18 / 05 / 2024

türkiye otomotiv sektörü

türkiye otomotiv sektörü

Yatırım cennetine dönüşen Türkiye'de yabancılar sadece sanayi, gayrimenkul veya turizme ivme kazandırmakla kalmıyor aynı zamanda otomotiv sektörünü de canlı tutuyor. 2014'ün ilk 4 ayında yabancılara 5 binin üzerinde konut satışı gerçekleştirildi...

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Otomotiv sektöründe gençlere ayda 200 bin liraya varan kazançla iş fırsatı!

İşsizlik günümüz Türkiye’sinin en büyük sorunlarından biri. Aynı zamanda kalifiye elemana olan ihtiyaç da ülkemizin ayrı bir gerçeği. Otomotiv sektöründe hizmet veren RS Otomotiv Grubu da sektördeki ara istihdam açığını kapatmak amacıyla yeni bir eğitim programına başladı.

Otomotiv markalarının kampanya yarışı başladı! En ucuz sıfır araç modelleri 725 bin TL’den başlıyor!

Türkiye otomotiv sektöründe markalar arası kampanya yarışı start aldı. Bu kapsamda markalar takas desteği, kredi ve nakit indirimi gibi kampanyalarını yoğunlaştırdı. 

Türk otomotiv sektörünün yan sanayi ihracatı 7 milyar doları aştı!

Türkiye'den 2023 yılının 6 aylık döneminde 7 milyar 172 milyon 556 bin dolarlık otomotiv yan sanayi ürünü ihracatı gerçekleştirdi.

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Çip krizinde son viraj! Sonunda ışık göründü! Otomotiv sektöründe bir devir sona eriyor!

Dünyada otomotiv sektöründeki çip krizini çözmek için milyar dolarlık yatırımlar yapıldı. Tüm yatırımların devreye girmesi 2024 yılını bulacak. Çip krizinin kökten çözülmesi ise 2025’ yılında gerçekleşecek

Ford Türkiye’de otomotiv sektöründe bir ilke imza atmaya hazırlanıyor

Ford Türkiye “geleceği bugünden yaşa” söylemi kapsamında otomotiv sektöründe bir ilke imza atarak, Ford Dijital Stüdyo’yu sanal evrene taşıyor. Stüdyo Ford araçların performanslarını deneyimleme imkanı da sunacak.

Türkiye’de araba almak hayal olacak, rekor zam geliyor! Rusya – Ukrayna savaşı otomotiv sektörünü vurdu

Korona virüs salgınının ardından otomotiv sektörüne bir darbe de Rusya- Ukrayna savaşı vurdu. Üretimde maliyet artışları, araç fiyatlarına da zam olarak dönecek. İşte otomobillere gelecek zam…

Ukrayna Rusya savaşı otomotiv sektörüne nasıl yansıyacak? Tehlike kapıda mı?

Döviz kurunun dalgalanması ve küresel çapta çip krizi nedeni ile Türkiye'de otomobil sahibi olmak zorken, Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaş nedeni ile ülkede otomobil satın almak hayal oldu. Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaştan otomotiv sektörü nasıl etkilenecek? Detaylar haberimizde...

Türkiye otomotiv sektörü hedefini büyüttü! 30 milyar dolarlık ihracat!

Otomobil sektörü hız kesmeden büyüyor. Türkiye'de yapılacak olan FIA Elektrikli Otomobil Dünya Kupası FIA-ETCR yarışması, ülkemizi olumlu yönde tanıtacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Türkiye gayrimenkul sektöründe ciddi pazar! 

Yabancı vatandaşların Türkiye'den konut alımları her geçen gün artıyor. PWC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu,Türkiye'nin gayrimenkulde önemli pazarlardan biri olduğunu dile getirdi.

Koronavirüs Türk çimento sektörünü nasıl etkiledi?

Deloitte Türkiye işbirliğinde “Yeni Koronavirüsün Türk Çimento Sektörüne Etkileri Raporu” hazırlandı. Rapor göre, sektörle ilgili yol haritası hazırlanacak. Sektör temsilcileri, ''2020 yılı bizim için asla kayıp bir yıl olmayacak'' diyor. 

Türk çelik sektörü 'damping'e karşı ayağa kalktı!

Avrupa Birliği’nin (AB), Türkiye'den ithal edilen bazı çelik ürünlerde damping yapıp yapmadığını tespit etmek için için başlatılan resmi soruşturmaya Türk çelik sektörüde katıldı.

türkiye otomotiv sektörü Haberi

türkiye otomotiv sektörü


Yatırım amacıyla Türkiye'ye gelen yabancıların sayısı her geçen gün artıyor. 2014'ün ilk 4 ayında yabancılara 5 binin üzerinde konut satışı gerçekleştirildi. Yatırım cennetine dönüşen Türkiye'de yabancılar sadece sanayi, gayrimenkul veya turizme ivme kazandırmakla kalmıyor aynı zamanda otomotiv sektörünü de canlı tutuyor. 

Kosifler Oto Satış Müdürü Barkın Pınar, "Ülkemizde kiralık otomobil sayısı her geçen gün artıyor. Tüketicinin kiralık aracın avantajlarına yeni yeni hakim oluyor. Kısa veya uzun vadeli seyahatler için gelen yabancıların da kiralık araç talebi artıyor" diye konuştu. 

Kiralama sektörünün gelişiminin otomotive de olumlu yansıdığını belirten Barkın Pınar, beş ayda üst segmentte yer alan 25 bin aracın satıldığı bilgisini verdi. Pınar, "Satılan yaklaşık her dört otomobilden birini kiralama firmaları satın alıyor. Bu da sektöre sağladıkları katkının en büyük göstergesi" şeklinde konuştu. 


MÜTEKABİLİYET...