04 / 05 / 2024

türkiye temmuz ayı ihracat rakamları

türkiye temmuz ayı ihracat rakamları

Türkiye İhracatçılar Meclisi ( TİM ) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Irak ve diğer çevre pazarlarda yaşanan sorunlara rağmen, Temmuz ayında ihracatın yüzde 9.7 arttığını söyledi.

Türkiye, çelik üretiminde Avrupa'nın en büyük üreticisi oldu!

Türkiye, Ocak ayında gösterdiği performansı ile Almanya'yı geçerek, Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi konumuna kadar yükselmiş oldu. 

Temmuz ayının zam şampiyonu akaryakıt! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, temmuz ayının zam şampiyonları belli oldu. Bu kapsamda en çok fiyatı artan ürün yüzde 29,04 ile "kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağları" oldu. İşte diğer ürünler ve detayları...

Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Milyonların beklediği enflasyon verileri belli oldu. Emekli, memur, asgari ve diğer kalemdeki maaşlar enflasyon verilerine göre belirleniyor. Peki, Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı? İşte detaylar...

Türkiye Nisan ayında 2,7 milyon ton ham çelik üretti!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin ham çelik üretimi Nisan ayında 2,7 milyon ton, nihai mamul tüketimi de 3,5 milyon ton şeklinde oldu.

Türkiye Nisan ayında 235,7 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihraç etti!

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ferhat Gürüz yaptığı açıklamada Türkiye'nin bu yılın nisan ayında 235,7 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihraç ettiğini kaydetti.

Son dakika! Temmuz ayı işsizlik rakamları açıklandı! İşsizlik devam ediyor

Gerçekleşen son dakika haberine göre; TÜİK, temmuz ayının işsizlik rakamlarını açıkladı. Ülkemizde işsizlik oranı, temmuzda bir önceki aya göre 0, 3 puanlık azalış ile yüzde 10, 1 seviyesinde gerçekleşti. İşte detaylar…

Ayçiçekte heyecanlandıran indirim! Tüm dünya bundan etkilendi! Peki Türkiye’de Ayçiçeğe ne zaman indirim gelecek

Bitkisel yağ fiyatları ise son 10 ayın en düşük seviyesini gördü. Bu fiyatlar birçok ülkede gözlenirken bu düşüş Türkiye'de hiçbir şekilde market raflarına ve pazarlara yansımadı. İşte detaylar…

Temmuz ayının zam şampiyon ürünü belli oldu! İşte detaylar!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Temmuz ayı enflasyon verilerini açıkladı. Bunun ardından Temmuz ayının zam şampiyonu da belli oldu. İşte detaylar!

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Temmuz ayı enflasyon oranları belli oldu mu?

Enflasyon oranları gündemde yer alan konulardan biridir. İşte vatandaşların araştırdığı Temmuz ayı enflasyon oranlarına dair detaylar!

Çay üretim rakamları açıklandı! İşte Türkiye’nin çay üretimdeki yeri!

Türkiye’nin ocak-haziran döneminin çay ihracat rakamları açıklandı. İşte Türkiye’nin çay üretimindeki verilerine dair detayları!

Türkiye’de peynir ekmek gibi satılan Fiat Egea’ya zam geldi! İşte Fiat Egea 4 Temmuz 2022 fiyat listesi

Türkiye’de en çok satılan markalardan Fiat’ın Egea modeli, temmuz ayına özel olarak yeniden revize edildi. İşte Fiat Egea modellerinin 4 Temmuz 2022 güncel fiyat listesi

KPSS şartsız 102 bin personel alınacak! Temmuz ayı başvuru ekranı açıldı! Son dakika iş fırsatını sakın kaçırmayın!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) merakla beklenen personel alım ilanlarını güncelledi. İşte İŞKUR Temmuz ayı iş ilanları...

Ayçiçek yağı fiyatlarında yüzde 30 indirim! Türkiye'de fiyatlar neden aşağı düşmüyor

Uluslararası piyasalarda ham ayçiçek yağı son iki haftada yüzde 30 düşüşle 1500 dolara kadar geriledi. Bu gelişmenin iç piyasaya indirim olarak yansıması bekleniyor ancak Türkiye'deki firmalar bu düşüşü görmezden geliyor.

türkiye temmuz ayı ihracat rakamları Haberi

türkiye temmuz ayı ihracat rakamları


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Irak ve diğer çevre pazarlarda yaşanan sorunlara rağmen, Temmuz ayında ihracatın yüzde 9.7 artttığını söyledi.

TİM’in yeni yönetim kurulu üyeleri, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu makamlarında ziyaret ederek beklentilerini paylaştı.

Büyükekşi, Türkiye’nin çevresinde yaşanan sorunlara rağmen Temmuz ayında bugün itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9.7 artışla 8 milyar 867 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiğini söyledi.

"Bir yanda Ukrayna ve Rusya, diğer yanda Suriye ve son günlerde de İsrail ile Filistin sıkıntıları var" diyen Büyükekşi, tüm bu ülkelerin Türkiye için çok önemli ihracat pazarları olduğuna işaret ederek, "bu kadar sıkıntıya rağmen" ihracat artışı gerçekleştiğini vurguladı.

Ekonomi Bakanı Nihat...