29 / 04 / 2024

Türkiye Yunanistan İş Forumu

Türkiye Yunanistan İş Forumu

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenecek olan ‘Türkiye - Yunanistan İş Forumu’ 12 Kasım Çarşamba İzmir’ de, Kaya Termal Oteli’nde toplanıyor.

Türk ve Yunan iş adamları İzmir'de buluşacak!

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, yeni işbirliği imkanlarının ortaya çıkarılması ve iki ülke özel sektörleri arasında yeni iş bağlantıları tesis edilmesi amacıyla 12 Kasım'da Türkiye-Yunanistan İş Forumu ger

Türk ve Yunan iş adamları İzmir'de buluşacak!

Türkiye ve Yunanistan iş dünyasının önde gelen firmalarından 400'e yakın üst düzey temsilcinin buluşacağı forumda, iki ülke özel sektörleri arasında yeni iş bağlantıları kurulması amaçlanıyor.

Türkiye-Yunanistan İş Forumu 12 Kasım'da gerçekleştirilecek!

DEİK 'in organizasyonunda, 12 Kasım'da Türkiye-Yunanistan İş Forumu gerçekleştirilecek. İş forumuna, Türkiye ve Yunanistan iş dünyasının önde gelen firmalarından 400'e yakın üst düzey temsilci katılacak

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides: Türkiye, Avrupalı emekliler için en uygun adres! 

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides, Avrupalı emeklilerin en uygun şartlarda yaşayabileceği ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. Ayrıca Türkiye'yi ikinci sırada Almanya, üçüncü sırada ise Yunanistan takip etti.

Türkiye'de evleri yenilenen insan sayısı Yunanistan'ın nüfusuna denk!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  Türkiye'de evleri yenilenen insan sayısının Yunanistan'ın nüfusuna denk olduğunu söyledi.

Girit'teki 6,3'lük deprem Türkiye'yi etkiler mi?

Yunanistan'ın Girit Adası'nda meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki deprem ülkemizde de hissedildi. Peki Girit'teki 6,3'lük deprem Türkiye'yi etkiler mi?

Yunanistan Dışişleri: Kanal İstanbul’un yapımı Türkiye’nin iç meselesidir!

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandros Papaioannou, Kanal İstanbul’un yapımının Türkiye’nin iç meselesi olduğunu söyledi.

En hesaplı evler Türkiye'de!

Aralarında Yunanistan, ABD ve Rusya'nın da olduğu alım gücüne göre konut almaya en uygun 10 ülkenin sıralandığı listede Türkiye, birini sırada yer aldı. Metrekare fiyatının hane gelirine oranının en yüksek olduğu ülke ise Yunanistan olarak açıklandı.

Yunanistan, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasının sonlandırılmasını istedi!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Avrupa Komisyonu'nun Genişleme Başkanı Oliver Varhelyi'ye yazdığı mektupta Türkiye ile olan Gümrük Birliği anlaşmasını sonlandırmanın değerlendirilmesini talep etti.

Türkler, Yunanistan'ın gayrimenkul piyasasını canlandırdı!

Yunanistan'a tatil yapmaya giden Türkler, gayrimenkul piyasasını da canlandırdı. Türkiye komşudan en çok ev alan 4’üncü ülke konumuna geldi.

Türkler Yunanistan’da ev alma yarışına hız verdi!

Türkiye’de yaşanan terör olayları ve siyasi iklim Türkleri komşu ülke Yunanistan’a yönlendirdi. Aileye oturma izni vermesi ve fiyatların görece uygun olması nedeniyle Türkler Yunanistan’da ev almaya 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hız verdi.

Yunanistan ile Türkiye sınırına ortak doğalgaz merkezi mi kurulacak?

Sınır ihlali sonucu Rus uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke arasındaki doğalgaz anlaşmalarının sekteye uğraması yönünde konuşulanlar kapsamında Türkiye için yeni bir alternatif gündeme geldi.

Türk yatırımcıya Yunanistan uyarısı!

Türkiye - Yunanistan İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkan Vekili Tevfik Bilgen, "AB ülkelerinin bile güvenmediği Yunanistan`a Türkiye`nin de kısa vadede biraz uzakta durması lazım" dedi.

Tevfik Bilgen: Türk yatırımcı Yunanistan'dan uzak durmalı!

Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkan Vekili Tevfik Bilgen, "Avrupalılar bile Yunanistan'a yatırım yapmak için veya borç vermek için çok istekli görünmüyorlar. Türkiye'nin de kısa vadede biraz uzakta durması lazım" dedi.

Türkiye'den 3 ada satışa çıkarıldı!

Dünyaca ünlü yıldızların da akın ettiği satılık özel adalara fiyatların dipte olduğu şu günlerde ilgi büyük. Yunanistan'dan 17 adası satışa çıkarılırken listede Türkiye'den de 3 satılık ada yer alıyor.

Türkiye'nin otelleri en kaliteli oteller arasında!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Yunanistan'ın ürünü adalar. Bizim ürünümüz kıyılarımız. Türkiye'nin otelleri kalite bakımından dünyanın en iyi otelleri arasında" dedi.

Türkiye Yunanistan İş Forumu Haberi

Türkiye Yunanistan İş Forumu


Ege’nin iki yakası İzmir’de “Türkiye-Yunanistan İş Forumu”nda bir araya gelecek. DEİK’in uluslararası organizasyonu 12 Kasım İzmir’de gerçekleştirilecek


Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenecek olan ‘Türkiye-Yunanistan İş Forumu’ 12 Kasım Çarşamba İzmir’de, Kaya Termal Oteli’nde toplanıyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Yunanistan Kalkınma ve Rekabetçilik Bakanı Kostas Skrekas, Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis, DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı ve DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yorgancılar, Yunanistan Ticaret Odası Başkanı Konstantinos Mihalos ve Enterprise Greece Başkanı Syngros M. Aristomenis’in de birer konuşma yapacağı forumun karşılıklı ticaretin geliştirilmesi ve yatırımların artmasına destek olması amaçlanıyor. 


400’ün üzerinde firma temsilcisi hazır bulunacak 


Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası,...