06 / 05 / 2024

türkiyede Hintli firmalar

türkiyede Hintli firmalar

TUSKON’ un düzenlediği Türkiye–Hindistan–Orta Asya Ticaret ve Yatırım Forumu’ nda, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ele alındı. 100 Hintli firmanın Türkiye’ye yatırım için geldiği belirtildi...

Ayçiçek yağı fiyatlarında yüzde 30 indirim! Türkiye'de fiyatlar neden aşağı düşmüyor

Uluslararası piyasalarda ham ayçiçek yağı son iki haftada yüzde 30 düşüşle 1500 dolara kadar geriledi. Bu gelişmenin iç piyasaya indirim olarak yansıması bekleniyor ancak Türkiye'deki firmalar bu düşüşü görmezden geliyor.

Türk gayrimenkul firmaları 10 bin hazır konutla İran pazarında!

İstanbul, Trabzon, Bursa, Kocaeli ve Antalya'dan 6. Tahran Uluslararası Emlak Fuarı'na 10 bin hazır konut ile katılan Türk firmaları, İranlılara konut satışının artmasını bekliyor.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Türk gayrimenkul firmaları gurbetçilerin ayağına gidiyor!

Düsseldorf’ta 8-10 Şubat 2019 tarihleri arasında düzenlenecek Evim Türkiye Fuarı için çalışmalar başladı. Fuarda her bütçeye uygun binlerce emlak tanıtımı yapılacak.

Türk ve Venezuela müteahhitleri Karayipler’de proje üretecek!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Venezuela Yurtdışı Müteahhitler Birliği AVEXCON ile Latin Amerika ve Karayipler’de müteahhitlik alanında işbirliği yaptı. Görüşmelerde, Venezuela Turizm Master Planı’nın Türk proje firmaları tarafından yapılması teklif edildi.

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Mehmet Şimşek: Türkiye'deki inşaat firmaları süreci çok iyi yönetti!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek İnşaat sektöründe arka arkaya iflaslar yaşanabileceğine dair haberlerin anımsatılması üzerine, yaşanan şoklara rağmen Türkiye'deki firmaların süreci çok iyi yönettiklerini söyledi.

NY NOW kapılarını açtı!

Manhattan'daki Javits Kongre Merkezi'nde binlerce ziyaretçiyi ağırlayacak fuar, bu sene ilk kez milli katılım girişimiyle gelen Türk tekstil firmalarını da ev sahipliği yapıyor.

ABD’li yetkililerden Türk çelik firmalarına vergi kararı!

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, “ABD’li yerli üreticiler Türk çelik firmalarına engel olmaya çalışıyor” dedi. ABD’li yetkililer Türk çelik firmalarına yüzde 5,24 ila yüzde 7,07 oranları arasında vergi kararı verdi.

Türk yatırımcılar 2. Azerbaycan Emlak Fuarı'na hazırlanıyor!

Ekonomisi günden güne büyüyen Azerbaycan, Türk gayrimenkul firmaları için büyük fırsatlar sunuyor. Fuar bu yıl 2. kez düzenlenecek.

Türk gayrimenkul firmaları Cityscape'te şov yapacak!

Dünyanın her yerinden dev gayrimenkul yatırımcılarını ağırlayan Dubai Cityscape’ye bu yıl Türkiye’den rekor katılım bekleniyor. 40 Türk firması 8-10 Eylül tarihlerinde Dubai’de adeta gövde gösterisi yapacak.

Yabancı fonların Türkiye ilgisi MIPIM 2015 ile arttı!

MIPIM'de atağa geçen Türk şehirlerini, firmalar da takip etti. Yeni projelerini satışa çıkaran firmalar, fonların ilgisini çekti.

Yabancı fonlar Türkiye’de gayrimenkul yatırımına geliyor!

MIPIM’de atağa geçen Türk şehirlerini, firmalar takip etti. Yeni projelerini satışa çıkaran firmalar, fonların ilgisini çekti. Firmalar fuardan yatırım, satın alma teklifleri ve ödüllerle döndü.

türkiyede Hintli firmalar Haberi

türkiyede Hintli firmalar

TUSKON’un düzenlediği Türkiye–Hindistan–Orta Asya Ticaret ve Yatırım Forumu’nda, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ele alındı. 100 Hintli firmanın Türkiye’de çalışmalar yaptığını belirten Hindistan İstanbul Başkonsolosu Manish Gupta, Türk firmalarını ülkesine davet etti.


Türk iş dünyasının dünya ticaret çevreleriyle buluşmasında rol oynayan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Türkiye–Hindistan–Orta Asya Ticaret ve Yatırım Forumu düzenledi. Forumda konuşan Hindistan’ın İstanbul Başkonsolosu Manish Gupta, iki ülkenin ekonomik anlamda işbirliğine odaklanması gerektiğini ifade etti. Hindistan’ın Türkiye’nin işbirliği yapmak istediği bir ülke olduğunu belirten Gupta, 3 yıl içinde iki ülke arasındaki ticaret hacmini daha yukarı seviyelere çekmek istediklerini söyledi. İkili işbirliği çalışmalarının artırılması için bakanlık düzeyinde çalışmalar yapıldığını dile getiren Gupta, “Hindistan’ın 1 trilyon dolarlık altyapı yatırımı olacak ve Türk firmalarını bu ihalelere bekliyoruz. 100...