02 / 05 / 2024

türkiye kentsel tasarım nasıl olacak

türkiye kentsel tasarım nasıl olacak

Kentlerin düzenlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir çalışma başlattı. Türkiye'de şehirlerin mimari, çevre ve sosyal yaşam alanlarının dünya standartlarında olması için kentsel tasarım rehberi hazırlanıyor.

Kahramanmaraş'taki 10 bin konutluk Kentsel tasarım projesine yeni alanlar eklenecek!

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremlerin ardından, şehirlerdeki konut ve iş yeri inşaatları tüm hızıyla sürüyor. Peki 10 bin konut ve iş yerini kapsayan "Kentsel tasarım projesi"nde son durum ne?

Umay Mimari Mühendislik Proje İnşaat Kentsel Tasarım Taahhüt Dek. Ve Dan.Hiz.Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Umay Mimari Mühendislik Proje İnşaat Kentsel Tasarım Taahhüt Dek. Ve Dan.Hiz.Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler’de 15 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Akar, Umut İpek, Yunus Altay Türköz tarafından kuruldu.

Trabzon Ganita-Faroz Sahil Bandı Kentsel Tasarım Projesi için imzalar atıldı! 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük projelerinden biri olan Ganita-Faroz Sahil Bandı Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi için imza töreni düzenlendi.

Iglo Architects, AT Kearney’in Türkiye ofisinin tasarımını üstlendi! 

Iglo Architects, AT Kearney’in Türkiye ofisinin tasarımını ve uygulamasını üstlendi. Iglo Architects, AT Kearney Türkiye ofisini, atıl kalma riskine sahip pek çok alanda daha az metrekare kullanarak, ferah ve rahat çalışılabilen mekanlar haline getirdi...

Diyarbakır Çermik Kentsel Tasarım Projesi görüşüldü!

Çermik Termal Turizm Planı ve Kentsel Tasarım Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı. Diyarbakır Çermik ilçesi Kaymakamı Nazlı Demir, “Sahip olduğumuz doğal ve kültürel değerlerin hak ettiği değeri görmesiyle Çermik orta vadede önemli bir cazibe merkezi haline gelecek." diye konuştu...

5 soruda kentsel tasarım projesi!

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ve Uygulama Yönetmeliğinde belirlenen uygulama alanlarında hazırlanan kentsel tasarım projeleriyle ilgili merak edilenler sizler için araştırıldı...

Türkiye kentsel dönüşüm ile büyük oranda afetlere hazır olur!

Kentsel dönüşümün önemine vurgu yapan AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, "Türkiye kentsel dönüşümü gerçekleştirebilirse büyük oranda afetlere hazır olur." dedi..

Seydişehir'de kentsel tasarım projesi hayata geçiriliyor!

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kentsel Tasarım Projesi ile ilçede kamulaştırmaların tamamlandığını söyledi.

Antalya Ali Çetinkaya Kentsel Tasarım Projesi'nde sona doğru!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ali Çetinkaya Caddesi’ni bir çekim merkezi haline dönüştürmek için başlattığı kentsel tasarım projesinde sona geldi.

Kemer Kentsel Tasarım Projesi 1.5 ayda tamamlanacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada, Kemer ilçesi Liman Caddesi’nde 5 ayda tamamlama söz verdikleri kentsel tasarım projesini Türkiye rekoruna imza atarak, 1,5 ay önce bitireceklerini söyledi.

Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Yarışması ödül töreni 19 Ekim'de!

Emlak Konut GYO tarafından mahalle teması ile düzenlenen 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması ödül töreni 19 Ekim'de yapılacak...

Elazığ Kent Meydanı Kentsel Tasarım proje sergisi yapıldı!

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen "Kent Meydanı Kentsel Tasarım ve Mimari Projesi" yarışmasının ödül töreni ve proje sergisi gerçekleştirildi.

Tasarım merkezleri inşaata yoğunlaştı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, YASED düzenlediği Yabancı Sermaye İşadamları Toplantısı'na katıldı. Türkiye'deki tasarım merkezlerinin daha çok inşaata yoğunlaştığını söyledi.

türkiye kentsel tasarım nasıl olacak Haberi

türkiye kentsel tasarım nasıl olacak

Kentlerin düzenlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir çalışma başlattı. Türkiye'de şehirlerin mimari, çevre ve sosyal yaşam alanlarının dünya standartlarında olması için kentsel tasarım rehberi hazırlanıyor. 


Rehberde, dünyanın gelişmiş şehirlerindeki örneklerin yanı sıra, Anadolu'ya özgü mimari tarz esas alınacak. 


Mimar, mühendis, tasarımcı ve sosyal bilimcilerin hazırlayacağı rehber, kentsel tasarıma katkı sağlayabilecek kişilerin girişimiyle ortaya çıkarılacak. Uygulamalarda yapılan yanlışlıklara vurgu yapılacak. Kamu binaları ve kullanım alanlarının estetik ve fonksiyonel olarak daha çekici olabilmesi için kullanılacak malzeme, detay ve peyzaj öğelerinin nasıl uygulanacağı da anlatılacak. 


Ticari...