03 / 05 / 2024

Türkiye Modern Mobilya paneli nerede

Türkiye Modern Mobilya paneli nerede

SALT-İzmir Ekonomi Üniversitesi iş birliği ve Kalebodur desteğiyle düzenlenen panelde, DATUMM Arşivi üzerinden Türkiye’de modern mobilyanın tarihi, belgelenmesi ve arşivlenmesi konuları irdelenecek.

Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa Çarşı şehre yeni bir soluk getirecek!

Polat imzasıyla şehrin dinamiklerine modern bir yorum katan ve Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa Çarşı kapılarını açıyor. 

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinin ihracatı 4,5 milyar doları aştı!

Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı ocak-temmuz arasındaki 7 aylık dönemde 4,5 milyar doları geçti. En fazla ihracat yapılan ülke 577,6 milyon dolarla Irak oldu.

2023'ün ilk yarısında 4 milyar dolarlık mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yapıldı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı bu yılın ocak-haziran döneminde 4 milyar dolar şeklinde gerçekleşti.

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Türkiye’nin mobilya devi Kelebek şimdi İngiltere'de!

‘Yeniliğe kanat açtık’ mottosuyla yurt içinde ve yurt dışında mağaza yatırımlarını tam gaz devam ettiren Türkiye’nin en köklü mobilya markasından biri olan Kelebek Mobilya, küresel mobilya sektörünün en güçlü pazarlarından biri olan İngiltere’de yeni konsept mağazasıyla dünyaya kanat açtı.

Türkiye’nin 8 aylık mobilya ihracatı rekor kırdı!

Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri sektörü, senenin sekiz ayında Türkiye ihracatına 5, 45 milyar dolar katkı sağlarken mobilya sektörünün ihracatı ise 3, 11 milyar dolara ulaşmış oldu.

Mobilya ithalatında Rusya yönünü Türkiye’ye çevirdi! İşte detaylar!

Mobilya ihracatında Rusya başı çekiyor. Türkiye’nin Rusya’ya yaptığı mobilya ihracatı 65 milyon dolara çıktı. İşte detaylar!

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

Musul ve Türkiye arasında demiryolu inşa edilecek!

Irak'ın kuzeyindeki Musul vilayetinden Türkiye sınırına kadar modern bir demiryolu yapılacağı bildirildi.

Türkiye, ABD'de mobilya AVM'si kuracak!

MODOKO Mobilyacılar Sitesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğiyle ABD'de mobilya alışveriş merkezi açacak.

Schindler Türkiye Ataşehir'de merkez ofis açıyor!

Schindler, Türkiye’ye duyduğu güveni İstanbul Ataşehir’de satın aldığı modern ofisine taşıyor. Ofisin resmi açılışı 20 Temmuz günü gerçekleşecek.

Türkiye'de 5 bine yakın spor tesisi inşa edildi!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "2002 öncesi Türkiye'de bin 500'e yakın spor tesisi bulunurken, şu an 5 bine yakın spor tesisi var. Avrupa'nın en yeni ve en modern spor tesislerini yaptık." diye konuştu.

Evim Türkiye’de Lens Yapı’ya gurbetçi ilgisi!

Lens İstanbul ve Ataşehir Modern projeleriyle Anadolu Yakası’nın en büyük markalı konut proje üreticisi firma konumuna gelen Lens Yapı, 8-10 Şubat 2019 tarihlerinde Almanya’da düzenlenen Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nda gurbetçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı...

Türkiye Modern Mobilya paneli nerede Haberi

Türkiye Modern Mobilya paneli nerede

SALT-İzmir Ekonomi Üniversitesi iş birliği ve Kalebodur desteğiyle düzenlenen panelde, DATUMM Arşivi üzerinden Türkiye’de modern mobilyanın tarihi, belgelenmesi ve arşivlenmesi konuları irdelenecek.


İlk etabı İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi olarak gerçekleştirilen DATUMM (Dokümantasyon ve Arşivleme – Türkiye’de Modern Mobilya) projesinin sayısal arşivi bu yıl SALT Araştırma ile paylaşıldı. 


Türkiye’de 1950’lerden itibaren üretilen modern mobilyayı belgeleyen DATUMM Arşivi’nin yorumlanacağı bu panelde, modern mobilyanın tarihselliği, tasarım pratiklerinin belgelenme ve arşivlenmesi, arşivlerin bu pratikler üzerindeki etkileri tartışmaya açılacak.


Sayısal arşivin yanı sıra sergi, katalog ve belgesel filmden oluşan DATUMM projesi, Türkiye’de tasarım tarihi alanındaki çalışmaların ve mobilya üretimi konusunda farkındalığın artırılması amacıyla yürütülmektedir.


Panelin ardından DATUMM projesi kapsamında hazırlanmış belgesel filmin gösterimi yapılacaktır.


SALT Araştırma Mimarlık ve Tasarım Arşivi, Kalebodur tarafından desteklenmektedir. Panel 7 Ekim'de saat...