06 / 05 / 2024

türkiyede arap gayrimenkul yatırımcıları

türkiyede arap gayrimenkul yatırımcıları

Konut sektöründe adeta "Arap Baharı" yaşanıyor. Arap yatırımcılar, beğendikleri konut projelerinden milyon dolarlık alım yaparken, ağırlıklı termal bölgeleri tercih ediyor. Türkiye'yi tercih nedenleri arasında ezan sesi duyup, helal yemek bulunuyor...

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye'den gayrimenkul alma yarışında! 

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye’de gayrimenkul satın alıyor. Arap televizyon kanallarında 400 bin dolarlık konutlarla T.C. vatandaşlığı satışı yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisinin imar durumunda son durum ne?

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisinin de yer aldığı bölgenin Alt Planlama Bölgesi Uygulama İmar Planının askı süresi 05.08.2022 tarihi itibarıyla sona ermiştir.

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündeminde!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte o önerge...

Ruslar, Türkiye’den gayrimenkul alan yabancılar arasında ilk sırada!

Uluslararası aracı kuruluş Propriete Generale Group uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre Ruslar, Ocak ve Mayıs 2022 döneminde Türkiye’den gayrimenkul satın alan yabancılar arasında birinci oldu.

Kuzey Ege Taahhüt İnşaat Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Ege Taahhüt İnşaat Gayrimenkul Limited Şirketi bugün Şile'de Mahide Arslan tarafından kuruldu.

14. Gayrimenkul Fuarı Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28-29 Mayıs'ta! Eviniz bu fuarda!

Yatırımcıların merakla beklediği Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28 Mayıs-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Hilton İstanbul Bosphorus'ta gerçekleştirilecek. 

Kazakistan ve Özbekistan emlak fuarlarıyla Türkiye'de gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörü Uluslararası Emlak Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Hollanda, Belçika ve Pakistan fuarlarında bir araya gelecek. Fuarlarla Türkiye'deki gayrimenkul satışının artacağı öngörülüyor.

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisinin imar durumunda son durum ne?

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisinin de yer aldığı bölgenin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporları İBB Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi.

Pwc Türkiye Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırım raporu yayımlandı!

PwC Türkiye Kamu Danışmanlığı ekibi tarafından hazırlanan “Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımının Yükselen Alanları” raporun sonuçları belli oldu.

Türker Proje Gayrimenkul 2021'de ne kadar kira geliri elde etti?

Türker Proje Gayrimenkul'ün 1 Ocak 2021 - 31 Aralık 2021 dönemine ilişkin sorumluluk beyanı, faaliyet raporu ve finansal raporunu yayınladı. 

Ruslar Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarını hızlandırdı!

Özellikle tatil yörelerine yönelen Ruslar ev satın alıyor ve siyasete atılıyor. Türkiye'deki gayrimenkul alımlarını hızlandıran Ruslar, güney bölgelerde Rusça konuşulan mahallelerin oluşmasına neden oldu.

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal gayrimenkullerinin değeri belli oldu!

Türker Proje Gayrimenkul'ün İstanbul Kartal'da yer alan gayrimenkullerinin KDV hariç değerlerinin toplamı 207 milyon 235 bin TL, KDV dahil ise 244 milyon 537 bin TL olarak belirlendi.

Türker Proje Gayrimenkul ilk 9 ayda ne kadar kira geliri elde etti?

Türker Proje Gayrimenkul tarafından yayınlanan raporlarda, şirketin 1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla elde ettiği kira gelirleri 19 bin 767 TL olarak açıklandı.

türkiyede arap gayrimenkul yatırımcıları Haberi

türkiyede arap gayrimenkul yatırımcıları

Konut sektöründe adeta "Arap Baharı" yaşanıyor. Arap yatırımcılar, beğendikleri konut projelerinden milyon dolarlık alım yaparken, ağırlıklı termal bölgeleri tercih ediyor. Yalova'da şimdiden mahalle kuran yatırımcıların Türkiye'yi tercih nedenleri arasında ezan sesi duyup, helal yemek bulunuyor.



Türkiye'nin artan değeri Arapların yurt dışındaki mülk edinme tercihlerini değiştirdi. Bugüne kadar emlak alımı için ağırlıklı Fransa ve İngiltere'ye giden Arap yatırımcılar, artık milyon dolarlık projelerden 10'a ulaşan konut satın almaya başladı. Arapların yurt dışındaki yazlıkları olarak isimlendirilen Suriye, Lübnan ve Mısır'ın yerini İstanbul, Bursa gibi şehirler almaya başladı. En büyük tercihilerin başında deniz geliyor. Bu nedenle ağırlıklı İstanbul tercih ediliyor. Hem yeşil hem oksijen olsun diyen Bursa'yı tercih ediyor. Termal tercihinde ise Yalova öne çıkıyor. Termal sağlığı seven Araplar Yalova'da adeta kendilerine ait mahalleler...