05 / 05 / 2024

türkiye venezuela ticaretin geliştirilmesi anlaşması

türkiye venezuela ticaretin geliştirilmesi anlaşması

Türkiye ile Bolivarcı Venezuella Cumhuriyeti arasında 17 Mayıs 2018'de imzalanan Ticaretin Geliştirilmesi Anlaşması'nın her iki ülkedeki onay süreci tamamlandı.

ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 100 milyar dolara çıkabilir!

ABD'nin Küresel Piyasalardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Venkataraman, ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin katlanarak büyümesi için ciddi bir fırsat gördüklerini belirterek, 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Türkiye’ye Rusya ile ticaret baskısı artıyor! Ekonomide ipler gerildi

Rusya’ya Türkiye üzerinden yapılan ticaretin hızlanması, Rusya’ya yaptırımlar uygulayan Avrupa ve ABD’yi kızdırdı. Amerikan hükümetinden bir heyet Türkiye’ye gelerek Türk iş insanlarını ve de Ankara yönetimini yaptırımlar konusunda uyardı.

Tarım ve Orman Bakanı Venezuela'da toprak analizi yaptı! Türkiye orada ne ekecek?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Venezuela'da tarımsal üretim alanlarında incelemeler yaptı. Türkiye'de artan üretim maliyetlerine çözüm formülü henüz bulunamamışken Türkiye'nin Venezuela'ya çıkarma yapması dikkat çekti.

Gıda enflasyonunda Türkiye dünya 4'üncüsü oldu!

Türkiye, dünya gıda enflasyonunda  Lübnan, Venezuela ve Surinam'ın hemen peşinen 4. sıraya yerleşti.

Türkiye ile Venezuella Arasındaki Ticaretin Geliştirilmesi Anlaşması' onaylandı!

Türkiye ile Bolivarcı Venezuella Cumhuriyeti arasında 17 Mayıs 2018'de imzalanan Ticaretin Geliştirilmesi Anlaşması'nın her iki ülkedeki onay süreci tamamlandı.

Asyalı yatırımcı Türkiye'den ev alıyor!

Türkiye ile Çin arasındaki ticaretin artması gayrimenkul piyasalarına da yansıdı. Üç sene önce Türkiye’den en fazla gayrimenkul alan 10 ülke arasında iken sonraki yıllarda alımları düşen Çinliler, yeniden gayrimenkul alımı yapmaya başladı.

Konut satışlarındaki rekor Türkiye ekonomisinin göstergesi!

Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi Konferans Salonunda düzenlenen "DEİK ve Dış Ticaretin Önemi" konulu konferansa katılan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Türkiye ekonomisiyle ilgili açıklamalar yaptı.

Türkiye, TOKİ ile Venezuela'ya gelmeli!

Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, yatırım yapmak isteyen Türk iş adamlarının ülkesine gelebileceğini belirterek, "Türkiye'nin, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte Venezuela'ya gelmesini ve bunun karşılığında petrokok almasını bekliyoruz" dedi.

İran ambargoların resmen kalkması, Türkiye’ye yarayacak!

İran’a uygulanan ambargoların resmen kalkması, yakın komşusu Türkiye’ye yarayacak. Ekonomik olarak eli rahatlayan İran ile ticaretin ikiye katlaması hedefleniyor.

Türkiye inşaat malzemeleri sektöründe gelişmiş altyapıya sahip!

Taşkın, DEİK ev sahipliğinde yapılan Türkiye Senegal İş Forumu'nda Türkiye ve Afrika arasındaki ticaretin artırılması için yapılan çalışmalardan söz etti.

Venezuelalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Venezuela vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul edinim hakkı var mı? Venezuelalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Venezuelalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Venezuelalılar Türkiye'den ev alabilir mi? İşte yanıtı...

Türkiye'deki pazar yerleri dünyaya örnek olacak!

Türkiye'deki pazar yerleri dünyaya örnek olacak. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Ticaretin ve siyasetin nabzının tutulduğu pazar yerlerimizi, tüm dünyaya örnek olacak hale getireceğiz" dedi...

Türkiye, Venezuela'ya konut yapıp karşılığında petrol alacak!

Venezuela ile petrol karşılığı konut yapımı konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Yıldız, 'Bir protokol imzaladık, Bildiğiniz gibi petrokok ticareti karşılığında konut yapılacak. Çalışma tamamlanmadığı için henüz bütün detaylarını paylaşmıyoruz"

türkiye venezuela ticaretin geliştirilmesi anlaşması Haberi

türkiye venezuela ticaretin geliştirilmesi anlaşması

Türkiye'nin Caracas Büyükelçiliği'nden edinilen bilgiye göre, anlaşmanın her iki ülkede 21 Ağustos'ta yürürlüğe gireceğini bildiren diplomatik notalar, Venezuella Dışişleri Bakanlığı'nın başkent Caracas'taki tarihi binası Casa Amarilla'da gerçekleştirilen törenle teati edildi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Türkiye'nin Caracas Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu'nun katıldığı törende, Venezuella Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza ve Bakan yardımcıları Yvan Gil ile Ramon Gordils de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Venezuella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun ortak girişimleriyle başlatılan ve iki ülke ilgili makamlarının yoğun çalışmaları sonunda imzalanan anlaşma, Türkiye ile Venezuella arasındaki ticaret ile yatırım ilişkilerinin niteliğini belirleyecek bir dizi uluslararası anlaşmadan ilkini teşkil ediyor.

Türkiye ve Venezuella konomileri birbirlerini tamamlıyor

Törende konuşan Venezuella Dışişleri Bakanı Arreaza, Venezüella'da yaşanan bu zor günlerde, iki ülke cumhurbaşkanlarının girişimleri sonucunda böyle bir anlaşmanın yürürlüğe girmesinin...