18 / 07 / 2024

türkiye nükleer enerji üretimi

türkiye nükleer enerji üretimi

En yüksek nükleer enerji kapasitesi artışının beklendiği kıta ise Asya olarak gösteriliyor. 2012 sonu itibarıyla 83 gigavat olan nükleer enerji kapasitesi, 2030'da 147 gigavata ulaşacak...

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi 2024 yılında yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından 56’ncı kez düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’nda önemli değerlendirmeler yapıldı. Söz konusu buluşmada Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin 2024 yılında yüzde 5 büyüyeceği belirtildi.

Türkiye'nin yüzde 67,9'u yoğun kent şeklinde sınıflandıran bölgelerde yaşıyor! 

Türkiye nüfusunun yüzde 67,9'una karşılık gelen 57,9 milyonluk bölümünün, yoğun kent şeklinde sınıflandırılan yerlerde yaşadığı açıklandı. İşte o rakamlar...

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Türkiye İMSAD başkanı yeniden Tayfun Küçükoğlu oldu!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden Tayfun Küçükoğlu seçildi.

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

Doğal gazda Türkiye merkez ülke olacak!

Türkiye'nin 7 enerji nakil hattı bulunuyor ve petrol ve doğal gaz rezervlerinin neredeyse yüzde 60'ına denk gelen bir coğrafi alanda yer alıyor bu yüzden enerji de merkez ülke olabilme ihtimali bulunuyor. Doç. Dr. Levent Yılmaz "Türkiye bir geçiş rotası değil. Net bir şekilde ticaret merkezi olarak

Türkiye İMSAD’dan 1-7 Mart Deprem Haftası açıklaması!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) '1-7 Mart Deprem Haftası'na ilişkin açıklama yaptı. 

Tayfun Küçükoğlu: Türkiye'nin inşaat malzemelerini karşılayacak kapasitesi var!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği  ‘Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle açıklama yaptı. İşte İMSAD'ın o açıklaması...

47. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları yarın!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 47. Gündem Buluşmaları’nı yarın gerçekleştirecek.

46. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları yarın!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), Gündem Buluşmaları’nın 46.'sını yarın gerçekleştirecek.

Türkiye İMSAD 45. Gündem Buluşmaları yarın!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 45. Gündem Buluşmaları’nda inşaat malzemeleri sanayisinde finansman konusu masaya yatırılacak.

Türkiye İMSAD 'Yeşil Mutabakata Hazır mıyız' toplantısı 30 Eylül'de!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 44. Gündem Buluşmaları toplantısını ‘Yeşil Mutabakata Hazır mıyız?’ başlığı ile 30 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye iki kredi!

Dünya Bankası, Türkiye'de deprem, enerji ve iklim konularında kullanılmak üzere toplam 400 milyon dolar değerinde 2 ayrı krediyi onayladı.

türkiye nükleer enerji üretimi Haberi

türkiye nükleer enerji üretimi

Dünyadaki toplam nükleer kapasitenin 2030 yılına kadar yüzde 17 artacağı, en yüksek büyümenin Asya'da beklendiği bildirildi.


UAEK tarafından her yıl yayımlanan "Enerji, Elektrik ve Nükleer Enerji Tahminleri Raporu"na göre, dünya nükleer enerji üretim kapasitesinin 2030 yılına kadar artması bekleniyor. Dünyadaki toplam nükleer kapasitenin 2030 yılına kadar yüzde 17 artacağına işaret edilen raporda, Fukuşima Nükleer Santrali kazasından sonra da nükleer güç kullanımının artması beklenirken, bunun kaza öncesine göre daha düşük oranda olacağı belirtildi.


Rapora göre, kısa vadede, nükleer enerji kullanımı, gelişmiş ülkelerdeki düşük doğalgaz fiyatları ve yenilenebilir enerjinin teşvikinden olumsuz etkilenecek. Doğalgaz fiyatlarının düşük seviyede kalacak olmasının nedeni ise özellikle kaya gazı çıkartılmasına yönelik kaydedilen teknolojik gelişmeler. Dahası, devam eden ekonomik kriz nükleer enerji gibi sermaye-yoğun projelerin önünü tıkıyor.


Raporda, uzun vadede ise...