11 / 05 / 2024

türkiye toprak rezervleri

türkiye toprak rezervleri

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ortaş, Türkiye'nin dünya genelinde toprak rezervleri azalan 20 ülkeden biri olduğunu söyledi.

Dünya Merkez Bankalarının Altın Rezervleri 71 Ton Azaldı, Türkiye Öncü Rol Oynadı

Dünya Altın Konseyi'nin analizine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Nisan ayında 80,8 ton altın satarak küresel merkez bankalarının rezervlerinin 71 ton azalmasına sebep oldu.

Bir ilke imza atılacak! Türkiye’de üretimine başlanıldı!

Beylikova Florit, Barit ve Nadir Toprak Elementleri Pilot Tesisinin açılışı yapıldı. Türkiye’de ilk defa üretimi gerçekleştirilecek. İşte detaylar!

Tarım ve Orman Bakanı Venezuela'da toprak analizi yaptı! Türkiye orada ne ekecek?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Venezuela'da tarımsal üretim alanlarında incelemeler yaptı. Türkiye'de artan üretim maliyetlerine çözüm formülü henüz bulunamamışken Türkiye'nin Venezuela'ya çıkarma yapması dikkat çekti.

Türkiye’de binlerce dönüm verimli toprak kaderine terk edilirken iktidar yurt dışında toprak kiralamaya devam ediyor

Türkiye’de binlerce dönüm tarım arazisi kaderine terk edilirken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Venezüella’da arsa kiralamak için Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüştü. Tarım Bakanlığı, Latin Amerika ve Afrika’da 10 ülkede tarım arazisi kiralamak için görüşmelere başlamıştı.

Türkiye için sevindiren gelişme! Petrol ve doğal gaz sorununa derman olacak

Türkiye’nin petrol ve doğalgaz çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle Eskişehir’de bulunan nadir toprak elementi rezervinde heyecanlı bekleyiş devam ediyor. İlk tesis için gün sayılıyor. Yıllık 500-570 bin ton arasında cevher işlenme hedefi tutturulursa 100 milyar dolar üzerinde getirisi bu

Dolardaki erime dikkat çekti! Türkiye'nin elindeki paradan ne kadar gittiği açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, geçen hafta 5 milyar 718 milyon dolar azalarak 107 milyar 659 milyon dolardan 101 milyar 941 milyon dolara geriledi.

Türkiye'nin dolar rezervi bir haftada eridi! İşte ay ay hesaplanan rakamlar

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) toplam rezervleri, bir önceki haftaya göre 2 milyar 51 milyon dolar azalarak 106 milyar 865 milyon dolara geriledi.

Türkiye dünya genelinde toprak rezervleri azalan 20 ülkeden biri oldu!

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ortaş, Türkiye'nin dünya genelinde toprak rezervleri azalan 20 ülkeden biri olduğunu söyledi.

Ruslar tatil, İranlılar vatandaşlık için Türkiye’den ev alıyor!

Yabancıya konut satışıyla ilgili önemli bilgiler veren Gayrimenkul Brokeri Songül Toprak Özsan, Ruslar'ın tatil, İranlılar'ın ise vatandaşlık için Türkiye’den ev aldığını söyledi.

Dominika uyruklu 16 kişi Türkiye’den 231 bin metrekare arsa aldı!

Karayipler’deki 754 kilometrekare büyüklüğündeki ada ülkesi Dominika devleti uyruklu 16 kişinin, Türkiye’den 231 bin metrekare toprak satın aldığı öğrenildi...

Katarlılar Türkiye'den 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı!

Katarlılarının Türkiye’den aldığı gayrimenkullerin Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Kanal İstanbul güzergâhında bulunan arazisi ile sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Katarlılar, AKP döneminde Türkiye’den toplamda 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı.

Türkiye'deki tarım arazilerinde azalma yaşanıyor!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Dengiz, Türkiye'deki tarım arazilerinde azalma yaşandığını belirtti.

Türkiye çimento üretiminde birinci oldu!

Türkiye çimento üretiminde Avrupa'da birinci oldu. Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Özinönü, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

türkiye toprak rezervleri Haberi

türkiye toprak rezervleri

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ortaş, Türkiye'nin toprak rezervlerine yönelik açıklamalarda bulundu. Sputniknews'te yer alan habere göre; Ortaş açıklamasında dünya ve Türkiye topraklarının ağırlıklı olarak insandan kaynaklanan yanlış kullanımdan dolayı yok olduğunu dile getirdi.

Ortaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye, tüm dünyada toprak rezervleri azalan 20 ülkeden biri olarak biliniyor. Toprağın dikkatli kullanılması gerekir. Çünkü gıda üretiminin kaynağı toprak varlığımız maalesef gün geçtikçe azalıyor. 1970 yılında kişi başına 4400 metrekare tarım arazisi düşerken, bu değerin 2010 yılında 2800 -2900 metrekareye kadar indiği ve bugünde 2510 metrekareye kadar indiği görülüyor. Dünyada da benzer şekilde kişi başına düşen arazi miktarı bugün 1870 metrekaredir. Toprak yoksa ekmek de yoktur. Emek yoksa memleket de yoktur....