05 / 05 / 2024

türkiye metro tramvay yatırımları

türkiye metro tramvay yatırımları

Son yıllarsa kamu yatırımlarında büyük ivme kazanan Türkiye, özellikle raylı sistemler konusunda 2023'e kadar milyarlarca dolarlık raylı sistem yatırımı yapmayı hedefliyor.

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Yatırım programına alınmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini tamamlayıp onay aldığı ve finansmanını sağladığı Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı projeleri yatırım programında alınmadı.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu Türkiye'nin en hızlısı olacak!

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı 120 kilometrelik hızıyla yolculuk süresini 30 dakikaya indirmiş olacak. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu Proje Müdürü Murat Cebeci konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, hattın Türkiye'nin 'en hızlısı' olacağını belirtti.

Türkiye'nin ilk yüzde 100 yerli metro projesine start verildi!

Türkiye'nin ilk yüzde 100 yerli metro projesine start veriliyor. Yerli metro, gelecek yıl Türkiye’de kullanılacak ve ihraç edilecek.

Türkiye’deki metro projelerinde son durum ne?

Son zamanlarda yaşanan göçüklerle gündeme gelen İstanbul metrosunun ardından gözler ülkenin dört bir yanında süren metro projelerine çevrildi. Peki Türkiye’deki metro projelerinde son durum ne?

Batışehir Türkiye için Kazanç Vakti kampanyası!

Mecidiyeköy-Mahmutbey arasını 26 dakikaya indiren dev metro hattı üzerinde konumlandırılan Batışehir, Türkiye için Kazanç Vakti kampanyasına destek oluyor..

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu açılıyor!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olarak hayata geçirilen Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı yarın saat 15:00'de hizmete açılacak. 

Türkiye'nin tünel projeleri dünyaya tanıtıldı!

Türkiye’de inşaat sektörü için çok önemli bir sivil toplum kuruluşu olarak karayolu, metro, su ve atık su tünellerinin projelendirilmesini gerçekleştiren TÜNELDER çalışmalarını sürdürüyor.

Alstom, Türkiye'deki demir yolu ihaleleriyle ilgileniyor!

Alstom Başkanı ve Üst Yöneticisi Lafarge: "Türkiye'de özellikle bölgesel hızlı tren hattı, metro hattı ve sinyalizasyon projeleriyle ilgileniyoruz" dedi.

Türkiye’deki projeler kıskanılıyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı ülkelerinin Türkiye’deki metro, tünel, baraj ve köprüleri kıskandığını iddia etti. Batı ülkelerinde Türkiye’dekilerden çok daha gelişmiş yapılar mevcut.

İsviçreli Stadler Türkiye’de yatırıma geliyor!

Son yıllarda İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında gelişen metro ve yüksek hızlı tren hatları yabancı markaların da ilgisini çekiyor.

Üsküdar metrosu Türkiye'deki ilk akıllı metro olacak!

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun gelecek yılın son çeyreğinde açılacağını söyleyen Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Türkiye'nin ilk akıllı metrosu olacak. Vatmanı olmadan merkezi sistemden kumanda edilerek vagonlar hareket edecek" dedi.

Metro Properties'in Türkiye'deki arsa payını DKY İnşaat aldı!

Türkiye'deki Metro Cash & Carry'nin sahibi Metro Properties Almanya ve Çin'den sonra Türkiye'de de mağazalarının bulunduğu bölgelerdeki arazileri farklı inşaat projeleri için satma yolunu seçti.

Bombardier Türkiye'de yerli metro üretecek!

2014’te 20,1 milyar dolar satış geliriyle dünyanın en büyük tren ve uçak üreticisi konumundaki Bombardier, Türkiye’de yerli metro vagonu üretimi için bir Türk firması ile ön anlaşma yaptı.

türkiye metro tramvay yatırımları Haberi

türkiye metro tramvay yatırımları

Yurt dışı menşeili büyük şirketlerin Türkiye’nin raylı sistem yatırımından pay almaya çalıştığı sektörde yerli üreticiler de yaptıkları yatırımlarla rakiplere meydan okuyor. 2003 yılında Kocaeli’nde kurulan ve yaptığı yatırımlarla sektöründe ilk sıraya yerleşmeyi hedefleyen RC Mühendislik yatırımları ile büyük bir boşluğu dolduruyor. “Milli tren yapmayı amaç edindim” diyen Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Bilgehan ÖZTÜRE ile sektörü ve RC Mühendisliği konuştuk.


Bilgehan Bey şirketin kuruluş öyküsünü bizimle paylaşır mısınız?


Küçük yaşlardan itibaren çalışma hayatının içerisindeyim. İstanbul’da inşaat mühendisliği bölümünü okurken özel bir şirkette de çalışıyordum. Okul bittikten sonra Mannesman firmasının bayiliğini aldım ve 3 sene içerisinde en büyük bayisi olmayı başardım.


Merhum Turgut Özal dönemi ile birlikte hareketlenen piyasa içerisinde radyatör ve bunun ek malzemelerini satmak amacı ile Bilyapı’yı kurdum. Bilyapı’yı abim Yücehan Öztüre...