21 / 05 / 2024

türkiyede helal oteller

türkiyede helal oteller

Ramazan ayının tatil sezonuyla aynı döneme denk gelmesi'helal otel’ taleplerini artırdı. Türk Standartları Enstitüsü de helal otel kriterlerini belirledi. Gıdadan temizlik maddesine, mescitten tuvalete kadar tüm detaylara standart getirildi.

Oteller doldu, yabancı turist kiralık eve yöneldi!

Bu yıl içerisinde 50 milyon yabancı turist hedefleyen Türkiye’de oteller neredeyse doldu. Yabancı turist fiyat avantajı ve kolay ulaşımıyla öne çıkan kiralık dairelere yöneldi.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Akçakoca'da oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, bayram tatilinde ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler nedeniyle 25 bin olan nüfuslarının 130 binler seviyesine yaklaştığını belirterek, " Oteller ve pansiyonlar yüzde 100 doluluk oranına ulaştı" dedi.

Türkiye'deki oteller yatırım teşviğinden yararlanacak!

Türkiye'nin cari açığı azaltmadaki en önemli enstrümanlarından biri olan turizmde kapasitenin ve hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik yatırımlar devlet tarafından teşvik edilecek.

Uludağ teleferik hattı Oteller Bölgesi’ne yolcu taşımaya başlıyor!

Bursa’da ulaşıma köklü çözümlerle nefes aldıran Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek modern yüzüyle vatandaşları Uludağ ’a ulaştıran teleferik, Oteller Bölgesi ’ne de yolcu taşımaya başlıyor.

Türkiye helal turizm sektöründe dünya lideri olabilir!

15. kez düzenlenen MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) Uluslararası Fuarı kapsamında gerçekleştirilen "Helal Turizm" konulu panelde Türkiye 'nin dünyadaki helal turizm pazarındaki yeri tartışıldı.

Türkiye helal turizm sektöründe dünya lideri olabilir!

Türkiye helal turizm sektöründe dünya lideri olabilir. 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı kapsamında düzenlenen “ Helal Turizm ” konulu panelde Türkiye’nin dünyadaki helal turizm pazarındaki yeri tartışıldı.

Türkiye pahalı oteller üssü oluyor!

Geçen Temmuz’da Bodrum’da açılan Mandarin Oriental 18 bin Euro’ya kadar çıkan oda fiyatları ile Türkiye’nin kıyı şeridindeki en pahalı oteli oldu. Önümüzdeki dönemde St.Regist, Raffless gibi otellerin açılması ile lüks otel sayısı daha da artacak...

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

Didem Erendil Tüzer: Türkiyede yatırımcılar çeşitlenmeye başladı!

Cushman&Wakefield Yatırım ve Sermaye Piyasaları Direktörü Didem Erendil Tüzer, geçtiğimiz gün düzenlenen “ Küresel Ekonomik Gelişmeler Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ” panelinde yatırımcıların çeşitlenmeye başladığını duyurdu...

Dünya'daki 400 muhafazakar otelin 150'si Türkiye'de!

Tüm dünyada 400’e yakın İslami yaşam tarzının gereklerine uygun, muhafazakar otel bulunurken, bunlardan 150’si Türkiye’de yer alıyor. Ancak Türkiye, helal turizm pazarında Malezya’nın ardından geliyor.

İsveçliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Avrupa Birliği ülkeleri arasında en büyük üçüncü ülke olan İsveç vatandaşları Türkiyede'den ev alabilir mi? İsveçlilerin Türkiye'den ev alabilmeleri için ne yapmaları gerekiyor? İşte yanıtı...

türkiyede helal oteller Haberi

türkiyede helal oteller

Ramazan ayının tatil sezonuyla aynı döneme denk gelmesi'helal otel’ taleplerini artırdı. Türk Standartları Enstitüsü de helal otel kriterlerini belirledi. Gıdadan temizlik maddesine, mescitten tuvalete kadar tüm detaylara standart getirildi. 


İNTERNETTE AİLE FİLTRESİ 


Umumi erkek ve kadın tuvaletlerinde hem alafranga hem alaturka tuvalet bulunmalı. Pisuarlarda mahremiyet için önlem alınmalı. Oteldeki tüm tuvaletlerde suyla taharet imkânı sağlayacak donanım bulunmalı. Kuaför, SPA, masaj hizmeti hemcinsler tarafından sunulmalı, İslami değerlere uygun olmalı. Ödemeli TV yayınlarında İslam’a aykırı yayın olmamalı, internette aile filtresi uygulanmalı. 


YÜZME HAVUZLARI DÖNÜŞÜMLÜ KULLANILMALI 


Otel çalışanlarına helal uygulamalarla ilgili bilgilendirme yapılmalı, kıyafet, hâl ve hareketler İslam ahlakına aykırı olmamalı. Açık veya kapalı yüzme havuzlarının tek olması durumunda, erkek-kadın dönüşümlü olarak kullanabilmeye dönük önlemler alınmalı. Mescitlerin, etraftan gelebilecek gürültü ve müzik sesini geçirmeyecek şekilde izole...