03 / 05 / 2024

Türkiye muhasebe standardı kiralama işlemlerinin muhasebeleştirilmesi

Türkiye muhasebe standardı kiralama işlemlerinin muhasebeleştirilmesi

Kiralama işlemleri standardı hususu ile ilgili yasal hükümler Türkiye Muhasebe Standardı Kiralama İşlemlerinin Muhasebeleştirilmesi kapsamında yer alıyor. Kiralama işlemleri standardı, uygulanacak muhasebe politikalarının ve raporlama esaslarını açıklıyor

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.

S&P'den Türkiye ekonomisi için karamsar karar!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, Türkiye’nin kredi notunu ‘B+’dan ‘B’ye düşürdükten sonra yıl sonu dolar/TL kuru tahminini 20,50 seviyesi olarak belirledi.

S&P Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), Türkiye ekonomisinin bu yıl için büyüme tahminini yüzde 5.2'ye, gelecek yıl için büyüme tahminini ise yüzde 2.8'e çıkardığını açıkladı.

S-P Türkiye'nin kredi notunu güncellemedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin kredi notu ve not görünümünde herhangi bir güncelleme olmadığını açıkladı.

S&P Türkiye'nin kredi notu ile not görünümünü teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notu ile not görünümünü teyit etti.

Türkiye Kömür İşletmeleri’nin taşınmazları için kayıt tutulmadı mı?

Sayıştay, Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) ait arazi, bina ve tarlalarla ilgili kayıt tutulmadığını ya da kayıt altına alınmadığını belirledi. Raporda, kapsamlı bir muhasebe dışı envanter çalışması yapılması gerektiği ifade edildi.

S&P, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti!

Standard & Poor's Global Ratings, Türkiye'nin kredi notunda değişikliğe gitmedi. Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notu "BB" seviyesinde teyit edildi, görünümü "negatif" olarak korundu.

Yatırım amaçlı gayrimenkullere ilişkin tebliğ!

Yatırım amaçlı gayrimenkullere ilişkin Türkiye muhasebe standardı hakkında tebliğde değişiklik yapılmasına dair tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

S&P Türkiye'nin kredi notunu korudu!

Standard & Poor's (S&P) tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü koruduğunu duyuruldu...

S&P Türkiye'nin kredi notunu korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu korudu fakat nor görünümünü negatif olarak açıkladı.

SP Türkiye'nin kredi notunu değiştirmeyecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors Türkiye'nin kredi notunu açıklayacak. Ülkenin notunun değiştirilmemesi bekleniyor.

Standard & Poor's Türkiye'nin kredi notunu açıkladı!

S&P, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunun "BB", yerli para cinsinden notunun "BB+" seviyesinde teyit edildiğini, not görünümünün ise "durağan"dan "negatif"e indirildiğini açıkladı.

S&P'den Türkiye'nin kredi notu kararı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu "durağan"dan "negatif"e indirdi.

Türkiye muhasebe standardı kiralama işlemlerinin muhasebeleştirilmesi Haberi

Türkiye muhasebe standardı kiralama işlemlerinin muhasebeleştirilmesi

TÜRKİYE MUHASEBE STANDARDI KİRALAMA İŞLEMLERİNİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ 


I- AMAÇ


Madde 1-


Bu standardın amacı; finansal ve faaliyet kiralamalarında, kiracı ve kiralayan açısından uygulanacak muhasebe politikalarının ve raporlama esaslarının açıklanmasıdır. 


II- TANIMLAR


Madde 2-


Bu standartta geçen terimlerin anlamları aşağıdaki gibidir:


Kiralama : Kiralayanın, bir varlığın kullanım hakkını belli bir süre için ve bir kira karşılığında kiracıya devretmeyi taahhüt ettiği sözleşmedir. Kiralama, finansal kiralama ve faaliyet kiralaması olmak üzere ikiye ayrılır.


Finansal Kiralama : Kiralama sözleşmesi ile, bir varlığın mülkiyetine sahip olmaktan kaynaklanan tüm riskler ile tüm yararların kiracıya bırakılmasıdır. Mülkiyet hakkı sözleşme sonunda devredilir veya devredilmez.


Faaliyet Kiralaması : Finansal kiralama dışındaki kiralama çeşitleridir.


d) Feshedilemez Kiralama : Aşağıda belirtilen durumlarla ilgili olmayan finansal kiralama sözleşmeleri fesedilemez kiralama sözleşmeleridir.


i) Bazı beklenmeyen koşulların ortaya çıkması,


ii) Kiralayanın izni ile,


iii) Kiracının, aynı kiralayan...