10 / 05 / 2024

türkiye rusya son dakika

türkiye rusya son dakika

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Türk ihracatçıların Rusya’ya domates sevkiyatında zorluklarla karşılaştığını ifade etti. “İlişkiler İdlib nedeniyle bozuluyor” diyen Gürdoğan, gönderilen malların kota olmadığı gerekçesiyle geri döndüğünü ekledi.

Türkiye'nin doğalgazda 2028 yılı hedefi 2 katından fazla olacak...

Türkiye'de, son senelerde doğalgaz arz güvenliği için sıvılaştırılmış doğal gaz terminalleri ile beraber Yüzer LNG Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitelerini devreye sokulurken, depolama kapasitesini 2028 senesinin sonuna kadar mevcut 13,4 milyar metreküpe çıkması hedefleniyor. İşte haberin detayla

Depreme dayanıklı kaplama sistemi, Japonya’dan sonra artık Türkiye’de de üretiliyor!

Türkiye’de son dönemde yaşanan depremler, yapı kimyasalı üreticilerini de harekete geçirdi. Bu doğrultuda, İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini artık Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan söz konusu ürün, aynı zamanda yapılara ekstra ağırlık da yük

Türkiye'de elektrikli otomobile yoğun talep! Satışlar yüzde 862,8 arttı!

Türkiye'de son dönemde elektrikli otomobiller yoğun talep görüyor. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneğinin (ODMD) derlediği verilere göre 9 ayda 39 bin elektrikli otomobil satıldı.

Türkiye'nin 81 ilinde kiralık sosyal konut üretilmeli!

Türkiye'de son iki yıldır konut ve kira fiyatları uçtu, ev satış oranları düştü. Konut satışlarında düşüş gerçekleşirken uzmanlar sosyal konut projeleri ve KDV indirimleri uygulanması tavsiyesinde bulunuyor.

Türkiye’de kurulacak doğal gaz merkezi Rusya için hayati öneme sahip!

Türkiye’de kurulması öngörülen doğal gaz merkezi, Rusya tarafından Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatında son derece önemli alternatif güzergah yaratacak cazip ve gerçekçi bir proje olarak görülüyor.

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

Türkiye'nin serveti 9 yılda yüzde 55 eridi! Küresel servet raporu açıklandı!

Türkiye'nin son 9 yıldaki toplam servet düşüşü alarm veriyor! UBS ve Credit Suisse'un Küresel Servet Raporu'na göre, Türkiye'nin toplam serveti 2022 yılında 142 milyar dolar eridi ve 1 trilyon 41 milyar dolara geriledi. 

Son dakika! Türkiye peş peşe sallandı!

Türkiye'de peş peşe deprem yaşandı. AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesine göre Bingöl'ün Sarıbudak ilçesi ve Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 4.2 şiddetinde depremler meydana geldi...

Ne İstanbul ne İzmir! Türkiye’de satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172 ile o ilde!

Endeksa tarafından açıklanan Mayıs 2023 verilerine göre, Türkiye’de son 1 senede satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172’lik artışla Kırklareli’de, kiralık konutlarda ise en fazla değer artışı yüzde 249’luk artışla Hatay ve Malatya’da gerçekleşti. 

Türkiye'nin dehşet verici depremleri: En büyüğü 8 şiddetindeki yıkıcı güç!

Türkiye'de son dönemde meydana gelen Maraş Depremleri büyük hasara ve can kaybına neden oldu. 8 şiddetindeki en büyük deprem binlerce insanın hayatını kaybetmesine yol açtı. Antakya Depremi ise Türkiye tarihindeki en büyük deprem olarak kaydedildi! İşte Türkiye'nin en büyük depremleri...

Türkiye'nin risk primi 500 puanın altına düştü: Dolar, Euro, gram altında son dakika! 

Borsa, yeni kabine sonrası haftaya yüzde 2'nin üzerinde primle başlarken, yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Türkiye'nin CDS'i ise, 500 puanın altına indi ve seçim öncesine döndü. İşte dolar, Euro, gram altında son dakika gelişmeleri... 

Türkiye'nin altın ithalatı nisanda son bir yılın en düşük seviyesinde!

Türkiye'nin altın ithalatı nisanda 2,8 tona gerileyerek son bir yılın en düşük seviyesine geriledi.

Türkiye'de son 10 yılda yabancılara konut satışı 357 bini geçti! 

Son 10 senede yabancıların Türkiye'de satın aldığı konut sayısı 357 bini geçti. 2012 yılında yabancıların taşınmaz alımının önündeki sınırların kaldırılması ve ardından vatandaşlık verilmesi uygulamasıyla satışlar katlandı. İşte ayrıntılar...

türkiye rusya son dakika Haberi

türkiye rusya son dakika

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Rusya’ya domates sevkiyatında zorluklarla karşılaştıklarını dile getirdi. “İlişkiler İdlib nedeniyle bozuluyor” diyen Gürdoğan, gönderilen malların kota olmadığı gerekçesiyle geri döndüğünü ekledi.

Sputnik’e konuşan Gürdoğan, koronavirüs nedeni bile istenmeyen Çin menşeili ürünlerin yerine Rusya’ya Türkiye’den ürünlerimizi gönderebileceklerini ifade etti. Gürdoğan, “Ancak ne yazık ki Rusya ile olan tarihi dostluğumuz, Suriye’de, özellikle de İdlib’de olanlar nedeniyle büyük bir baskı altında, ilişkilerimiz bozuluyor. Şimdilerde Rusya’ya domates sevkiyatı yapamıyoruz. Kotanın bittiğini söylüyorlar. Umarım Rusya ve Türkiye yönetimleri aklıselim davranabilirler” ifadelerini kullandı.

‘Ek kota talep ettik’

Gürdoğan, ihracatçıların Rusya’dan domates sevkiyatı için ek kota talep ettiğini, ancak henüz bir cevap alamadıklarını ve gönderdikleri malın geri döndüğünü ifade etti.

Sputniknews'de yer alan habere göre; koronavirüs salgını nedeniyle Moskova, Uzak...