14 / 05 / 2024

türkiyede iş kazaları

türkiyede iş kazaları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, " Çok yakın zamanda iş kazalarının konuşulmadığı bir Türkiye olacak " dedi.

Gelişmiş ülkelerde iş kazaları çok az!

KOSKİ Genel Müdürlüğü, hizmet içi eğitim programları kapsamında personeline iş Sağlığı ve iş Güvenliği eğitimleri verdi. Eğitimde iş kazalarının büyük çoğunluğunun gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerde görüldüğüne dikkat çekildi.

Önce iş güvenliği!

Türkiye'de her gün iş kazaları oluyor, çalışanlar hayatını kaybediyor. Tek tek ölümler dikkat çekici haber olmadığı için de işçi güvenliği tartışılmıyor. Ancak ölümler toplu olunca gündem değişiyor...

Haziran ayında 37 inşaat işçisi hayatını kaybetti!

İsçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin raporuna göre, Haziran ayında en az 141 işçi hayatını kaybetti, çoğunluğu inşaat sektöründe olmak üzere işçi ölümlerinin en çok yaşandığı şehirlerin başında ise Şırnak, İstanbul, Bursa ve Kahramanmaraş geliyor...

Türkiye’de, her altı dakikada bir iş kazası meydana geliyor!

İş kazası geçirenlerin sektörel dağılımına bakıldığında ilk sırayı madencilik ve taşocaklığı alıyor.Bu iki sektörü, yüzde 5,2 ile imalat sektörü, yüzde 4,6 ile inşaat sektörü ve yüzde 3,7 ile taşımacılık, haberleşme ve depolama sektörü izliyor...

İnşaat sektörü iş kazalarının en sık yaşandığı sektör!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın verilerine göre, Türkiye'de her gün ortalama 172 iş kazası yaşanıyor. Bu kazalarda 4 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi iş göremez hale geliyor...

ÇATIDER'den iş kazalarına karşı uyarı!

ÇATIDER Başkanı Adil Baştanoğlu ölümlü iş kazalarının önemli bir bölümünün inşaat sektöründe meydana geldiğini, Türkiye'de son 10 yılda 11 bini aşkın işçi iş kazasında hayatını kaybettiğini söyledi.

İnşaat sektörü iş kazalarında birinci!

Her geçen gün daha da artan iş kazalarında 2016 yılı rakamlarını açıklayan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, iş kazalarında ilk sırada yüzde 23 ile inşaat sektörünün yer aldığını belirtti.

İş kazalarında inşaat sektörü ilk sırada!

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, iş kazalarında ilk sırada yüzde 23 ile inşaat sektörünün yer aldığını, bunu tarım ve taşımacılık sektörünün takip ettiğini vurguladı.

Küçük işletmelerde iş kazaları daha fazla!

Ankara İş Sağlığı ve İş Güvenliği Merkezi Genel Müdürü Ümit Sedat Bayram, istatistiklere bakıldığında 1 veya 3 kişinin çalıştığı işyerlerinde iş kazaları ile daha fazla karşılaşıldığını söyledi.

İş kazalarını önleyecek yasa 1 Temmuz'dan itibaren uygulanacak!

Türkiye, iş kazalarında üst sıralarda yer alırken, bunu önleyecek yasa 1 Temmuz’dan itibaren uygulanacak. 1 kişi bile çalıştıran iş yerlerine uzman ve hekim şartı geliyor. Uymayana ise ağır cezalar var

Doğru sistemlerle gıda imalatındaki iş kazaları önlenebilir!

ACO Türkiye Genel Müdürü Kerem Altınöz: “Gıda imalat endüstrisinde meydana gelen iş kazaları, toplam iş kazalarının yaklaşık %10 gibi büyük bir kısmını oluşturuyor”.

Kamulaştırma için gerekli evraklar!

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlıyor. Peki, kamulaştırma için gerekli evraklar nelerdir? Kamulaştırma süreci nasıl işler?

Kamulaştırma işlemleri için vekaletname!

Kamulaştırmaya konu olan taşınmazın tamamını veya bir kısmını ilgili belediyeye pazarlık suretiyle satmaya, uzlaşma komisyonu nezdinde tanzim edilecek tutanakları imzalama gibi işler için vekil atayabiliyor. İşte kamulaştırma işlemleri için vekaletname..

Kamulaştırma işlem sırası!

Kamulaştırma işlemi, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesi için yapılıyor. Peki, kamulaştırma işlem sırası nedir?

Irak Parlamentosu kaçırılan Türk işçilerin durumunu ele alacak!

Irak Parlamentosu'ndaki ilgili komisyonlar olağanüstü toplanarak, Bağdat'ın Sadr bölgesinde kaçırılan Türk işçilerin durumunu ele alacak. Abbas el-Beyati, konuyu yakından takip etmek için kriz masası kurduğunu hatırlattı.

Irak'tan Türk işçileri için açıklama!

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Başkanı ez-Zamili "Türk işçilerin, en kısa sürede özgürlüklerine kavuşması için tüm emniyet güçleri ve ilgili makamlar daha sorumlu davranmalıdır" dedi.

Irak'ta kaçırılan Türk işçilerine ait ipuçlarına ulaşıldı!

Irak Dışişleri Bakanlığı, "ülkede kaçırılan Türk işçilere ait ilk ipuçlarına ulaşıldığını" bildirdi. Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi bugün Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı'yı kabul etmişti.

Irak İçişleri Bakanlığı kaçırılan Türk işçilerini kişisel olarak takip ediyor!

Irak İçişleri Bakanı Muhammed Salim el-Gabban'ın kaçırılan Türk işçiler konusunu görüşmek üzere olağanüstü toplantı düzenlediği ve gelişmeleri kişisel olarak takip ettiği belirtildi.

türkiyede iş kazaları Haberi

türkiyede iş kazaları

ILO Yönetim Kurulu üyesi ve Türkiye'nin G20 dönem başkanlığını temsilen İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Bakan Çelik, ILO Yönetim Kurulu Üst Düzey Toplantısı'na katıldıktan sonra, Türkiye tarafından onaylanan, Madenlerde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi ve İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi'ni teslim etmek için Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Müdürü Guy Ryder ile bir araya geldi. 


İnsana yaraşır iş ve güvenli çalışma ortamı sağlanması konusunda Türkiye'nin yoğun bir çalışma içinde olduğunu belirten Çelik, "Bugün 176 sayılı ve 167 sayılı inşaat ve madenlerle ilgili ILO sözleşmelerinin TBMM'de onaylandıktan sonra bu kararlara ilişkin Cumhurbaşkanımızın imzaladığı katılım belgesini teslim etmek için bir araya geldik. İş sağlığı güvenliği anlamında 155 sayılı 161, 167 176, 187 sayılı sözleşmeleri Türkiye onayladı ve toplamda 59 sözleşme onaylanmış bulunuyor" diye...