05 / 05 / 2024

türkiyede enerji üretilen yerler

türkiyede enerji üretilen yerler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 1395 geri kazanım tesisi ile yeni bir geri dönüşüm sektörü oluşturulduğunu dile getirerek, "Artık çöpten, enerji üreten, seracılık yapan bir konuma geldik ve bunu daha da yaygınlaştıracağız" dedi....

Dr. Fatih Işık kimdir? Hangi işletmelerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi alanda görev alıyor?

Dr. Fatih Işık, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini hangi okulda tamamladı? Çalışma hayatına nerede başladı? Astor Enerji’de ne zaman çalışmaya başladı? Şu an Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor? İşte Dr. Fatih Işık ile ilgili merak edilenler...

Alişan Taştan iş hayatına nerede ve ne zaman başladı? Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor?

Alişan Taştan kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi şirketlerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi görevde yer alıyor? İşte Alişan Taştan ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Tüpraş Enerji Girişimleri Anonim Şirketi kuruldu!

Tüpraş Enerji Girişimleri Anonim Şirketi Şişli'de İbrahim Yelmenoğlu, Doğan Korkmaz ve Levent Zağra ortaklığında kuruldu.

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tarkan Bayram tarafından kuruldu.

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tarkan Bayram tarafından kuruldu.

Türkiye'de üretilen bazı çelik ürünlere AB’den ilave vergi!

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'de üretilen çeşitli demir ve çelik ürünlere yüzde 7,6'ya varan oranda anti-damping vergisi uygulanması yönünde karar aldı. 

Şekib Avdagiç: Türkiye enerji ve inşaattan ibaret değil!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç son dönemde inşaat ve enerji ile ilgili krediler konusunda sıkıntıların gündeme geldiğini söyleyerek "Tabii Türkiye, enerji ve inşaattan ibaret değil." dedi.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Tüketilen toplam enerjinin yüzde 40'a yakını binalarda kullanılıyor!

İZODER Başkanı Pelesen, "Binalarda tüketilen enerji Türkiye ekonomisi için de çok önemli çünkü toplam enerji tüketiminin yüzde 40’a yakını binalarda harcanıyor" dedi...

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Şehzadeoğlu İnşaat Taahhüt Akaryakıt Ve Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Şehzadeoğlu İnşaat Taahhüt Akaryakıt Ve Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Yavuz Selim Aydın, Mustafa Aydın ve Rıdvan Aydın ortaklığından 200 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Türkiye, Enerji Mimarisi Performansı Endeksi'nde 40'ncı sırada!

Türkiye enerji mimarisi alanında bir önceki yıla göre 14 basamak yükseldi. Türkiye, Dünya Ekonomik Forumu Enerji Mimarisi Performansı Endeksi’nde 40. sıraya çıktı.

Türkerler Holding'ten enerji sektörüne 2.9 milyar dolar yatırım!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, '' Enerji sektörüne bugüne kadar 750 milyon dolar yatırdık. 3 yılda 2.9 milyar dolarlık yatırımı tamamlayacağız.''dedi.

türkiyede enerji üretilen yerler Haberi

türkiyede enerji üretilen yerler


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bakanlığının 2014 yılı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurulu'nda sunum yaptı. Bakan Bayraktar, atık su arıtma hizmeti verilen belediye nüfus oranını yüzde 72’nin üzerine çıkardıklarını bildiren Bayraktar, katı atık düzenli depolama tesisi sayısının ülke genelinde 69’a ulaştığını; 2023 yılına kadar ise tüm belediyelerimizin düzenli katı atık depolama tesisi ve atık su arıtma tesisine kavuşmasının sağlanacağını söyledi.


1395 geri kazanım tesisi ile yeni bir geri dönüşüm sektörü oluşturulduğunu dile getiren Bayraktar, bu sayede 60 bin kişiye istihdam ve ekonomiye de yıllık 1 milyar TL’den fazla katma değer sağlandığını kaydetti. Bayraktar, "Artık çöpten, enerji üreten, seracılık yapan bir konuma geldik ve bunu daha da yaygınlaştıracağız" dedi.


Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) düzenlemesinde, 2011'den itibaren belge sayısını 199’dan 16’ya düşürdüklerini;...