06 / 05 / 2024

türkiye kruvaziyer turizmi

türkiye kruvaziyer turizmi

Derlenilen bilgiye göre, Türkiye limanlarına yanaşan gemi sayısı 2003-2013 döneminde 887'den bin 572'ye çıktı. Türkiye'nin, son 9 ayda ağırladığı yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,5 azaldı

Türkiye'ye 7 ayda 635 kruvaziyer ve yolcu gemisi demirledi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, özellikle Ege'de bulunan limanlara demirleyen kruvaziyer ve yolcu gemileri, ülkemize hatırı sayılır turistin gelmesini sağladı.

Kruvaziyerler, turizm gelirinin artmasına umut oldu!

AA Muhabirinin Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinden (TURSAB) edindiği bilgiye göre, 2003 yılında sadece 581 bin kruvaziyer yolcusunu ağırlayan sektör, 11 yılda yüzde 285 artışla 2.2 milyon yolcu sayısına ulaştı.

Mehmet İşler: Türkiye turizmde önemli destinasyon haline geldi!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, "Türkiye turizmde dünyada klasikleşmiş bir destinasyon merkezi haline gelmiştir" dedi

Kruvaziyer turizminde hedef 2 milyon yolcu!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kruvaziyer Platformu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer turizmiyle 2013 yılı sonuna kadar kente 500 bin yolcu geleceğini, hedeflerinin 2 milyon yolcuya ulaşmak olduğunu bildirdi...

Marmaris'te ekim ayında kruvaziyer ziyaretlerinde yoğunluk bekleniyor!

Marmaris'te, kruvaziyer yoğunluğu yüz güldürdü. Güney Ege'nin gözde turizm merkezlerinden ve Doğu Akdeniz'de tura çıkan dev kruvaziyerlerin önemli uğrak noktalarından Marmaris'te ekim ayında gemi bereketi yaşanıyor.

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

Türkiye’de iş ve kongre turizmi hızla büyüyor!

Best Western Hotels ile Resorts Premium Sakarya Genel Müdürü Yüce, son yıllarda Türkiye’de iş ve kongre turizminin hızlı bir büyüme yakaladığını söyledi.

Türkiye dünya turizmi pazarında tanıtılacak!

Doğal güzellikleriyle dikkat çeken saklı cennet diyarı Türkiye'nin tanıtılması amacıyla birçok çalışma yapılıyor. Biz de turistlerin ve bu güzelliklerin içerisinde yaşayanların mutlaka gezmesi, görmesi ve yapması gerekenleri sizler için derledik.

Ziya Yılmaz: Seneye Cityscape'de Türkiye'yi uçururuz!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, "Arap yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor. Seneye Dubai'de, geniş bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz" dedi.

Körfez yatırımcısının Türkiye'ye ilgisi artıyor!

DAP Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, " Körfez yatırımcısının ilgisi artarak devam ediyor. Önümüzdeki yıl Dubai'de, geniş çaplı bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz” dedi.

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

Türkiye'de 2015'te 36 milyar dolar turizm geliri bekleniyor!

Türkiye turizmi, çevre ülkelerde yaşanan olumsuzluklara rağmen, 2014 yılını turizm açısından başarılı bir şekilde kapattı. Değerlendirmelere göre Türkiye, turist gelişleri itibarıyla dünyada 6'ıncı sırada yer aldı.

Çin'deki kruvaziyer potansiyeli Türkiye için büyük bir fırsat olabilir!

Marmaris Liman İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Şükrü Tugay, kruvaziyer firmalarının son yıllarda rotalarını daha karlı buldukları Çin'e çevirdiklerini, bu durumun Türkiye için fırsat olabileceğini bildirdi.

Aziz Kocaoğlu: Türk-Yunan turizmi için işbirliği geliştirilmeli!

Türkiye-Yunanistan arasındaki turizmi geliştirmek için düzenlenen Turizm Etkinliği'nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk Yunan işbirliğinin dünya barışına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Türkiye'ye spor turizmi ile 550 bin yabancı turist geldi!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından yayımlanan Spor Turizmi Raporu'na göre; Geçen yıl Türkiye'ye sportif faaliyet amaçlı gelen yaklaşık 550 bin yabancı turistin harcaması, 900 milyon doları aştı.

Türkiye'de 527 doğa turizm alanı belirlendi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Türkiye'deki tabii güzellikleri turizme kazandırmak için Doğa Turizmi Gelişme Planı'nı uygulamaya koydu. Bu kapsamda 81 ilde 527 doğa turizm alanı belirlendi..

TÜRSAB kış turizmi raporunu açıkladı!

Türkiye'de 10 yıl önce 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. TÜRSAB Kış Turizmi Raporu'na göre Türkiye, kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.

Türkiye kış turizminde zirveye oynuyor!

Türkiye Seyanat Acentaları Birliği, (TÜRSAB) kış turizmi raporuna göre Türkiye kış turizminde artık zirveye oynuyor. Türkiye, kış sezonunun vazgeçilmezi olan kayak tesislerinde de ilerleme kaydediyor...

türkiye kruvaziyer turizmi Haberi

türkiye kruvaziyer turizmi


Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü istatistiklerinden derlenilen bilgiye göre, Türkiye limanlarına yanaşan gemi sayısı 2003-2013 döneminde 887'den bin 572'ye çıktı. 


Aynı dönemde, bu gemilerle gelen yolcu, ''transit'' olarak adlandırılan günübirlik turist ve giden yolcu sayısı 581 bin 848'den 2 milyon 240 bin 776'ya yükseldi. 


Akdeniz kruvaziyer turlarının yaklaşık yüzde 30'unun çıkış yaptığı Pire Limanı'ndan grevler nedeniyle şirketlerin programlarını Batı Akdeniz'e kaydırmasının etkisiyle, Türkiye limanlarının kruvaziyer ve yolcu gemileri aracılığıyla ağırladığı yolcu sayısı, bu yıl düşüş eğilimine girdi. 


İlk 6 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25'lik düşüş meydana gelen sektör, sonraki 3 ayda ise toparlanma sinyalleri vermeye başladı. 


Buna göre, Türkiye'nin  bu yılın 9 ayında ağırladığı yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,5 azalıp, 1 milyon 360 bin 4 oldu. 


Kuşadası Limanı,...