19 / 05 / 2024

Türkiye turizmi Ocak ayı

Türkiye turizmi Ocak ayı

AKTOB Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi tarafından derlenen bilgilere göre, Ocak ayında Türkiye'ye gelen yabana ziyaretçi sayısı yüzde 9 artarak 1 milyon 146 binden 1 milyon 250 bine yükseldi.

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı 3 ayda 2,5 milyar doları geçti...

Türkiye'den senenin ilk çeyreğinde 73 ülke, özerk ve serbest bölgeye 2,5 milyar doların üzerinde binek otomobil ihracatı yapıldığı kaydedildi. Buna göre, otomotiv endüstrisinin ocak-mart dönemindeki dış satımının yüzde 28,2'sini binek otomobiller gerçekleştirdi.

Türkiye'de 3 ayda 29 bin 593 şirket kuruldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yayımlanan istatistiklere göre Türkiye'de bu yılın ocak-mart döneminde kurulan şirket sayısı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 15,5 azalış gösterdi ve 29 bin 593'e geriledi, kapanan şirket sayısı da yüzde 26,6 artış göstererek 5 bin 309'a yükseldi.

TÜİK açıkladı: Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,1'e çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, Ocak ayında bir önceki aya göre 0,2 puan artış göstererek yüzde 9,1 şeklinde oldu. Açıklanan rakamlara göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 214 bin kişi şeklinde belirlendi.

Türkiye, çelik üretiminde Avrupa'nın en büyük üreticisi oldu!

Türkiye, Ocak ayında gösterdiği performansı ile Almanya'yı geçerek, Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi konumuna kadar yükselmiş oldu. 

Emeklilerin hesabına anında 15 bin TL yatıyor! Türkiye Finans emekli promosyon 2024 kaç TL?

Emekli maaşlarına uygulanan Ocak zammının ardından özel bankalar müşteri kapmak amacıyla resmen yarışa başladı. Peki Türkiye Finans emekli promosyon 2024 kaç TL? İşte o rakam...

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Türkiye Hazır Beton Birliği duyurdu: İnşaat faaliyetlerindeki düşüş devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Hazır Beton Endeksi 2024 Ocak Ayı Raporu açıklandı. Rapora göre, inşaat faaliyetlerindeki yavaşlamanın devam ettiği belirtildi.

Türkiye'de ham çelik üretimi 9 ayda 24,5 milyon ton azaldı

Türkiye'nin ham çelik üretimi ocak-eylül döneminde, geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 10,1 azalarak 24,5 milyon ton olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

Türkiye’de 2030 yılına kadar 2,5 milyon elektrikli araç daha yollarda olacak!

Uluslararası Enerji Ajansı’na göre şu an dünyada 26 milyondan fazla elektrikli araç yollarda. Türkiye’de de TÜİK’in Ocak 2023 verilerine göre 14 bin 552 araç var ve dünya genelindeki artış göz önüne alındığında 2030 yılında 32,5 milyon elektrikli aracın trafiğe çıkması bekleniyor.

Türkiye'nin hafif ticari araç ve kamyon ihracatı 2023'ün ilk yarısında 2,4 milyar dolar oldu!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomotiv endüstrisinde hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu kapsayan "eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar" ihracatı ocak-haziran 2023 döneminde 2 milyar 421 milyon 32 bin dolar şeklinde oldu.

Türkiye'den Kazakistan'a tüm zamanların en yüksek ihracatı gerçekleşti!

Türkiye, Kazakistan'a 727 milyon 450 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatını yaptı. Kazakistan'a bu dönemde en fazla ihracatı, 164 milyon 768 bin dolarla hazır giyim ve konfeksiyon sektörü gerçekleştirdi.

Türkiye'den yapılan çay ihracatı yüzde 52 artarak 14,9 milyon dolar oldu!

Açıklanan son dakika rakamlara göre, Türkiye'den ocak-mayıs döneminde gerçekleştirilen çay ihracatı geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 52 arttı, 14 milyon 890 bin 518 dolara ulaştı.

Türkiye turizmi Ocak ayı Haberi

Türkiye turizmi Ocak ayı

Verilere göre, Ocak ayında Almanya'dan gelenlerin sayısı yüzde 19 dolayında artışla 97 binden 115 bine çıkarken, krizin etkisiyle bu yıl gerileme beklenen Rusya'dan gelenlerin sayısı yüzde 22 dolayında düşüşle 65 binden 51 bine indi. Ocak ayında Alman pazarında iyileşme görülürken, benzer şekilde geçen yılın ilk ayında gerileme kaydeden Avusturya, Belçika, Finlandiya, İrlanda, İsviçre, İtalya, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Norveç gibi bazı Avrupa pazarlarında da bu yılın Ocak ayında yükseliş yaşandı. 



Verilere göre, geçen yıl Ocak ayında yüzde 26 büyüyen İran pazarındaki artış eğilimi sürse de büyüme yüzde 4 dolaymda Diğer yandan, geçen yıl Ocak ayında yüzde 42 büyüyen İsrail pazarı ise yüzde 11 gerileme gösterdi. 


Anadolu...