08 / 07 / 2024

Türkiyede gayrimenkulde Uluslararası sermayeli şirketler

Türkiyede gayrimenkulde Uluslararası sermayeli şirketler

Türkiye'ye uluslararası net doğrudan yatırım girişi, bu yılın ocak-temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 54,2 azalarak, 4 milyar 822 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Çin'deki emlak krizi: Ev sahipleri ve uluslararası ekonomi ne durumda?

Çin'deki birçok insan, ülkenin en büyük inşaat şirketlerinden bazıları tarafından sunulan ön satış fırsatları aracılığıyla, hala inşa edilmemiş konutları satın almak için ipotekli borçlanma yolunu tercih etti. Ancak, bu şirketlerin karşılaştığı borç sorunları, uluslararası ekonomi için endişe kaynağ

Türkiye'nin uluslararası yatırım pozisyonu verileri yayımlandı! Temmuzda eksi 217,3 milyar dolar

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları ile yükümlülüklerinin farkı şekilde tanımlanan net uluslararası yatırım pozisyonu (UYP), temmuzda eksi 217,3 milyar dolar oldu. İşte detaylar…

Bloomberg kötü haberi verdi! Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten Türkiye kararı

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notuyla ilgili kararını açıkladı.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği 41. Genel Kurulu yarın!

Türkiye’deki uluslararası doğrudan yatırımcıların etkin ve tek temsilcisi olan Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin merakla beklenen 41. Olağan Genel Kurulu yarın gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin uluslararası yatırım pozisyonu verileri yayımlandı!

Türkiye’nin yurt dışı varlıkları geçen yılın kasım ayının sonu itibarıyla 228,6 milyar dolar, yükümlülükleri 614,5 milyar dolar oldu.

Türk ve Japon müteahhitlerinden yeni ortaklık! 

Türk ve Japon müteahhitlik firmaları, aralarındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve üçüncü ülkelerdeki iş ortaklıklarının artırılması amacıyla "6'ncı Türkiye-Japonya Uluslararası İnşaat İşbirliği Konferansı" düzenledi. 

Gayrimenkulde Gelişen Trendler: Avrupa 2021 raporu!

PwC ve Urban Land Institute (ULI)’ın gayrimenkul sektörünü farklı boyutları ile ele alan araştırması Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2021 raporunun lansmanı 24 Kasım 2020'de PwC Deneyim Merkezinde kamuoyu ile paylaşıldı.

Türkiye'nin uluslararası yatırım pozisyonu gelişmeleri!

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları ile yükümlülüklerinin farkı olarak tanımlanan net UYP, eylül ayında eksi 368,5 milyar dolar oldu.

Türk müteahhitleri 10 ayda 9.4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Ekonomik krizin ardından toparlanma sürecine giren Türkiye'nin uluslararası müteahhitlik hizmetleri 9 milyar 472 milyon dolar tutarında 158 proje üstlendi.

Gayrimenkulde yurt dışı satışları artacak!

Türkiye, gayrimenkulde son yıllarda dünya standardındaki projelerle hızlı bir atılım sürecinde. Ancak yabancı yatırımcılara yapılan satışlar henüz potansiyelin altında kalıyor. 

Gayrimenkulde 2020 trendleri belirlendi!

PwC ve Urban Land Institute'ün (ULI) gayrimenkul sektörüne ışık tutan araştırması Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2020 raporu açıklandı....

Türkiye 757 milyar TL'lik yatırımla ulaşımda çağ atladı!

Son 17 senede yapılan 757 milyar TL'lik yatırım, ulaşım alanında Türkiye’ye çağ atlattı. Yeni havalimanları, YHT’ler, bölünmüş yollar, tüneller ve limanlar, Türkiye’yi uluslararası arenada da öne çıkardı.

Türkiye İMSAD Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 5 Kasım'da!

Türkiye İMSAD Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'nin 9’uncusu, bu yıl 5 Kasım’da ‘Rekabetin Şifreleri: Sınırsız Ticaret’ başlığı altında gerçekleştirilecek...

Türkiyede gayrimenkulde Uluslararası sermayeli şirketler Haberi

Türkiyede gayrimenkulde Uluslararası sermayeli şirketler

Türkiye'ye uluslararası net doğrudan yatırım girişi, bu yılın ocak-temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 54,2 azalarak, 4 milyar 822 milyon dolar olarak gerçekleşti.


Ekonomi Bakanlığı, temmuz ayına ilişkin Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni'ni yayımladı.


Buna göre, temmuzda 717 milyon dolarlık uluslararası net doğrudan yatırım girişi gerçekleşti. Uluslararası yatırımcıların Türkiye’deki yeni veya mevcut şirketleriyle iştirak ettikleri yerli sermayeli şirketlerdeki ortaklık paylarına ilişkin transferleri içeren sermaye girişi, temmuzda 400 milyon dolar olurken, bunun 193 milyon dolarlık bölümü AB ülkeleri kaynaklı gerçekleşti.


Bu yılın ocak-temmuz döneminde ise net doğrudan uluslararası yatırım girişi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 54,2 azalarak, 4 milyar 822 milyon dolar oldu. Uluslararası doğrudan yatırım girişleri kaleminde yer alan sermaye girişi de bu dönemde toplam 2,8 milyar dolar olarak...