01 / 05 / 2024

türkiye turist istatistikleri

türkiye turist istatistikleri

Yabancı turistler geçen yıl toplam 292,6 milyon geceleme yaparken, ortalama geceleme sayısında ilk sırayı Almanlar aldı.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Türkiye'nin 11 aylık dış ticaret açığı 99,8 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından kasım ayı dış ticaret istatistikleri açıklandı. Buna göre Türkiye'nin 11 aylık dış ticaret açığı 99,8 milyar dolara ulaştı.

Amerikalı turistin dolar hesabı Türkiye'de vatandaşın yüreğini yaktı! Yarı yarıya diyerek paylaştı

Sosyal medyada yayınlanan bir videoda yer alan ABD'li kadın turist Türkiye'de diş tedavisi için ödediği parayı açıkladı. Uçak bileti, tatil ve sağlık harcamalarını heaplayan kadın ABD ve Türkiye arasındaki uçuruma dikkat çekti. Video milyonlarca kez izlendi.

Türkiye'den en çok Iraklılar konut aldı!

Konut satış istatistikleri Ağustos 2017 verileri TÜİK tarafından açıklandı. Ağustos ayında Irak vatandaşları Türkiye'den 317 konut satın aldı.

Türkiye'de 2016'da 1.3 milyon konut satıldı!

2016 yılı konut satış istatistikleri, bugün TÜİK tarafından açıklandı. Verilere göre, Türkiye genelinde 2016 yılında 1 milyon 341 bin 453 konut satıldı..

Türkiye'ye Eylül ayında 2 milyon 855 bin turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Eylül ayında Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33 düşüşle 2 milyon 855 bin kişiye geriledi.

Türkiye genelinde konut satışları hız kesmedi!

TÜİK konut satış istatistikleri açıklandı. Yabancıya yapılan konut satışında 267 konutla Irak, Türkiye’ye en çok yatırım yapan ülke oldu.

Türkiye'de otel rezervasyonları yüzde 40 düşüşte!

Türkiye Otelciler Birliği, güvenlik endişeleri nedeniyle bu yıl Almanya başta olmak üzere AB ülkelerinden gelecek turist sayısında önemli düşüş beklendiğini belirtirken; rezervasyon ve organizasyonlarda da yüzde 40’a varan iptaller yaşandığını açıkladı.

Türkiye'de 2 bin 111 otel satışa çıkarıldı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin araştırmasına göre Türkiye'ye turist göndermeyen Rusya'nın bu hamlesinin yanı sıra yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle 2 bin 111 turizm işletmesi satışa çıkarıldı

türkiye turist istatistikleri Haberi

türkiye turist istatistikleri

AA muhabirinin Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin (AKTOB) Turizm Raporundan yaptığı derlemeye göre, geçen yıl Türkiye'yi ziyaret eden yaklaşık 35,8 milyon yabancı turist toplam 292,6 milyon geceleme yaptı.


Geceleme yapılan yerler bakımından ilk sırayı 161,6 milyon geceleme ile konaklama tesisleri aldı. Gecelemelerin 98,8 milyonu ise evlerde, 32,2 milyonu da diğer yerlerde yapıldı.


Konaklama tesislerinde yapılan gecelemelerin yüzde 47,6'sı Antalya'da, yüzde 29,6'sı İstanbul'da gerçekleşti. Bu şehirleri sırasıyla Muğla, Aydın, İzmir, Nevşehir, Ankara, Bursa ve Denizli takip etti.


Evlerde yapılan gecelemelerin ise yüzde 42,8'i İstanbul'da, yüzde 7,7'si Ankara'da, yüzde 6,9'u Antalya'da, yüzde 5,3'ü İzmir'de, yüzde 2,7'si Muğla'da ve yüzde 2,6'sı da Bursa'da gerçekleşti.


En uzun Alman turist kalıyor


Pazarlara göre turistlerin ortalama kalış sürelerine bakıldığında, ilk sırayı 8,2 ortalama geceleme süresi ile Alman turist aldı....