13 / 05 / 2024

türkiye türkmenistan arası

türkiye türkmenistan arası

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile ortak basın açıklaması gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Türkiye-Türkmenistan ilişkileri, kazandığı ivmeyle örnek ve özel bir seviyeye ulaştı ” dedi.

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

Türkiye ile Libya arasında 15 milyar dolarlık ticaret potansiyeli var!

MÜSİAD Libya Temsilcisi ve Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, enerji ve lojistik sektörlerinin devreye girmesi halinde Türkiye ile Libya arasındaki ticaret kapasitesinin 15 milyar doları bulacağını söyledi.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

Türkiye ve İsrail arasında ihracat açılımı! Başvurular başlayacak

Türkiye ve İsrail arasında normalleşme adımları başladı. Kudüs Ticaret Odası, Türkiye ile önemli bir anlaşmaya imza attı. İşte detaylar…

Türkiye ile Pakistan arasında ''Köşe taşı'' niteliğinde anlaşma! Hayallerin ötesinde

Türkiye ile Pakistan arasında Mal Ticaret Anlaşması imzalandı. ''Köşe taşı'' niteliğinde olan bu anlaşma Pakistan ile Türkiye'nin kapasitesinin hayallerin ötesinde olduğuna işaret edildi.

Türkiye ile ABD arasında kritik alışveriş! Joe Biden açıkladı

Türkiye ile ABD arasında 6 milyar dolar değerinde olan kritik F-16 anlaşması ile ilgili ABD lideri Joe Biden'dan açıklamalar geldi. 

Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacmi rekora imza attı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacmi 2020 yılında 6.2 milyar dolara ulaşarak rekora imza attı.

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı için ilk adım!

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı açılması ve altyapı projelerinin hayata geçirilmesi ile ilgili konferans çevrimiçi olarak yapıldı.

ABD, Afganistan ve Türkmenistan ortak inşaat projeleri hayata geçirecek!

ABD, Afganistan ve Türkmenistan arasındaki ticari, ekonomik ve ikili ilişkilerin de geliştirilmesi adına ortak çalışmaların başlatılacağı belirtilirken, bu konuda lojistik, inşaat ve enerji alanında kapsamlı projelerin hayata geçirileceği bildirildi.

Türkiye ile TOGO arasındaki ticaret hacminin 96 milyon doları inşaat ve gıdadan!

Türkiye ile Togo arasındaki karşılıklı ticaret hacmi yaklaşık 106 milyon dolar seviyesinde. Bunun 96 milyon dolarını gıda ve inşaat ürünleri oluşturuyor.

Türkiye ve Cibuti arasında arsa devri protokolü imzalandı!

Türkiye ve Cibuti arasında bir protokol imzalandı. Protokole göre, Türkiye, Ankara'da bulunan İncek Diplomatik Site'deki bir arsayı Cibuti'ye, Cibuti de Haramous Sud'da bulunan bir arsayı Türkiye'ye devredecek...

Türkiye ile AB arasındaki ticari ilişkiler artmaya devam ediyor!

Türkiye ile AB arasındaki, ticari ilişkiler artmaya devam ediyor. Türkiye’nin ihracatında AB ülkelerinin payı yüzde 50’ye ulaştı. En çok ihracat yapılan ülke ise Almanya.

Türkiye ile Litvanya arasında JETCO Protokolü imzalandı!

Türkiye ile Litvanya arasında ilk Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi Protokolü Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Litvanya Enerji Bakanı ve JETCO Eşbaşkanı Zygimantas Vaiciunas tarafından imzalandı.

türkiye türkmenistan arası Haberi

türkiye türkmenistan arası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Oğuzhan Köşkü'ndeki ortak basın açıklamasında, Aşbakat'a gelişinden itibaren kendisine ve heyetine gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür etti. Cumhurbaşkanı olarak Orta Asya’ya ilk resmî ziyaretlerinden birini gerçekleştirdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan'da bulunmaktan duyduğu heyecanı ifade etti.


Bu yıl iki ülke arasında Cumhurbaşkanı düzeyinde karşılıklı dördüncü ziyaretin gerçekleştiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile her zaman olduğu gibi samimi ve verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.


“Türk firmalarının Türkmenistan’ın gelişimine ciddi katkıları oluyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Özellikle de şu ana kadar Türkmenistan'da Türk müteahhit firmalarının yüklenmiş oldukları proje toplamı 42 milyar dolar. Böyle bir proje yüklenmiş olan Türk firmalarının alt ve üst yapısıyla Türkmenistan’ın gelişimine ciddi katkıları oluyor. Bundan dolayı başarılı firmalara, müteahhit firmalarımıza Türkmenistan’da bu imkanı sağlayan değerli kardeşim Berdimuhamedov’a...