkaç sene içinde Türkiye'den de İran'a turist gitmesini sağlamak olduğunu ifade etti. Eser, turizmde reklamcılığın en yüksek seviyede yapılması gerektiğini, yatırımların önemli olduğunu dile getirerek, "Önümüzdeki yıl 250 tane otel, Türkiye'nin önemli tarihi ve turistik bölgelerinde yapılacaktır. Hükümetimiz turizme önem vermeye başlamıştır, bu konuda çalışmalar başlamış ve devam edecektir" diye konuştu. İran Türkiye İş Konseyi Başkanı Reza Kami de İran'ın dışa açılma meselesinin gündeme geldiğini, ambargoların önümüzdeki dönemde hafifletilme ve kaldırılma durumunun da bu dışa açılımı desteklediğini söyledi. 


Ortak turizm komitesi kurulmalı 

Kami, turizm konusunda İran ve...