01 / 05 / 2024

 türkiyede kentsel dönüştürme uygulamaları

 türkiyede kentsel dönüştürme uygulamaları

İzmir'de meydana gelen deprem kentsel dönüşümün önemini bir kez daha hatırlattı. Deprem kuşağında bulunan Türkiye'de, kentsel dönüşüm çalışmaları deprem yönetmeliğine göre planlanıyor. Sabah Gazetesi'nden Hasan Basri Yalçın bugünkü köşe yazısında Türkiye'deki kentsel dönüşüm bilincini kaleme aldı. 

Mehmet Özhaseki: Türkiye'de kentsel dönüşüm hızlandırılacak!

Türkiye’de halen 3 milyon 100 bin kişiyi ilgilendiren bir alanda kentsel dönüşüm çalışması yapıldığına değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bu rakamın çok az olduğunu, en az 30 milyon nüfusun yaşadığı yeri dönüştürme ihtiyacı bulunduğunu ifade etti.

Meram kentsel dönüşüm projeleri Türkiye'ye örnek oldu!

50 milyon metrekarelik alanda imar planı revizyonu yaparak ilçe tarihindeki en büyük planlamayı gerçekleştiren Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, 5 ayrı bölgeyi kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle de Türkiye’ye örnek oldu.

2015'te Türkiye'de kentsel dönüşüme kira yardımı ne kadar oldu?

2015 yılında Türkiye genelinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan kira yardımları 455 lira ile 735 lira arasında değişiyor." Başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye'yi tehdit eden deprem nedeniyle kentsel dönüşüm büyük önem kazandı.

Hilmi Türkmen Üsküdar'daki kentsel dönüşümü anlattı!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçede kentsel dönüşümün başlamasına ilişkin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Ceyhan Türlübaş'ta kentsel dönüşüm yıkımları devam ediyor!

Ceyhan Türlübaş Mahallesi Dr. Mahir Alp Boydak Bulvarı üzerinde bulunan ve kentsel dönüşüm alanı içersinde yer alan 2 katlı metruk bina, Ceyhan belediyesi tarafından yıktırılıyor.

Nazilli kentsel dönüşümü Türkiye'ye örnek olacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu: "Nazilli'de kentsel dönüşüme ihtiyaç var. TOKİ Başkanımız ile fikir alış verişinde bulunduk. Türkiye'ye örnek olacak bir kentsel dönüşüm ile TOKİ projesini de Nazilli'de başlatacağız inşallah" dedi.

Hakan Güldağ: Kentsel dönüşüm Türkiye için fırsattır!

Antalya'da kentsel dönüşüm zirvesi Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nin ikincisi Antalya'da yapıldı. Hakan Güldağ, Türkiye'nin sadece deprem açısından değil bir çok açıdan kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyledi.

Sakarya Erenler’de kentsel dönüşüm temel atma töreni gerçekleşti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sakarya Erenler Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında Sakarya Erenler’de Kentsel Dönüşüm temel atma töreni gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde 2 milyon kişi kentsel dönüşüme girdi!

Türkiye genelinde 6.5 milyon binanın dönüşümünü sağlayacak kentsel dönüşümde adımlar hızlanıyor.Bugüne kadar 159 proje başlarken, 200 proje de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın masasında değerlendiriliyor.

Türkiye'de kentsel dönüşüm hızlandırılacak!

Kentsel dönüşüm projeleri hız kazandı. Şu anda 159 proje faaliyetteyken, 200 projenin daha hazırlığı sürüyor. Türkiye genelinde dönüşümden etkilenen kişi sayısı da 2 milyonu buldu.

İşte Türkiye'deki büyük ölçekli kentsel dönüşüm projeleri!

Kentsel dönüşüm projeleri hız kazandı. Şu anda 159 proje faaliyetteyken, 200 projenin daha hazırlığı sürüyor. Türkiye genelinde dönüşümden etkilenen kişi sayısı da 2 milyonu buldu.

ERA Türkiye'nin Bursa kentsel dönüşüm semineri 21 Nisan'da!

ERA Türkiye'nin şehrin gayrimenkul alanındaki gelişimini değerlendirerek, kentsel dönüşüm ve yatırım fırsatlarının masaya yatırılacağı ‘Kentsel Dönüşüm ve Gayrimenkulde Yatırım Fırsatları Semineri’ 21 Nisan Salı günü gerçekleştirilecek.

Fikirtepe'deki sembol bina kentsel dönüşüme kötü örnek oldu!

Kentsel dönüşüm sembolü olan Fikirtepe'deki bina ve aşırı talepler, sistemi tıkadı. Şirketler, "Vatandaş 1'e 3 istiyor. Ortak paydada buluşalım" diyor.

 türkiyede kentsel dönüştürme uygulamaları Haberi

 türkiyede kentsel dönüştürme uygulamaları

İzmir'de yaşanan şiddetli depremde çok sayıda bina yıkılırken 80'e yakın vatandaş hayatını kaybetti. Şehirde meydana gelen yıkımlar ülke genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını yeniden gündeme getirdi. Sabah Gazetesi'nden Hasan Basri Yalçın, bugünkü köşe yazısında ülke genelindeki deprem bilincini kaleme aldı. İşte Yalçın'ın o yazısı...

Hepimiz bu gerçeği öğrendik. Türkiye deprem kuşağında bulunan bir ülke. Maalesef belli aralıklarla şiddetli depremler yaşıyoruz. 1999 yılından bu yana da hem hukuki hem idari tedbirler alanında birçok ilerleme yaşandı. Ama hala kat edilecek çok yolumuz var. Kentsel dönüşümden deprem bilincine kadar birçok alanda eksiklerimizi en aza indirmek zorundayız.

Dikkat ederseniz, 99 deprem yönetmeliğinden bu yana yapılan binalar depreme daha dayanıklı. Mümkün olduğunca tüm binaların bu yönetmeliğe uygun hale getirilmesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm projelerinin bu ülke için ne...