03 / 05 / 2024

Türkiyede İran turizmi

Türkiyede İran turizmi

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, Türkiye'yi seçen İranlı turist sayısında 2016 yılında patlama beklediklerini söyledi.

Türkiye'ye İran'dan 200 bin turist gelecek!

İRAN İslam Cumhuriyeti’nin Erzurum Başkonsolosu Hüseyin Ghasemi, Nevruz nedeniyle 200 bin İranlı’nın tatilini geçirmek için karayoluyla Türkiye’ye geleceğini söyledi.

Carrefoursa'dan iPhone 13'e son dakika çılgın indirim! Birden fiyatlar düştü! Kaçıran çok üzülür!

Carrefoursa, iPhone 13'ü indirimli fiyatlarla müşterilerine sunmaya başladı. Birden fiyatlar düştü! Hemen siz de bir göz atın, sonra üzülürsünüz...

İranlıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımı arttı!

Son dönemde İranlıların Türkiye'deki yatırımlarının arttığını söyleyen DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Osman Aksoy İran vatandaşlarının Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarının arttığını dile getirdi. 

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Türkiye-İran sınırına 144 kilometrelik güvenlik duvarı!

Türkiye-Suriye sınırına örülen güvenlik duvarı sonrasında şimdi İran sınırında, Iğdır-Ağrı arasında yeni bir Türk Seddi inşa ediliyor. İçişleri Bakanlığı'nca Türkiye-İran sınırındaki yapımına başlanan 144 kilometrelik duvar hızla yükseliyor. 

TOKİ Türkiye- İran sınırına duvar inşa ediyor!

TOKİ, Türkiye-Suriye sınırında inşa ettiği 'güvenlik duvarının' bir benzerini Türkiye- İran sınırında yapacak. Sınır duvarının inşaatı başladı.

İkinci Türkiye - İran Forumu gerçekleştirildi!

İkinci Türkiye - İran Forumu, 26-27 Aralık 2015 tarihinde Tahran’da gerçekleştirildi. Forumda ‘Sektörel ve Finansal Derinleşme için Fırsatlar’ ana teması üzerine odaklanıldı.

2. Türkiye-İran Forumu 26-27 Aralık'ta gerçekleşecek!

Ana teması ‘Sektörel ve Finansal Derinleşme için Fırsatlar’ olarak belirlenen 2. Türkiye-İran Forumu Van Valiliği, DAKA stratejik partnerliğinde,IPIS ile TASAM ev sahipliğinde 26-27 Aralık 2015 tarihlerinde Tahran’da gerçekleşecek.

Ziya Yılmaz: Seneye Cityscape'de Türkiye'yi uçururuz!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, "Arap yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor. Seneye Dubai'de, geniş bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz" dedi.

Körfez yatırımcısının Türkiye'ye ilgisi artıyor!

DAP Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, " Körfez yatırımcısının ilgisi artarak devam ediyor. Önümüzdeki yıl Dubai'de, geniş çaplı bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz” dedi.

2. Türkiye-İran Forumu 10-11 Ekim'de Tebriz'de düzenlenecek!

Türkiye-İran Forumu’nun ikincisi Van Valiliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) stratejik partnerliğinde, ‘2. Türkiye - İran Forumu’, 10-11 Ekim tarihleri arasında Tebriz’de gerçekleştirilecek.

Türkiye İran'la inşaat alanında işbirliği yapacak!

İran ile Batı arasında imzalanan nükleer anlaşma, ambargo nedeniyle daralan Türkiye-İran ticaret, inşaat ve enerji ilişkilerini yeniden canlandırdı.

İran'dan Türkiye'deki inşaat firmalarına yatırım çağrısı!

İran Büyükelçiliği Sözcüsü Adinehlou, Türklere İran'a turistik gezi yapmaları çağrısında bulundu. Adinehlou "Dubai'ye gidenlere şaşırıyorum. Bizim adalarımız daha güzel ve mercan dolu" dedi.

Türkiyede İran turizmi Haberi

Türkiyede İran turizmi

Yılın ilk üç ayında Antalya'ya gelen yabancı turistlerde birinci sırayı Almanların, ikinci sırayı İranlıların aldığını belirten Kızıldağ, "İlk üç ayda aslında bir önceki yıla göre İranlı turist sayımızda bir düşüş oldu. Ancak Nevruz tatilinde İranlıların Türkiye'yi tercihi olmaya devam edecek. İran'da uçak ve termin konusunda sıkıntı olmasaydı bu rakamlar daha farklı olurdu. İran Sivil Havacılık Kurumünun bu sıkıntıları çözmesini bekliyoruz" dedi. Kızıldağ, İran'a uygulanan ambargonun yumuşamasının Türk turizmine sağlayacağı katkının asıl 2016'da görüleceğini...