03 / 05 / 2024

türkiye mermer ihracı

türkiye mermer ihracı

Türkiye üretiminin yüzde 20'sinin gerçekleştirildiği Muğla'dan 37 ülkeye mermer ihraç ediliyor. Dünyanın en zengin doğal taş oluşumlarının bulunduğu Alp kuşağında yer alan Türkiye, çok çeşitli ve büyük miktarda mermer rezervine sahip...

Türkiye mermer sektörü İtalya ile rekabet edebilir konumda!

MADSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Efendioğlu,"Otomasyona yöneliyoruz çünkü hızlanan rekabet ortamında artık fiyat bakımından da rekabet var. Türkiye mermer sektörü İtalya ile rekabet edebilir konuma ulaştı" diye konuştu.

Türkiye'de mermer sektörü ne durumda?

Mermer-Granit Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Türkoğlu mermer sektörünü Memleket'e anlattı. Türkoğlu "Türkiye'nin sektörde dünya çapında söz sahibi olmasına rağmen işleyemediğimiz için katma değer sağlayamıyoruz" dedi.

Çin, Türkiye'nin mermer ihracatını vurdu!

Çin hükümetinin inşaat sektörüne verdiği teşvikleri kısması, Türkiye'nin mermer ihracatını tutar bazında yüzde 25 düşürdü. Bir de İran'a ambargoların kalkmasının sektörü zora sokacağına dikkat çekiliyor.

Türkiye, Amerika'ya mermer ihracatını artırdı!

Doğaltaşta dünyanın en zengin rezervlerine sahip Türkiye, ABD ve Kanada'daki lüks konut projelerine yaptığı mermer ve traverten ihracatını artırmaya başladı.

Türkiye'den Çin'e yapılan doğal taş ihracatı azalıyor!

Türkiye’de yapılan protesto ve saldırıların ardından Çin’den ilk tepkiler geliyor. Çinli mermer, maden alıcısı firmalar Türkiye’ye gelmekten vazgeçiyor.

Çin'in mermerinin yüzde 50'si Türkiye'den!

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, "İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen 2014 yılında Çin'in yaptığı 1,7 milyar dolar blok mermer ithalatının yüzde 50'sini Türkiye tek başına gerçekleştirdi" dedi.

Çin'in 1.7 milyar dolarlıklık mermer ithalatı Türkiye'den!

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, "İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen 2014 yılında Çin'in yaptığı 1,7 milyar dolar blok mermer ithalatının yüzde 50'sini Türkiye tek başına gerçekleştirdi" dedi.

Türkiye'nin ilk mermer fabrikası çürüyor!

Türkiye'nin ilk mermer fabrikası göz göre göre çürüyor. Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, 2 bin 500 yıldır mermer çıkarılan Marmara adasındaki ilk mermer fabrikasının müze yapılması için girişimlerde bulundu.

Türkiye mermer sektöründe Çin'den sonra ikinci sırada yer alıyor!

Raif Türk tarafından AA muhabirine yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin mermeri dünyayı süslüyor. Kalitesi, çeşitliliği ve işletmecilik yönüyle Türkiye, dünya mermer sektöründe Çin' den sonra ikinci sırada yer alıyor.

Erol Efendioğlu: Türkiye'nin petrolü mermer!

Maden ihracatında 2023 yılı hedefini 15 milyar dolar olarak belirleyen Türkiye, 8 milyar dolarlık satışı 53 kalem madenden, kalan 7 milyar doları ise mermer ve doğal taştan bekliyor....

Aslan Erdinç: Bej mermerde dünyanın cenneti Türkiye!

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Erdinç, "Türkiye, mermer konusunda dünyadaki en şanslı 10 ülkenin arasındadır. Özellikle bej mermerde dünyanın cenneti Türkiye'dir" dedi...

Türkiye'nin en büyük güneş santrali Burdur'a kurulacak!

Burdur Bucak OSB'deki Mercan Mermer fabrikasına Türkiye'nin en büyük güneş santrali kurulacak...

Mermer yataklarının sahibi Çin, mermer ihtiyacının yüzde 30'unu Türkiye'den karşılıyor!

Çin, mermer ihtiyacının yüzde 30'dan fazlasını Türkiye'den satın alıyor. Mermer yataklarına sahip olmasına rağmen daha kaliteli olduğu için Çinliler inşaatlarda Türk mermerini tercih ediyor. TUSKON öncülüğünde Çin'in Yunfu şehrine 22 şirketle çıkarma yapa

türkiye mermer ihracı Haberi

türkiye mermer ihracı

Türkiye üretiminin yüzde 20'sinin gerçekleştirildiği Muğla'dan 37 ülkeye mermer ihraç ediliyor.


Muğla Mermerciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Koçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mermerciliğin Muğla'da turizmden sonra en önemli sektör olduğunu söyledi.


Mermer ve doğaltaşın ülke ekonomisine en fazla katkı sağlayan sektörler arasında yer aldığını vurgulayan Koçar, 2013 yılında Muğla'dan 280 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.


Türkiye mermer üretiminin yüzde 20'sinin Muğla'dan gerçekleştirildiğine işaret eden Koçar, "Muğla genelindeki mermer ocakları ve 100'e yakın fabrikada yaklaşık 10 bin kişi istihdam ediliyor. Taşıma, bakım, sanayi, malzeme ve işçilik alanlarıyla yaklaşık 60 bin kişi sektörden geçimini sağlıyor. Bunların büyük bölümü Kavaklıdere ve Yatağan ilçelerinde bulunuyor" dedi.


"2023 HEDEFLERİMİZ VAR"


Koçar, Türkiye'de mermercilik sektörünün Muğla, Afyon, Denizli ve Antalya ile Marmara bölgesinde yoğunlaştığını vurgulayarak, şöyle devam etti:


"Sektörün geçen...