05 / 05 / 2024

türkiye yalıtımlı bina sayısı

türkiye yalıtımlı bina sayısı

Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu yaptığı açıklamada Türkiye'deki mevcut yapı stokunun yüzde 80’inin yalıtımsız olduğunu belirterek "Enerjimizi evlerimizin içini değil, atmosferi ısıtmak için harcıyoruz” diye konuştu.

Türkiye'de bir ilk! Bina tamamlama sigortasıyla sigortalı dönüşüm başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şişli Belediyesi, kentsel dönüşümde ülkemizde bir ilke imza atarak Bina Tamamlama Sigortası’nı kentsel dönüşüm projelerinde uygulayacak. 

Yalıtım eksikliği yüzünden her yıl 12 milyar dolar kaybediyoruz!

Ülkemizde binaların sadece yüzde 20’si yalıtımlı olduğu için yaklaşık 12 milyar dolarlık bütçenin boşa harcandığını belirten İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, “Ülke genelinde acilen yalıtım seferberliğine ihtiyaç var” dedi.

Depremin bilançosu giderek ağırlaşıyor! Depremin Türkiye ekonomisine etkisi ne olacak?

Türkiye, tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birini yaşadı. Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan depremlerin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bini aştı. Binlerce bina da hasar görürken, ülkemizi bekleyen bir başka tehlike ise yaratacağı ekonomik kayıplar...

T Plus Bina Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

T Plus Bina Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Torun ve Muhammet Torun ortaklığında kuruldu.

Torunlar GYO'dan Karaköy'e butik otel!

Torunlar GYO Kemankeş Caddesi'ndeki bin 501 metrekare arsa üzerine 3 bin 900 metrekarelik metruk binayı kentsel dönüşüm çerçevesinde portföyüne katmıştı. Bu bina yıkılarak butik otel yapılacak.

Türkiye'de 27 bin bina kimlik aldı! Peki süreç nasıl başladı, sistemin avantajları neler? İşte ayrıntılar...

Binaların teknik ve genel bilgilerine kolayca erişilerek izlenebilmesi amacıyla hayata geçirilen Bina Kimlik Sistemi (BKS) aracılığıyla Türkiye'de 27 bin binaya kimlik belgesi verildi. Peki süreç nasıl başladı? Sistemin avantajları neler? İşte detaylar...

Türkiye'de yeşil bina dönüşümleri hızlandı!

Nüfus yükselişi, insanların konfor arayışlarının gittikçe artması ve tüketimdeki yaşanan hızlanma, enerji talebinde de yükselişlere neden oluyor. Enerji tüketiminin yüzde 30’undan sorumlu olan binalar, enerji etkinleştirildiğinde enerji tüketimini yüzde 50’lere kadar düşürüyor.

Sakarya Karasu'da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan ve imara aykırı olan bina için geçtiğimiz sene yıkım kararı alınmıştı. Fakat bina için herhangi bir işlem yapmadı. 

İstanbul'daki 77 bin yapı riskli!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nin gerçekleştirdiği 9. Türkiye Deprem Mühendisliği Konferansı kapsamında İstanbul’da bulunan yapıların depreme dayanıklılığı gündeme taşındı. Peki Türkiye'de kaç riskli bina var? Bu binaların kaçı İstanbul'da? İşte ayrıntılar...

B.E.S.T Konut ve B.E.S.T Ticari Bina Sertifika Tanıtım Semineri 12 Mayıs'ta!

B.E.S.T Konut ve B.E.S.T Ticari Bina Sertifika Tanıtım Semineri 12 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ytong binaları depreme karşı güçlendiriyor!

Yapı malzemesi sektörünün öncü ve yenilikçi şirketleri arasında yer alan Türk Ytong, binaların depreme karşı güçlendirme çalışmalarını daha hafif ve daha yalıtımlı duvar malzemesi Ytong 0,09 ile desteklemeye devam ediyor.

ÇEDBİK ticari binalara yönelik sertifika sistemi çalışmalarını tamamladı!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından hazırlanan B.E.S.T-Ticari Bina Sertifika Kılavuzu 2021-1.0 Versiyonu tamamlandı.

Yalıtımlı binalar faturalar işe başa çıkıyor!

Pandemi sebebiyle tüketicilerin konutlarında daha çok vakit geçirmesi faturalara da olumsuz olarak yansırken, doğal gaz fiyatlarına gelen zamlarla beraber faturaların miktarını olumsuz etkilememesi için yeni çareler düşünülüyor.

türkiye yalıtımlı bina sayısı Haberi

türkiye yalıtımlı bina sayısı

2020'nin ilk aylarından bu yana dünyanın her yerinde sıkı bir mücadelenin verildiği koronavirüs salgını, beraberinde getirdiği pek çok olumsuzluğa rağmen özellikle sosyal izolasyonun etkisiyle doğa için bir yenilenme süreci başlattı. Dünya genelinde yapılan araştırmalarda, sera gazlarının 2020 yılı boyunca düştüğü, kara ve havayolu ulaşımının yarı yarıya azalmasıyla atmosfere salınan fosil yakıt kullanımına bağlı karbondioksit oranının da 2,4 milyar ton azaldığı belirtildi. Fakat Dünya Meteoroloji Örgütü tarafından yapılan güncel bir araştırma, normalleşme adımlarının hız kazanmasıyla beraber küresel iklim krizi adına olumlu bir tablonun olmadığını ve 2020’nin son 10 yılda kaydedilen en sıcak 3 seneden biri olduğunu ortaya koydu. 

Bu seyrin önüne geçilmesi için karbon emisyonunu azaltacak ve doğal kaynakları koruyacak doğa dostu uygulamaları yaygınlaştırmak gerektiğine değinen Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu, Türkiye’nin yalıtım...