06 / 05 / 2024

Türkiyede ada bazlı kentsel dönüşüm

Türkiyede ada bazlı kentsel dönüşüm

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, önümüzdeki dönemde ada bazlı kentsel dönüşümün öne çıkacağını ifade etti. İşte Murat Atay'ın sektör değerlendirmesi...

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

İmarda yeni dönem resmen başlıyor: Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak!

AK Parti’nin belirlemiş olduğu 5 yıllık yerel yönetim vizyonunda imar planı değişikliklerinde yeni bir dönemin de kapısı aralanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak.

GOP Plevne'nin yüzde 80'i satıldı!

İnşaat müteahhitliği ve gayrimenkul geliştirme alanlarındaki köklü tecrübesiyle 2021 yılını dönüşüm yılı ilan eden Bahaş Holding, İstanbul’un ilk ada bazlı kentsel dönüşüm projesi olan, GOP Plevne Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabında sona yaklaştı. 

İzmir Bayraklı halkı kentsel dönüşüme neden karşı çıktı?

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm için 10 yıl önce harekete geçildi. Fakat ada bazlı tasarlanan proje üzerinde bir türlü mutabakat yapılamadı. Kentsel dönüşüm için vatandaşın sadece yüzde 10'u ikna edilebildi. Peki Bayraklı halkı kentsel dönüşüme neden karşı çıktı?

İmar tadilatı artık ada bazlı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelerde imar rantına son verecek düzenlemeyi Meclis gündemine taşıdı. Yeni imar düzenlemesine göre, imar tadilatı artık ada bazlı olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ada bazlı imar anlayışı yaygınlaşmalı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada artık kişiye özel düzenleme anlamına gelen parsel bazlı değil ada bazlı imar anlayışının her yerde yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

Sakarya Erenler ada bazlı dönüşecek!

Sakarya'nın Erenler ilçesinde gündemin en önemli konusu kentsel dönüşüm oldu. Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, “Ada bazlı yapılacak dönüşüm projelerinde birlikte çalışabiliriz” diye konuştu.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Gaziosmanpaşa’da ada bazlı kentsel dönüşüm başladı!

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm çalışmasının yapıldığı Gaziosmanpaşa’da, süreci kolaylaştıracak yeni bir modele geçiliyor.

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Antalya'da ada bazlı kentsel dönüşüm gerekli!

Ada bazlı kentsel dönüşüm, Antalya'da bozulan imar yapısının değişmesi için fırsat olarak görünüyor. Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, kentteki dönüşüm projeleri hakkında açıklamalar yaptı. 

Kentsel dönüşümde ada bazlı düzenlemeler gerekli!

Türkiye’de İstanbul’dan sonra en fazla göç alan il olma özelliğini taşıyan İzmir’de nitelikli konut ihtiyacı gündemden düşmüyor. 

Fenix Yapı Antalya'daki ada bazlı dönüşüm projesini tanıttı!

2019 Mart ayında teslim edilecek olan Antalya'nın özel sektör eliyle yapılan ada bazlı ilk kentsel dönüşüm projesi tanıtıldı. Fenix Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi, Antalya halkını bugüne kadar hep özel projelerle buluşturduklarını söyledi.

Türkiyede ada bazlı kentsel dönüşüm Haberi

Türkiyede ada bazlı kentsel dönüşüm

Türkiye'de evlenme, yeni ev kurma, boşanma gibi nedenlerle her yıl yaklaşık 650-700 bin yeni konut talebi oluşuyor. Bu arada 7 milyon çürük yapının dönüşümünün yapılacak olması sayesinde de gayrimenkul sektörünün önümüzdeki 20 yıl hep hareketli geçireceği öngörülüyor. Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, önümüzdeki dönemde ada bazlı kentsel dönüşümün öne çıkacağını söylüyor. 


Türk insanı için 'ev'lenmek önemli bir konu. Hem ev almak hem de yuva kurmak için bu deyim kullanılırken, insanların ev almalarını kolaylaştırmak üzere uzun yıllardan bu yana mortgage kredileri veriliyor. Bu alandaki şirketlerden birini de Garanti Mortgage oluşturuyor. Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, insanların kolay ev sahibi olabilmesi ve kentsel dönüşümle evlerini yenileyebilmeleri için uygun finansman modelleri sunduklarını söylüyor. Atay ile sektörü ve tüketici eğilimlerini konuştuk. 


Türkiye'nin en...