06 / 11 / 2024

türkiye kiracı oranı

türkiye kiracı oranı

TÜİK 2018 yılı için hane halkı tüketim harcamaları verilerine göre, ev sahipliği oranı azalırken, kiracı olanların sayısı artıyor.2018 yılında kiracılar ev sahiplerine her ay 5 milyar lira yatırdı. 

Türkiye'de kiracı oranı yüzde 27,6 oldu! İşte il il kiracı oranları...

TÜİK'in açıkladığı 2023 verisine göre Türkiye'de ev sahipliği oranı yüzde 56,2'ye düşmüştü. Peki illerde kiracı oranı nasıl? İşte gayrimenkul değerleme uzmanı Ahmet Büyükduman'ın o paylaşımı...

Türkiye'de konut satış oranının en düşük olduğu 4 şehir!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda Türkiye'de konut satış oranının en düşük olduğu 4 şehri açıkladı. İşte o şehirler...

Kiracı oranı en yüksek ülkeler resmen belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada? 

Ev sahibi kiracı kavgaları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, kiracı oranı en yüksek ülkeler de resmen belli oldu. Peki Türkiye kaçıncı sırada? 

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 senenin en düşük seviyesini gördü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2023 yılında bir önceki seneye göre 1 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,4'e geriledi. Böylece de işsizlik rakamlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görülmüş oldu.

TÜİK açıkladı: Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,1'e çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, Ocak ayında bir önceki aya göre 0,2 puan artış göstererek yüzde 9,1 şeklinde oldu. Açıklanan rakamlara göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 214 bin kişi şeklinde belirlendi.

Yüksek fiyatlar ev sahibi olmaya engel! Ev sahibi oranı yüzde 58, kiracı oranı yüzde 42 oldu!

Yüksek konut fiyatları nedeniyle Türkiye’de ev sahipliği oranının gittikçe düştüğüne dikkat çeken İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, buna karşın kiracı sayısının arttığını belirtti.

Kiracı oranı arttı, konut sahibi olmak zorlaştı! Uzmanlar 'Erişilebilir konut için yeni model şart' dedi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre oturulan konuta sahip olanların oranı 0,8 puan azaldı ve 2022 yılında yüzde 56,7 oldu. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Uzmanı Turgay Yılmaz, “Erişilebilir konut için yeni model şart” dedi.

Türkiye'de bir kişinin kaç evi var?

Türkiye'de konuta erişimde sıkıntılar devam ediyor. Konut satışlarında düşüş yaşanırken konut ve kira fiyatları artıyor. Kiracıların oranındaki artış, aynı zamanda kendi evinde oturanların sahip olduğu konut sayısının arttığını da gösteriyor.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

Türkiye genelinde satılık ofis stok oranı yüzde 124 arttı!

Endeksa verileri kapsamında 2020 senesinden bugüne kadar İstanbul’da satılık ofis stok oranı yüzde 112, Türkiye genelinde ise yüzde 124 arttı. 

Türkiye'de işsizlik oranı yükseliyor! İşsizlik şubatta 0,2 puana arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına yönelik iş gücü istatistik verilerini açıkladı. Türkiye'de işsizlik oranı şubatta 0,2 arttı. İşte detaylar...

Türkiye'deki konut sahipliği oranı yüzde 55,5’e geriledi! En yüksek düşüş orta gelir grubunda!

BETAM'ın araştırmasına göre, Türkiye'de 2010’da yüzde 59 olan konut sahipliği oranı 2021'de yüzde 55,5’e düştü. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de ağustosta işsizlik oranı tek haneye düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos 2022 işsizlik rakamlarını duyurdu. Açıklanan rapora göre; işsizlik oranı 0,4 puanlık azalış ile birlikte yüzde 9,6'ya gerileyerek tek haneye düştü. İşte detaylar…

türkiye kiracı oranı Haberi

türkiye kiracı oranı

TÜİK 2018 yılı için hane halkı tüketim harcamaları verilerini yayımladı. Bu verilerle önemli bir gerçek ortaya çıktı. Vatandaşların en önemli gideri konut ve kira harcamaları oldu. 100 liralık harcamanın 23,7 lirası konut giderleri ve kira için yapılıyor. 

Birgün Gazetesi'nden Ozan Gündoğdu'nun haberine göre, 2002'de her 100 hanenin 18,7'si kiracı iken, 2018'de bu sayı 28,5'e yükseldi. 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 yılı için yayımladığı hane halkı tüketim harcamaları verileri çarpıcı bir gerçeği daha ortaya çıkardı.Kiracılaşma oranı bu hızda devam ederse 20 sene sonra kiracı sayısı kendi evinde oturan sayısını geçecek. 

TÜİK verilerine göre 2017 yılında 6 milyon kiracı hane varken, 2018’de bu tutar yüzde 11 artışla 6,7 milyona yükseldi. Ayrıca kendi evinde oturanların sayısı sabit kaldı. Kiracı olanlar her ay gelirinin önemli bir kısmını...