18 / 05 / 2024

Türkiye üst ölçek planlara kavuşuyor

Türkiye üst ölçek planlara kavuşuyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, il çevre düzeni ve bölge bazında yapılan çevre düzeni planlarındaki arazi kullanım kararlarında birlikteliğin ve devamlılığın sağlanmasına yönelik revizyon çalışmalarına devam ediyor...

IVECO Türkiye açıkladı! Iveco, 2024 yılına yeni logosu ile girecek...

IVECO Türkiye üst yönetim kadrosu, İspanya'da yapılan IVECO 2024 modelleri lansmanından sonra İstanbul’da basın mensupları ile bir araya geldi; 2023 senesi masaya yatırıldı ve 2024 beklentileri dile getirildi. İşte haberin detayları...

Peugeot Türkiye, ‘yılın en iyi müşteri markası' seçildi

Peugeot Türkiye, ALFA Awards'ta binek otomobilde yılın en iyi müşteri markası olarak seçildiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları... 

MediaMarkt Türkiye CEO'su İspanya'ya atandı

MediaMarkt Türkiye'den yurt dışına üst düzey atama yapıldı. MediaMarkt Türkiye Üst Yöneticisi Faruk Kocabaş, MediaMarkt Saturn Grup içerisindeki en iyi pazarlardan birisi olan MediaMarkt İspanya’ya atandı. 

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı!

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı. konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen değerlendirmelerde bulundu.

Alman devinden Türkiye'ye 40 milyon avroluk yatırım!

Alman devi ZF Group, ZF CVS Türkiye aracılığıyla ticari araç fren körükleri için Sakarya'da kurduğu fabrikasının resmi açılışını yaparak, ek tesislerin de temel atma törenini gerçekleştirdi.

Türkiye’nin ilk, dünyanın 5. Bor karbür üretim tesisi açıldı! Bor karbür nedir? Nerelerde kullanılıyor?

Türkiye'nin ilk bor karbür üretim tesisi Balıkesir Bandırma’da açıldı. 80 milyon dolar yatırım maliyeti olan tesislerde üretilecek bor karbür ileri teknoloji ürünlerde kullanılıyor. Dünyada sadece 4 ülkede üretilen bor karbür yatırımı ile Türkiye, sayılı ülkeler arasına girmiş olacak.

Türkiye dış satımda rekor üstüne rekor kırdı! Yılın en yüksek seviyesinde

Türkiye, yılın en yüksek seviyesi ile 4 milyarlık ihracat rakamını Bulgaristan'a yaptı. Türkiye'nin rekor kırdığı ihracat oranı sanayi alanından geldi.

Türkiye ekonomisi hız kesmiyor! Üst üste 9 çeyrek büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bu yılın üçüncü çeyreğine (temmuz-eylül) yönelik gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçları açıklandı. Türkiye Ekonomisi üst üste 9 çeyrektir büyüme kaydetti. İşte ayrıntılar..

Rusya'nın açıklaması şok yarattı! Türkiye nasıl etkilenecek?

Rusya tahıl koridoru anlaşmasından çekildiğini duyurdu. Dünya alarma geçti. BM'den iletişim halindeyiz açıklaması geldi. Peki bundan sonra ne olacak? Türkiye nasıl etkilenecek?

Türkiye’nin kredi notu yine düştü! Moody’s açıkladı: Türkiye ödemeler dengesi üzerinde artan baskılar ve döviz rezervler

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin kredi notunu bir kez daha düşürdü. Peki kuruluşun bu kararı IMF ve Dünya Bankası tahminleriyle tutarlı mı? Türkiye nasıl bir risk altında? Yanıtı haberde…

Ünlü ekonomi profesörü Veysel Ulusoy Türkiye’de saklanan gerçek enflasyon oranı ve açlık sınırını deşifre etti

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Başkanı Prof. Dr. Veysel Ulusoy, son röportajında Türkiye’deki gerçek enflasyon rakamlarını ve açlık sınırını tek tek açıkladı.

İkinci el araç alamıyorum diye üzülenler dikkat! Fransız otomobil devi Renault Türkiye için müjdesini açıkladı

Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Doğu, Türkiye’de ikinci el araç için yeni bir proje hazırladıklarını açıkladı.

Ayçiçek yağı fiyatlarında sular durulmayınca Türkiye atağa geçti! Rusya'dan ayçiçek yağı gelecek! İşte fiyat listesi...

Türkiye'de ayçiçek yağı fiyatları haftalardır gündemden düşmedi. Fiyatlardaki artış vatandaşın endişelenmesine sebep olurken yetkililer harekete geçti. Rusya'dan yeni ayçiçek yağ ithal edilecek. Peki bu durum yağ fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte güncel ayçiçek yağ fiyatları!

Türkiye üst ölçek planlara kavuşuyor Haberi

Türkiye üst ölçek planlara kavuşuyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, il çevre düzeni ve bölge bazında yapılan çevre düzeni planlarındaki arazi kullanım kararlarında birlikteliğin ve devamlılığın sağlanmasına yönelik revizyon çalışmalarına devam ediyor.



Ülke genelinde 2002 yılında yüzde 5 olan çevre düzeni plan seviyesi, 2014 yılında yüzde 97’ye ulaştı. Mekansal Strateji Planı hazırlıkları doğrultusunda mekânsal strateji planlarının nasıl hazırlanacağına yönelik usul ve esaslar belirlenmiş olup, 2014 yılında söz konusu planların hazırlık çalışmalarına başlandı.


Gerekli araştırmaların yapılması ve Mekansal Strateji Planının hazırlanması için ihale yapılmış, geniş katılımlı uzman ve kamu kurumlarının bu çalışmalarıyla 2 yıl içerisine tamamlanması hedefleniyor.


Mekansal Planlama Sürecinde afet tehlikeleri dikkate alınarak, her türlü Mekansal Planlama Sürecinde afet tehlikelerini dikkate alan güvenli, sürdürebilir ve yaşanabilir alanların oluşturulması ve yatırımların mekânsal organizasyonunun sağlanması amaçlanıyor.


Deniz kıyılarının yüzde 98’lik bölümünde...