18 / 05 / 2024

türkiye Karadeniz Kruvaziyer Platformu ortaklığı

türkiye Karadeniz Kruvaziyer Platformu ortaklığı

Karadeniz Kruvaziyer Platformu, Trabzon'un yanı sıra Rusya Federasyonu'nun Sochi, Gürcistan'ın Batum ve Ukrayna'nın Yalta şehirlerinin ticaret odaları ve liman işletmeleri işbirliğiyle yürütülen çalışmalar sonucunda kuruldu...

Türkiye'nin en çok değerlenen 10 şehri belli oldu! Kırklareli ve Edirne zirvede! 

Şubat'ta meydana gelen deprem Türkiye’de değer artışı haritasının değişmesine neden oldu. En çok değerlenen 10 şehirlik listede deprem güvenliği dikkat çekti. Kırklareli ve Edirne ilk sıralara yerleşirken, Karadeniz bölgesinden 5 il birden listeye girdi.

Karadeniz gazı Türkiye’nin 35 yıllık tüketimini karşılayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin yeni bulduğu rezerv ve enerji yatırımlarıyla makus talihini yeneceğini belirterek, “Küresel bir enerji krizinde en önemli oyunculardan biri kendi gazımız olacak” dedi.

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı! Yalı dairesi fiyatına konut alıyorlar!

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı ve 9 bin adede çıktı. Karadeniz sahili dışında istedikleri yerden ev alabilen Rusların en çok konut satın aldığı şehir ise Antalya oldu...

Yüzlerce konteyner Türkiye'ye yönlendirildi! Görenler gözlerine inanamadı

Rusya Ukrayna savaşı Karadeniz'deki ticaret trafiğinde rotanın Türkiye'ye dönmesine neden oldu. Savaş yüzünden limanları kapanan Ukrayna'ya gitmesi gereken içi mal dolu konteynerler Tekirdağ Asyaport Limanı'na sevk ediliyor.

Karadeniz'de bulunan doğal gaz çalışmasında kritik adım! Türkiye'de bir ilk gerçekleşti

Türkiye, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Fatih Sondaj Gemisi'nin Sakarya Gaz Sahası içindeki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük doğalgaz keşfi yaptı. Bulunan gazın karaya taşınmasına kullanılacak dev vanalardan ilki Filyos'a getirildi.

Ruslar'ın gayrimenkulde tercihi Türkiye!

Rus vatandaşlar gayrimenkul yatırımında Türkiye'de Antalya ve Bodrum'u tercih etmeye başladı. Ruslar Karadeniz sahillerindeki hızlı artış nedeniyle buradan konut almaya yöneldi. 

Türkiye ilk milli sondajında tarihindeki en büyük doğal gaz keşfini yaptı!

Türkiye, Karadeniz'de gerçekleştirdiği ilk milli sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti.

Kanal İstanbul, Türkiye'nin milli güvenlik meselesidir!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, "Kanal İstanbul, İstanbul Boğazı'ndan sonra Marmara'dan Karadeniz'e açılan ikinci su yolu projesidir. Kanal İstanbul, İstanbul'un can ve mal güvenliğin teminat altına alacak bir projedir. Kanal İstanbul, Türkiye'nin milli güvenlik meselesidir" dedi...

Türkiye'de 3 bin 400 ulaşım projesinin yapımı sürüyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Türkiye’nin dört bir yanında 3 bin 400’e yakın ulaştırma projesinin yapımına devem edildiğini belirtti. Turhan, Karadeniz Bölgesi’nin ulaşım altyapısına ciddi yatırımların yapıldığını söyledi...

Paşa Karadeniz: Türkiye enerjide kendi kaynaklarına yönelmeli!

Paşa Karadeniz: “Yenilenebilir enerji yatırımlarının önü açılarak Türkiye’nin dışa bağımlılığı azaltılabilir” dedi. Türkiye’nin doğalgaz ithalatının yüzde 60’ını karşılayan Rusya, petrol ve kömür ithalatımızda da önemli bir yere sahip.

Türkiye’de istikrar stabilitesi sağlanmalı!

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinin başında yer alan inşaat sektörü, ülke ekonomisinde yaşanan dalgalanmalara inat büyümesini sürdürüyor.Paşa Karadeniz: “İstikrar stabilitesini sağlamalı” dedi.

Çin'deki kruvaziyer potansiyeli Türkiye için büyük bir fırsat olabilir!

Marmaris Liman İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Şükrü Tugay, kruvaziyer firmalarının son yıllarda rotalarını daha karlı buldukları Çin'e çevirdiklerini, bu durumun Türkiye için fırsat olabileceğini bildirdi.

Osman Bektaş: Depremler Türkiye’yi tehdit ediyor!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, Nepal ve yakın çevresinde son 6 ayda meydana gelen 8 depremin, Türkiye için tehdit unsuru olduğunu söyledi.

türkiye Karadeniz Kruvaziyer Platformu ortaklığı Haberi

türkiye Karadeniz Kruvaziyer Platformu ortaklığı


Platformun, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında (TTSO) düzenlenen kurulum toplantısı ve protokol imza törenine, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dimitry Talanov, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Paata Kalandadze, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Karadeniz Bölge Başkanı Suat Gürkök ve diğer ilgililer katıldı.


Öz, burada yaptığı konuşmada, kültür, tarih ve doğal güzellik olarak dört şehrin birbirinden ayrılmayacak özellikte olduğunu belirterek, "Komşu ülkelerimizle hükumetler düzeyinde, siyasi ve ekonomik ilişkiler konusunda her geçen gün önemli ve güzel gelişmeler yaşıyoruz" dedi.


Karadeniz Havzasını paylaşan ülkelerin bazı illerinin...