19 / 05 / 2024

türkiye\'de çimento üretimi

türkiye\'de çimento üretimi

Ağustos ayı sonu itibariyle tamamı özel sektöre ait fabrikalarda 25 milyon 554 bin 185 bin ton çimento üretildi

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir? İşte 7 maddede konut sorununa çözüm!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen barınma krizi gün geçtikçe daha da derinleşiyor. Konut krizi, sosyal konut üretimi ile çözülebilir. Peki Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir?

Türkiye'nin LPG üretimi 2022 yılında yüzde 8,53 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen yıl toplam Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) üretimi 2021 yılına göre yüzde 8,53 arttı ve 1 milyon 100 bin 359 ton oldu.

Bir ilke imza atılacak! Türkiye’de üretimine başlanıldı!

Beylikova Florit, Barit ve Nadir Toprak Elementleri Pilot Tesisinin açılışı yapıldı. Türkiye’de ilk defa üretimi gerçekleştirilecek. İşte detaylar!

TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu: 'Dünyada en pahalı et Türkiye’de'

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, “Dünyada en pahalı et şu an Türkiye’de. Bunun tek nedeni Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın maliyetlerin yükselmesinin karşısında çiftçinin fiyatını sabit tutmak suretiyle üretimi azaltmak olmuştur” dedi.

Fiyat artışlarına rağmen en ucuz çimento Türkiye'de!

Dünya ÇimenTO Birliği'ne göre; 2023 senesinde çimentoda küresel talep çoğalmayacak, fakat maliyet yükselişleri nedeni ile çimento fiyatları çift haneli artmayı sürdürecek. Dünya Çimento Birliği (WCA) Direktörü Emir Adıgüzel, artan fiyatlara rağmen en ucuz çimentonun Türkiye’de olduğunu belirtti.

Türkiye’de dört ilde 20 milyar liralık yatırım hamlesi

Fotovoltaik güneş paneli, hibrit otomobil, batarya üretimi tesisleri ile daha önce Türkiye'de üretimi olmayan bulaşık makinesi kapsülü, maleik anhidrit üretim tesisleri için İzmir, Sakarya, Adana, Kocaeli’nde gerçekleşen yatırımlar, proje bazlı devlet yardımı alacak.

Türkiye'nin çimento üretimi ilk 2 ayda yüzde 33 arttı!

Türkiye'nin çimento üretimi 2021 yılı Ocak-Şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33,1 artışla 9,7 milyon tona yükseldi. İç satışlar ise yüzde 36 arttı.

En ucuz çimento Türkiye’de!

Dünya Çimento Birliği Başkanı Emir Adıgüzel, arz fazlası nedeniyle dünya genelinde en düşük çimento fiyatlarının Türkiye’de olduğunu söyledi.

Türkiye'de çimento sektörü hızla büyüyor!

Türkiye'de çimento sektörü özellikle 2005 yılından başlayarak hızlı bir büyüme sürecine girdi ve üretim kapasitesi iki katına çıktı.

Mitsubishi Electric Türkiye’de yeni şirket kurdu!

Mitsubishi Electric Corporation, Türkiye’de ev tipi klimaların geliştirilmesi ve üretimi için yeni bir şirket kurduğunu açıkladı. Mitsubishi Electric Turkey Klima Sistemleri Üretim Anonim Şirketi şirketinin Ocak 2018’de üretime geçmesi planlanıyor.

Türkiye'deki çimento fiyatı dünyadan 30 dolar düşük!

Ege’de 1 metreküp hazır beton fiyatının 45 lira artışla 165 liraya çıkartılması çimentocular ile inşaatçıları birbirine düşürdü. Batıçim Türkiye’de çimento fiyatının dünyadan 30 dolar düşük olduğunu savundu.

Bombardier Türkiye'de yerli metro üretecek!

2014’te 20,1 milyar dolar satış geliriyle dünyanın en büyük tren ve uçak üreticisi konumundaki Bombardier, Türkiye’de yerli metro vagonu üretimi için bir Türk firması ile ön anlaşma yaptı.

türkiye\'de çimento üretimi Haberi

türkiye\'de çimento üretimi

Ağustos ayı sonu itibariyle tamamı özel sektöre ait fabrikalarda 25 milyon 554 bin 185 bin ton çimento üretildi.

Türkiye Müstahsilleri Birliğince yasa gereği iki ay gecikmeli olarak açıklanan çimento ve klinker üretimi, ihracatı ve iç satış verileri açıklandı.

Türkiye'nin Ağustos ayı sonu itibariyle toplam çimento ihracatı ise 9 milyon 867 bin 922 bin ton düzeyinde gerçekleşti.

-BÖLGE ÜRETİMLERİ-
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi çimento üretiminin büyük bölümü yine Marmara bölgesindeki çimento fabrikalarından sağlandı. Ağustos sonunda Marmara bölgesindeki fabrikalardan 6 milyon 910 bin 115 ton çimento üretilirken, bu bölgeyi 5 milyon 229 bin 795 tonla İç Anadolu bölgesindeki fabrikalar izledi.

Aynı dönemde Akdeniz bölgesindeki fabrikalardan 3 milyon 547 bin 107 ton, Karadeniz bölgesindeki fabrikalardan ise 3 milyon 114 bin 628 bin ton çimento üretildi.

2009 yılı Ağustos...