01 / 05 / 2024

türkiye işsizlik inşaat istihdam

türkiye işsizlik inşaat istihdam

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,1 seviyesinde gerçekleşti. TÜİK'in Hanehalkı İşgücü İstatistikleri Haziran 2014 rakamlarına göre yüzde 46,7 olan istihdam oranının yüzde 7,4'ü inşaatta yer aldı.

İnşaatın istihdamdaki oranı yüzde 7,4 oldu!

İnşaat sektörünün istihdamdaki oranı artıyor... TÜİK'in açıkladığı Hanehalkı İşgücü İstatistikleri Mayıs 2014'e göre inşaatın istihdamdaki oranı yüzde 7,4 oldu. Bu oran Ocak 2014'te açıklanan istatistiklerde yüzde 6,7 idi...

Türkiye Hazır Beton Birliği duyurdu: İnşaat faaliyetlerindeki düşüş devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Hazır Beton Endeksi 2024 Ocak Ayı Raporu açıklandı. Rapora göre, inşaat faaliyetlerindeki yavaşlamanın devam ettiği belirtildi.

İnşaat malzemelerindeki artış ihaleleri vurdu! 63 milyonluk ihale 5 yılda 719 milyon liraya çıktı!

Türkiye'de artan inşaat malzemelerindeki artış geçmiş dönemde başlayan inşaat çalışmalarına büyük darbe vurdu. 2018'de 63 milyona ihale edilen Artvin’deki öğrenci yurdunun maliyeti 5 yılda 719 milyon liraya yükseldi. 

Amerika kamu borçlarını ödeyemiyor! Bu Türkiye için bir fırsat olabilir mi?

Dolar sahibi borçlarını ödeyemiyor: Türkiye için gizli bir fırsat ortaya çıkıyor! İşte merak edilen habere dair detaylar..

Türkiye için sevindiren gelişme! Dev altın ve gümüş rezervi bulundu

Türkiye'de altın çıkaran ve işleyen Türk madencilik şirketi Koza Altın, bir ilimizden daha müjdeli haber duyuruldu. Ağrı'nın Diyadin ilçesinde altın ve gümüş rezervinin bulunduğu alanda yürütülen sondaj ve inşaat çalışmaları sürüyor. Altın ve gümüşün toplam piyasa değerinin 1,2 milyar dolar olduğu i

Türkiye için tarihi doğal gaz fırsatı: Avrupa Azerbaycan ile anlaştı

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'nın Avrupa'dan doğal gaz parasını rubleyle istemesi krize neden olmuştu. Avrupa kış gelmeden Rusya'nın vanaları kestiği doğal gazı yeniden tedarik etmek için arayışlarını hızlandırdı. Türkiye için tarihi bir fırsat doğdu.

Türkiye, dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı!

Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı.  Geçen yıl 30,83 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihraç eden Türkiye, en çok inşaat malzemesi ihracatı yapan ülkeler arasında 5. oldu.

Finans devi JP Morgan, Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti! Enflasyon daha ne kadar yükselecek?

TÜİK açıklamasının ardından JP Morgan, Türkiye için 2022 yıl sonu enflasyon tahminini yukarı yönlü revize etti. İşte JP Morgan'ın Türkiye enflasyon tahmini...

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

Ekonominin kara kutusu İngiliz araştırma şirketi Türkiye için 2022 ve 2023 dolar tahminini açıkladı! Korkunç senaryo

Londra merkezli İngiliz ekonomik araştırma şirketi Capital Economics Türkiye için 2022 ve 2023 yıllarına yönelik dolar tahminini açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi 2022 yılı şubat ayı sonuçları resmen açıklandı. Peki Rusya’nın Ukrayna’yı işgali inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı!

Türkiye ekonomisine güvenen yabancı şirketler, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı...

Kripto paralar Türkiye için neden önemli?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ussal Şahbaz, bugünkü köşesinde kripto varlıkları kaleme aldı. İşte Ussal Şahbaz'ın 'Kripto varlıkların Türkiye için önemi' başlıklı yazısı....

Türk inşaat şirketlerine Rusya'daki projelere yatırım çağrısı!

Rusya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev, Türkiye'den yeni inşaat şirketlerini Rusya'daki projelere çekmeye ilişkin çalışmalar sürdürdüklerini açıkladı. 

türkiye işsizlik inşaat istihdam Haberi

türkiye işsizlik inşaat istihdam

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'de işsizlik oranını açıkladı. TÜİK'in Hanehalkı İşgücü İstatistikleri, Haziran 2014 açıklamasına göre Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,1 seviyesinde gerçekleşti.


İstihdam oranı yüzde 46,7 olarak açıklanırken, istihdamın yüzde 7,4'ü inşaat sektöründe gerçekleşti. Geçtiğimiz ay açıklanan Hanehalkı İşgücü İstatistikleri, Mayıs 2014 rakamlarında da inşaatın istihdamdaki payı yüzde 7,4 idi...


İşsizlik oranı yüzde 9,1!


Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2014 yılı Haziran döneminde 2 milyon 654 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise yüzde 9,1 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde  8,3 kadınlarda ise yüzde 10,9 oldu. Aynı dönemde; tarım dışı işsizlik oranı yüzde  11,1 olarak tahmin edildi. 

15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı yüzde 16,7 iken, 15-64 yaş grubunda bu oran yüzde 9,3 olarak gerçekleşti. 


İstihdam oranı yüzde 46,7 oldu!


Haziran 2014 döneminde 15 ve daha yukarı yaştaki istihdam edilenlerin sayısı, 26...