04 / 05 / 2024

türkiyede mermer

türkiyede mermer

Maden ihracatında 2023 yılı hedefini 15 milyar dolar olarak belirleyen Türkiye, 8 milyar dolarlık satışı 53 kalem madenden, kalan 7 milyar doları ise mermer ve doğal taştan bekliyor....

Marmomac 2019 Doğal Taş Fuarı kapılarını açtı!

İtalya’da 54. kez düzenlenen Marmomac 2019 Doğal Taş Fuarı kapılarını açtı. Demmer Mermer, Dolamit ürününü ilk kez fuarda görücüye çıkardı.

Türk mermer sektörü Dubai BIG 5 Fuarı'nda!

Bu yıl 5. kez düzenlenecek olan Middle East Stone Fuarı, Dubai BIG 5 çatısı altında gerçekleşecek. Türk mermer sektörü de son yılların en yüksek katılımıyla Dubai BIG 5 Fuarında yer alacak.

Türk mermercilere Çin'de gözaltı!

150 Türk mermer firmasının katılım gösterdiği Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda Türk mermerciler büyük şok yaşadı. Çinli polisler tarafından 3 şirketin 4 yetkilisini dün sabah 06.00’da kaldıkları otelde gözaltına alındı.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Türk mermercilere İtalya'dan uyarı!

İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu Başkanı Marabelli, ''Türk mermer ihracatçılarının uyguladığı düşük fiyat politikası nedeniyle üretim durma noktasına gelebilir'' açıklamasında bulundu.

Türkiye mermer sektörü İtalya ile rekabet edebilir konumda!

MADSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Efendioğlu,"Otomasyona yöneliyoruz çünkü hızlanan rekabet ortamında artık fiyat bakımından da rekabet var. Türkiye mermer sektörü İtalya ile rekabet edebilir konuma ulaştı" diye konuştu.

Mevlüt Kaya: Marble ile dünyanın en büyük 3 fuarı arasındayız!

İzfaş tarafından hayata geçirilen, Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin desteklediği 21. Marble Fuarı, dünyanın lider üreticileri ile Türk mermer sektörünü bir araya getirdi.

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

Raif Türk, mermer ocaklarının Çinliler'e geçmesine yönelik eleştirilere tepki gösterdi!

Raif Türk, serbest piyasa ekonomisini benimsemiş, Dünya Ticaret Örgütü’ne üye olmuş ve ilgili uluslararası sözleşmelere imza koyan Türkiye’nin yabancı yatırımdan rahatsız olmasının söz konusu olamayacağını söyledi.

Antalya, Burdur ve Isparta’daki 100’e yakın mermer ocağını Çinliler işletecek!

Antalya, Burdur ve Isparta’daki 100’e yakın mermer ocağı Çinliler'e geçti. Çinli şirketlerin Türk mermer ocaklarını işletmesine karşı olduğunu açıklayan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, bu durumdan rahatsız olduklarını açıkladı.

Çin, Türk mermer sektörüne 240 milyon liralık yatırım yaptı!

Zenginleşen Çinliler, evlerinde mermeri daha çok tercih etmeye başlayınca bu ülkenin işadamları da Türkiye'den maden almaya başladı. Mermere 240 milyon liralık yatırım yapan Çinliler, bin 200 kişiye de istihdam sağladı...

Didem Erendil Tüzer: Türkiyede yatırımcılar çeşitlenmeye başladı!

Cushman&Wakefield Yatırım ve Sermaye Piyasaları Direktörü Didem Erendil Tüzer, geçtiğimiz gün düzenlenen “ Küresel Ekonomik Gelişmeler Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ” panelinde yatırımcıların çeşitlenmeye başladığını duyurdu...

türkiyede mermer Haberi

türkiyede mermer

Mermerin Türkiye'nin petrolü olduğunu belirten Maden Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği (Madsiad) Başkanı Erol Efendioğlu, dünya mermer rezervinin yüzde 40'na sahip Türkiye'de, mermer üretiminde Bursa'nın ilk sırada geldiğini söyledi. 


Efendioğlu, çevreye saygılı üretim yöntemleri ile bu doğal zenginliğin, en verimli şekilde kullanıldığı kaydetti.


Efendioğlu, 200 bin kişiye istihdam sağlayan mermer sektörünün, sadece Bursa'da bin 800 kişi, yan sektörlerle 10 bin kişiye iş imkânı sağlayan önemli bir sanayi ve ticari alan haline geldiğini dile getirdi.

Bursa mermerinin dünyada bir marka haline geldiğini belirten Madsiad Başkanı Erol Efendioğlu, tekstil ve otomotivin gölgesinde kalan mermer sektörünün, ihracatta çok önemli bir paya sahip olduğunu vurguladı.


Geçtiğimiz yıl yapılan maden ihracatından yaklaşık 4 milyar dolar ticaret hacmi oluşturulduğunu açıklayan Efendioğlu, bunun 2 milyar 100 milyon dolarlık bölümünü...