16 / 05 / 2024

türkiye turist sayısında kaçıncı sırada

türkiye turist sayısında kaçıncı sırada

Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre Türkiye geçen yıl 39.8 milyon turist çekerek dünyada 6. sırayı aldı. İlk sırada 83.7 milyon ile Fransa yer alıyor.

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Yabancı turist sayısında temmuz ayı rekoru kırıldı!

Türkiye'ye temmuzda gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,25 oranında artış göstererek 7 milyon 148 bin 44 olarak gerçekleşti. 7 aylık dönemdeki artış ise yüzde 16,22 oldu.

Turist sayısında pandemi öncesi seviyeyi yakaladık!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye’ye 2023 yılının ilk 4 ayında toplam 11 milyon 93 bin 247 ziyaretçinin geldiğini açıkladı. Yabancı turist sayısındaki yüzde 29’luk artışla 2019 yılı Nisan ayı verileri aşılmış oldu.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısında şok gerileme! O rakamlar resmen açıklandı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, IV. Çeyrek: Ekim – Aralık, 2022’ye ilişkin Yapı İzin İstatistikleri yayımlandı. Yapı ruhsatı verilen bina sayısında şok gerileme! O rakamlar resmen açıklandı! 

Üçüncü sıraya yükselerek tam 160 ülkeyi besledik! Türkiye’den makarna ihracatında rekor!

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Aykut Göymen, Türkiye’den makarna ihracatında rekor kırıldığını söyledi. İşte detaylar…

Türkiye konut fiyat artışında ilk sırada!

Türkiye konut fiyat artışında zirvede yer almaya devam ediyor. Knight Frank’in 2021 yılı üçüncü çeyrek verilerine göre;  konut fiyat artışında yüzde 35,5'lik orana sahip olan Türkiye, dünya genelinde birinci sırada yer aldı. 

Türkiye tapu kaydı sıralamasında dünyada 27. sıraya yükseldi!

Yatırım ortamının iyileştirilmesi çalışmalarında, uluslararası yatırımcılar tarafından referans kaynak olarak görülen "Dünya Bankası İş Ortamı 2020 Raporu"nda Türkiye, tapu kaydı sıralamasında 27. sıraya çıktı.

Dolar milyoneri Türklerin sayısı son bir yılda 24 bin kişi azaldı!

Credit Suisse Araştırma Enstitüsü’nün hazırladığı rapora göre, TL’nin dolar karşısında yüzde 21 değer kaybetmesi nedeniyle dolar milyoneri Türklerin sayısı son bir senede 24 bin kişi azaldı. Türkiye, milyoner sayısının en çok azaldığı 3. ülke oldu

Konya yapı ruhsatı verilen bina sayısında 4’üncü!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan “Konya ili Yapı İzin İstatistikleri, Ocak-Haziran 2019” verilerine göre, Konya yapı ruhsatı verilen bina sayısında 4’üncü oldu.

Türkiye yeşil bina sayısında Avrupa lideri!

Türkiye'de sertifikalı yeşil bina sayısı Nisan ayı itibarıyla 400'e ulaştı. Böylelikle yeşil bina sayısında 2017'den beri dünyada ilk 10 ülke arasına giren Türkiye, bu yıl 6'ncı sıraya yükseldi. Avrupa ülkeleri arasında ise ilk sıraya sahip oldu...

ABD’ye yerleşmek isteyen Türklerin sayısında patlama oldu!

ABD’de yaşamak ve yerleşmek isteyen Türklerin sayısında patlama oldu. Bu duruma ise son dönemlerde yaşanan terör olayları ve siyasi kutuplaşmanın neden oldu.

türkiye turist sayısında kaçıncı sırada Haberi

türkiye turist sayısında kaçıncı sırada

Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre Türkiye geçen yıl 39.8 milyon turist çekerek dünyada 6. sırayı aldı. İlk sırada 83.7 milyon ile Fransa, ikinci sırada ise 74.8 milyon ile ABD yer alıyor. Ancak ABD 177.2 milyar dolarlık gelirle diğer ülkelere fark atıyor YUSUF KARACA İSTANBUL Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre, ABD geçen yıl ettiği 177.2 milyar dolarlık turizm geliriyle açık ara dünya liderliğini sürdürdü. ABD'ye giden her turist ortalama 2368 dolar harcıyor. Geçen yıl 83.7 milyon ile dünyanın en fazla turist çeken ülkesi konumunda olan Fransa'nın toplam turizm geliri 55.4 milyar dolar oldu. 

Fransa'ya gelen turist ortalama 662 dolar harcama yapıyor. Öte yandan Çin ve Çin anakarasına bağlı Hong Kong ile Makao bölgelerinin toplam turizm gelirleri 146.1 milyar...